Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Trembleur

Gemakkelijk energie vergelijken in Trembleur? Met behulp van energiehunter.be doorzoek je snel en simpel alle bekende bedrijven. Je kunt denken aan Essent en Poweo. Schets jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Trembleur de laagste prijs biedt. Verder lees je via de Energiehunter nuttige info info over topics zoals energiebesparing in huis en info over een energieneutrale woning. Tevens geven wij tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Blégny
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,373
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,276
Gemiddeld verbruik: 1435 m3 en 3315 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Supersnel vergelijken

 • Alle erkende aanbieders in een overzicht
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 370,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Trembleur?

Er zijn erg veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Trembleur. Van Lampirus tot Luminus, je ziet door de bomen het bos niet meer. Tegenwoordig zijn het zo’n 20 organisaties. Deze leveranciers werken allemaal op basis van de infrastructuur van Tecteo. Het is niet mogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In deze context kun jij terecht bij de energiesimulator. Nieuwsgierig welke gas en stroom bedrijven er beschikbaar zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Trembleur is die past bij jouw verbruik? Voer snel je persoonlijke gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Bekijk ook de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom is stroom en gas is gas. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je je hebt altijd licht, en in de winter is het lekker warm in huis. Evenwel, gas en stroom organisaties handelen allemaal op hun eigen manier. In een situatie als stroom en gas storingen, dan ga je er vanuit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Oftewel: vergelijk op meer dan alleen prijs. Alles bij elkaar genomen wil iedereen met een eigen huis een goedkoop energiecontract. En dat snappen wij best! Middels onze energie tref je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Trembleur, altijd op basis van jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Ook dat bieden wij. Middels jouw input in onze vergelijker check je moeiteloos een energieovereenkomst dat in lijn is met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Trembleur

 • Engie: Online inzicht in verbruik
 • OCTA+: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Lampiris: Inzicht in energiegebruik
 • MEGA: Grip op verbruik en de kosten
 • Essent: Meerdere contracten
 • Eneco: Wekt groot deel elektriciteit zelf op
 • Luminus: Online grip op je kosten
 • Elegant: Duidelijke website
 • Watz: Vaste energieprijzen
 • Wase Wind: Gemakkelijke verhuisservice
 • Comfort Energy: Transparant en eerlijk
 • Poweo: Duurzame oplossingen voor jouw woning

Wat kost energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De producten van gas & stroom leveranciers en de onkosten kunnen verschillen per locatie. De achterliggende reden is dat er verscheidene beheerders dienstverleningen bieden. Iedere gas en stroom beheerder hanteert weer aparte prijzen voor transport. De huidige elektriciteit netbeheerder in Trembleur betreft Tecteo. De prijzen van het netbeheerder zijn per regio weer anders. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Blégny is de netbeheerder van het gas Tecteo. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Cijfers en feiten Trembleur

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Blégny
 • CV Merk: Pentec
 • Groene energie: 26,20%
 • Postcode: 4670
 • Mazout: 2910 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,373
 • Stroomtarief kwh: €0,276
 • Gem. gasverbruik: 1435 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3315 kWh
energie-vergelijken-trembleur

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Natuurlijk je woning en gezinssituatie. Daarmee wordt bedoeld; de grootte van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer het geschatte verbruik in. In Trembleur ligt dat gemiddeld op circa 1435 m3 en 3315 kWh. Gebruik jij geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Beschik jij over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je panelen opleveren. Alle ingevoerde gegevens hebben effect op het energietarief.

 3. Kies soort energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Is dit voor jou om het even? Je kunt deze stap dan overslaan. Omtrent contractduur kun jij opties nemen van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een modelcontract. Veelal is het slim om ieder jaar een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Energie vergelijken

  Er volgt nu de totaallijst met alle erkende energiebedrijven. Bij ieder pakket vind jij data met betrekking tot oorsprong energie (groen of grijs), looptijd abonnement, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Trembleur, en de eventuele korting. Selecteer de organisatie die matcht met jouw eisen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een geldige korting beschikbaar? Druk op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de website van het energiebedrijf. Zoals www.luminus.be of www.comfortenergy.be. Jouw aanstaande energieleverancier neemt het administratieve deel voor zich. Nooit zonder stroom en gas in Trembleur


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan soms wel €345 bonus betekenen. Daartegenover, zijn er andere tips om besparingen te realiseren op de energierekening? Onderstaand tref je 5 concrete tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaartip 1: de verwarming omlaag doen
 • Bezuinigtip 2: kies wat vaker voor een thermoskan
 • Praktische tip 3: zet je elektrische kookplaat uit voordat het eten helemaal klaar is.
 • Bespaaradvies 4: een hr-ketel gebruiken.
 • Bespaaradvies 5: kies voor een duurzame spaar- of LED-lamp

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be adviseren: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Trembleur. Zodoende betaal je het minst voor je energie. Desalniettemin, kies een geschikt moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt eerder overstappen, maar daar zit wel een boete aan vast. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag op ieder moment, overstappen van aanbieder, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nog nooit overgestapt? Mogelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Energietarieven vastzetten of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je 2 opties: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bij te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij modelcontracten. Gewoonlijk vinden deze wijzigingen plaats begin januari en rond juli. Bij dit soort contracten werkt in jouw voordeel als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En daarnaast wordt je wel beloond met een nieuwe klanten bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energiewereld hanteren we: contracten voor een langere periode kunnen qua prijs niet concurreren met jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Trembleur. Kies je voor een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daarentegen, bij 12 maandelijkse contracten krijg jij alle jaren een zeer interessante welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, gewoonlijk verwerkt je geselecteerde energie-organisatie dat jouw huidige contract wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle tarieven en neem een beschikbare maatschappij. Denk aan Eneco, ENGIE en Eni. Hierna bepaal je de datum waarop het contract van start gaat. Jouw aankomende gas en stroom maatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Door gebruik te maken van energiehunter.be tref je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je een website opent zoals www.octaplus.be, dan zul je zien dat je daar veel duurder uit bent. Hoe kan zoiets? Super simpel: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Met behulp van lage kosten en scherpe welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Op basis daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Trembleur vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Trembleur en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw gezin

Duurzame energie in Trembleur

Een groot deel van de aanbieders bieden ondertussen groene stroom in Trembleur. Op dit gebied kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De oorsprong van deze groene stroom wijkt nogal af. Niet elk groene energie label is ook echt duurzaam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ten onrechte neergezet als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat organisaties daadwerkelijk groen zijn? Neem dan uiteraard voor “Groene energie uit NL”. Vervolgens kan jij erkende groene energieleveranciers in Trembleur vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de streek van de gemeente Blégny zien we allerlei stappen binnen het domein duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 4670. In deze woonplaats kan je wellicht met financiële bonussen meedelen in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om zelf maatregelen te treffen. In 2050 moet Luik helemaal energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zonnepanelen op het dak
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En ook belangrijk: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Lees de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of speur op sites zoals mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Bezoek ook Essent duurzame energie.