Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Hermée

Op je gemak energie vergelijken in Hermée? Geholpen door onze vergelijker vergelijk je overzichtelijk alle relevante energie aanbieders als Watz & Belpower. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Hermée de laagste prijs biedt. Daarnaast tref je op onze website praktische info over onderwerpen als energiegebruik in de regio en info over een energieneutrale woning. Ook komen we met tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Oupeye
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,378
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,281
Gemiddeld verbruik: 1460 m3 en 3340 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Makkelijk vergelijken

 • Alle landelijke maatschappijeneenvoudig vergelijken
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Gemiddelde besparing van € 280,00.

Moeiteloos overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Hermée?

Wij zien een groot aantal energieleveranciers actief in de regio Hermée. Dat loopt uiteen van Poweo tot aanbieders zoals Watz, je ziet door de bomen het bos niet meer. Tegenwoordig kan je kiezen uit om en nabij 35 energie aanbieders. Deze maatschappijen nuttigen stuk voor stuk de leidingen van Tecteo. Het is onuitvoerbaar om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario is de energiesimulator toe te passen. Uitzoeken welke aanbieders er beschikbaar zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hermée voor jou is? Geef vlug jouw gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en stap direct moeiteloos over. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daarentegen, energie-aanbieders hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Tijdens een stroomstoring, dan ga je er vanuit dat dit snel opgelost wordt. Anders gezegd: vergelijk op meer dan alleen prijs. Per slot van rekening wil iedereen een betaalbaar energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Geholpen door onze tarievencheck achterhaal je vlug de goedkoopste energieleverancier van Hermée, die aansluit bij jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is natuurlijk een optie. Via filters in de vergelijkingstool ontdekken jullie moeiteloos een energieovereenkomst dat matcht met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Hermée

 • Engie: Eenvoudig verbruik inzien
 • OCTA+: Alles beheren via de klantzone
 • Lampiris: Je steunt de Belgische economie
 • MEGA: Verstand van (duurzame) energie
 • Essent: Denkt met jou mee over besparen
 • Eneco: Ook modelcontracten
 • Luminus: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Elegant: Online account
 • Watz: Goed bereikbare klantendienst
 • Wase Wind: Online facturen bekijken
 • Comfort Energy: Eerlijk en transparant
 • Poweo: Alles beheren via de klantzone

Wat kost energie in de regio? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van gas en stroom aanbieders en de energiekosten verschillen per regio. De achterliggende reden is dat er nogal wat netbeheerders service verlenen. Iedere beheerder van het net rekent weer zijn eigen prijzen voor transport. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Hermée heet Tecteo. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Oupeye valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Tecteo. Bij een storing wordt dit door hen verholpen.

Feiten over Hermée

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Oupeye
 • Populaire CV: ACV
 • Groene energie: 26,70%
 • Centrale postcode: 4680
 • Verbruik stookolie: 2960 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,378
 • Stroomtarief kwh: €0,281
 • Gem. gasverbruik: 1460 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3340 kWh
energie-vergelijken-hermee

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Allereerste je huis en woningdetails. Dit zijn aantal gezinsleden, en postcode + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In de omgeving Hermée ligt dat gemiddeld op circa 1460 m3 en 3340 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens dragen bij aan het energietarief.

 3. Selecteer type energie en de looptijd.

  Denk dan onder andere aan groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van prijsafspraken kun jij opties nemen van 1, 3, of 5 jaar, en wisselende korte termijn modelcontracten. Dikwijls is het gunstiger om elk jaar opnieuw over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Prijzen vergelijken

  Wat daarna komt is een tabel met alle mogelijke aanbieders + contracten. Van alle pakketten tref jij info m.b.t. type stroom/gas, looptijd contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Hermée, en de welkomstkorting. Selecteer de leverancier die matcht met jouw wensenpakket.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geldige aanbieder gespot? Klik op ‘Bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de relevante pagina op de website van de onderneming. Denk aan www.essent.be en ook www.eni.com. De betreffende energie-aanbieder neemt het papierwerk uit handen. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Hermée


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €290 opleveren. Maar, zijn er meerdere mogelijkheden om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Onderstaand bekijk jij 5 handige bespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bespaartip 1: niet alle radiatoren open zetten
 • Tip 2: kies wat vaker voor een thermoskan
 • Bespaaradvies 3: tijdig de afzuigkap uitzetten.
 • Advies 4: zet apparaten echt uit i.p.v. in de stand-by modus
 • Bezuinigadvies 5: zet de verwarming een graadje lager

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van energiemaatschappij?

We ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze energiespecialisten raden aan: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Hermée. In dat geval realiseer je de hoogste besparing. Let op, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al een andere aanbieder kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt eerder overstappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Ben je contractvrij? In dat geval kun je overstappen van leverancier, en hoef je nooit een boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? In dat geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of wil jij een model contract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je 2 opties: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je betaalt niets extra’s als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens de contracttermijn. Doorgaans vinden deze wijzigingen plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij het variabele alternatief kan dus uit op het moment dat gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En misschien krijg je ook nog eens een introductiekorting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiewereld werkt het zo: langlopende contracten zijn vrijwel altijd duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Hermée. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Toch, bij een abonnement van 1 jaar krijg jij alle jaren een persoonlijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, gewoonlijk faciliteert de aankomende leverancier dat alles netjes wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle contracten en ga voor een beschikbare aanbieder. Zoals OCTA+, ENGIE en Aspiravi. Hierna bepaal je wanneer het contract in moet gaan. Jullie nieuwe energiemaatschappij levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Via de energievergelijker tref je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.essent.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar veel duurder uit bent. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Geholpen door goedkope prijzen en fikse welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Op basis daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Hermée vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Hermée en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw situatie

Duurzame energie in Hermée

Een aanzienlijk deel van de organisaties leveren op dit moment groene stroom in Hermée. Op dit front zijn er diverse keuzes te maken. De herkomst van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet elk “groene energie” label is ook echt duurzaam. Veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt foutief gelabeld als “groen”. De zekerheid hebben dat energiemaatschappijen 100% transparant zijn? Ga dan voor een filter voor “Groen uit België”. In de volgende stap kan jij geschikte groene energieleveranciers in Hermée vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In het leefgebied van de gemeente Oupeye kennen we steeds meer initiatievenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 4680. In deze plaats kan je in toenemende mate met financiële bonussen participeren in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook moedigt de gemeente ons aan om jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen afzienbare tijd moet Luik energieneutraal zijn (los van gas). Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Zie ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bezoek mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Lees verder alles over Watz duurzame energie.