Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Heure-Le-Romain

Direct energie vergelijken in Heure-Le-Romain? Via energiehunter.be vind je overzichtelijk alle beschikbare energiebedrijven als o.a. Mega & Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en vind uit welke energieleverancier in Heure-Le-Romain het goedkoopste contract aanbiedt. Bovendien vergaar je op energiehunter.be praktische informatie over zaken als bijvoorbeeld maatschappijen en duurzame verwarmingsbronnen. Daarbij geven we 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Oupeye
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,38
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,283
Gemiddeld verbruik: 1470 m3 en 3350 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle leveranciersgemakkelijk vergelijken
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Besparing loopt op tot € 300,00.

Moeiteloos overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Heure-Le-Romain?

Er zijn flink wat energieleveranciers beschikbaar in Heure-Le-Romain. Dit varieert van Poweo tot OCTA+, de keuze is enorm. Vandaag heb je de keuze uit zo’n 20 organisaties. Deze maatschappijen lopen allemaal via het elektra- en gasnetwerk van Tecteo. Het is onuitvoerbaar om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dit scenario is de energiesimulator toe te passen. Weten welke energieleveranciers actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Heure-Le-Romain is op dit moment? Geef eenvoudig jouw eigen gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en stap direct moeiteloos over. Meer weten? Check onze 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom is stroom en gas is gas. Bij wie je de energie ook koopt, je kunt altijd koken, en in de winter is het lekker warm in huis. Daartegenover, organisaties zijn niet allemaal hetzelfde. In een situatie als stroom en gas storingen, dan willen jullie natuurlijk dat dit adequaat wordt opgelost. Conclusie: houd ook rekening met kwaliteit service. Per slot van rekening wil iedereen een goedkope energieleverancier. En dat is meer dan logisch. Middels de energievergelijker achterhaal je rap de goedkoopste energieleverancier van Heure-Le-Romain, die aansluit bij jouw verbruik. Specifieke wensen? Dat kun je zelf bepalen. Met behulp van selecties maken in de vergelijkingstool bekijken jullie verrassend eenvoudig een energieovereenkomst dat aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Heure-Le-Romain

 • Engie: Met praktische energie-bespaartips
 • OCTA+: Blog met handige bespaartips
 • Lampiris: Inzicht in energiegebruik
 • MEGA: Ook met zonnepanelen
 • Essent: Online facturen bekijken
 • Eneco: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Luminus: Leverancier van klimaatneutrale aardgas
 • Elegant: Meer dan 112.000 klanten
 • Watz: Alles beheren via de klantzone
 • Wase Wind: Samen Wase Wind Oogsten
 • Comfort Energy: Ook modelcontracten
 • Poweo: Eerlijk en transparant

Wat kost energie in mijn regio? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van energie-aanbieders en de prijzen verschillen per regio. De reden hiervan is dat er allerlei beheerders diensten leveren. Iedere netbeheerder gebruikt weer andere tarieven voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder van stroom in Heure-Le-Romain heet Tecteo. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Oupeye wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Tecteo. Mocht er een stroing zijn, dan lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten over Heure-Le-Romain

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Oupeye
 • Populaire CV: Bulex
 • Aandeel groen: 26,90%
 • Hoofdpostcode: 4682
 • Mazout: 2980 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,38
 • Stroomtarief kwh: €0,283
 • Gem. gasverbruik: 1470 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3350 kWh
energie-vergelijken-heure-le-romain

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Begin met de basisinformatie. Hiermee bedoelen we het aantal bewoners, en je adresgegevens.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Heure-Le-Romain ligt dat gemiddeld op circa 1470 m3 & 3350 kWh. Bezit je een gasloze woning. Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Liggen er zonnepanelen op je pad? Kies het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. De data die je invult hebben effect op de kosten van gas en elektra.

 3. Kies type energie en contracttermijn.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Betreffende contractduur kun jij opties nemen van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of modelcontracten. Doorgaans is het voordeliger om ieder jaar weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een tabel met alle grote leveranciers en contracten. Van ieder abonnement lees je informatie met betrekking tot type stroom/gas, abonnementstermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Heure-Le-Romain, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de leverancier die in lijn is met jouw wensenpakket.

 5. Ga overstappen via internet

  Een geldige actie beschikbaar? Klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de bestelpagina van het energiebedrijf. Dit kan zijn www.luminus.be en ook www.comfortenergy.be. Jouw aanstaande energie-aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Zo ben je zeker van gas en stroom in Heure-Le-Romain


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €270 winst geven. Evenwel, wat zijn de andere opties voor lagere maandlasten? Via onze hunters bekijk je 5 handige bespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaaradvies 1: doe de kraan dicht als je ‘m niet gebruikt
 • Bespaaradvies 2: doe je wasmachine zo vol mogelijk.
 • Bespaartip 3: de oven open zetten nadat je hem hebt gebruikt.
 • Advies 4: zet het beeldscherm van je computer uit
 • Bezuinigadvies 5: bij de sportvereniging of op je werk een douche nemen.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? Onze experts zeggen: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Heure-Le-Romain. Zodoende bespaar je het meeste geld. Desondanks, dit is niet op elk moment mogelijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt dan meteen wisselen, en er is geen opzegvergoeding. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In zo’n geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energieprijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen het modelcontract. Door de bank genomen worden de prijzen aangepast in de eerste en zevende maand. Bij variabele prijzen kan positief uitvallen wanneer de energieprijzen dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het kan handig zijn: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En soms krijg je ook nog eens een scherpe welkomstbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In het energielandschap geldt in beginsel: meerjarige contracten zijn duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Heure-Le-Romain. Ga je voor een meerjarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daartegenover, bij een jaarcontract krijg je elke 12 maanden zo’n hoge welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, in de regel verzorgt je nieuwe leverancier het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle tarieven en kies de beste of voordeligste leverancier. Bedrijven als Eneco, ENGIE of Ecopower. Daarnaast selecteer je wanneer het contract in moet gaan. Je betreffende gas en stroom aanbieder levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan het bedrijf zelf?

Middels deze website ontdek je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.wasewind.be, dan valt al gauw op dat de energie hier fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Geholpen door lage prijzen en grote welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door het resultaat daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Heure-Le-Romain vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Heure-Le-Romain en ontdek de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Heure-Le-Romain

Een aanzienlijk deel van de energieleveranciers bieden onderwijl groene stroom in Heure-Le-Romain. Toch kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De afkomst van groene stroom is zeer wisselend. Niet ieder groene energie contract draagt terecht die naam. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd als “duurzaam” gekenmerkt. Er helemaal zeker van zijn dat energie aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Gebruik dan zeker weten “Groen uit België”. Daarna kan je erkende groene energieleveranciers in Heure-Le-Romain vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
Rondom de gemeente Oupeye onderscheiden we vele stappen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 4682. Als inwoner van deze plaats kan je meer en meer tegen een aantrekkelijke prijs meedraaien in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook stimuleert de gemeente ons om zelf maatregelen te treffen. Op termijn moet Luik energieneutraal zijn (los van gas). Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Het huis isoleren
 • Zonnepanelen op het dak
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Warm water via de zonneboiler
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Ga verder naar de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Check ook Comfort Energy duurzame energie.