Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Bolland

Op je gemak energie vergelijken in Bolland? Via deze website doorzoek je moeiteloos alle interessante leveranciers. Voorbeelden zijn Engie en Lampirus. Schets jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en kom erachter welke energieleverancier in Bolland de beste deal heeft! Bovendien verzamel je op deze website bruikbare informatie over zaken als bijvoorbeeld energiebesparing in huis en info over duurzame energie. Bovendien geven we 5 bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Herve
Netbeheerder Elektra:Intermosane Wallonie
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,37
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,273
Gemiddeld verbruik: 1420 m3 en 3300 kwh
Populaire aanbiederEngie

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote providers in een overzicht
 • Je ziet direct wat het kost
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 265,00.

Snel overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Bolland?

Er zijn flink wat energieleveranciers actief in de regio Bolland. Dat loopt van Poweo tot Comfort Energy, je ziet door de bomen het bos niet meer. Vandaag kan je kiezen uit om en nabij 20 maatschappijen. Deze aanbieders werken allemaal op basis van de leidingen van Intermosane Wallonie. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle tarieven te vergelijken. In dit geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Bekijken welke gas en stroom organisaties actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bolland is voor jouw verbruik? Vul snel de gevraagde gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en stap direct moeiteloos over. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Desalniettemin, gas & stroom organisaties verschillen wel degelijk van elkaar. Bij een gasstoring, dan ga je er vanuit dat dit adequaat wordt opgelost. Oftewel: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Uiteindelijk wenst elke consument een goedkope energieleverancier. En dat is meer dan logisch. Geholpen door de energiehunter vind je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Bolland, voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dat is mogelijk. Via filteren in onze vergelijker vinden jullie gemakkelijk een product dat matcht met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Bolland

 • Engie: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • OCTA+: Ook met zonnepanelen
 • Lampiris: Ook met zonnepanelen
 • MEGA: Online energiesimulator
 • Essent: Handige website
 • Eneco: Prettige klantendienst
 • Luminus: 161 windturbines, 7 waterkrachtcentrales en 2 thermische centrales
 • Elegant: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Watz: Transparante overeenkomsten
 • Wase Wind: Altijd scherpe acties
 • Comfort Energy: Online grip op je kosten
 • Poweo: Online energiesimulator

Wat betaal ik voor energie in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van maatschappijen en de onkosten variëren per postcodegebied. Dat wordt veroorzaakt doordat er verscheidene netbeheerders op deze markt werken. Iedere gas en stroom beheerder wordt gekenmerkt door eigen prijsstellingen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Bolland heet Intermosane Wallonie. De tarieven van het netbeheerder zijn per regio weer anders. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Herve valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Tecteo. Bij een storing zullen zij dit afhandelen.

Feiten over Bolland

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Herve
 • CV ketel: Nibe
 • Aandeel groen: 25,90%
 • Hoofdpostcode: 4653
 • Gem. mazout: 2880 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Intermosane Wallonie
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,37
 • Stroomtarief kwh: €0,273
 • Gem. gasverbruik: 1420 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3300 kWh
energie-vergelijken-bolland

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Allereerste je contactgegevens. Daarmee wordt bedoeld; omvang van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Schat jouw verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? Rondom Bolland is het gemiddelde verbruik ong. 1420 m3 en nog eens 3300 kWh. Woon jij volledig gasloos? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens zie je weer terug in de energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en contracttermijn.

  Voorbeelden zijn groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Geen voorkeur? Kies dan ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot abonnementen heb je de keuze uit o.a. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of modelcontracten. In algemene zin is het voordeliger om elk jaar opnieuw een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Wat volgt is een overzicht met alle verkrijgbare aanbieders + contracten. Bij elk abonnement vind je details zoals type stroom/gas, looptijd abonnement, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Bolland, en de welkomstbonus. Kies de maatschappij die klopt met jouw wensenpakket.

 5. Stap online over

  Een interessante korting gecheckt? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de aanvraag-pagina van het bedrijf. Bijv. www.energie2030.be of natuurlijk www.antargaz.be. De betreffende energie-partij zegt jouw huidige contract op. Zo ben je zeker van gas en stroom in Bolland


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan soms wel €260 rendement bieden. Evenwel, wil jij nog meer adviezen voor een lagere energierekening? Via de energiehunter vind je 5 concrete tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Tip 1: zet elektrische apparaten helemaal uit
 • Praktische tip 2: neem een koelkastdeur die goed sluit
 • Praktisch advies 3: kies een wasmachine met een waterbesparende knop
 • Tip 4: profiteer zoveel mogelijk van eco-programma’s
 • Bezuinigtip 5: een waterbesparende douchekop gebruiken.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om het overstappen in gang te zetten?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energie-experts zeggen altijd: regel jaarlijks het overstappen in Bolland. Zodoende is de besparing het grootst. Belangrijk, doe dit wel op het juiste moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van het contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Contract met onbepaalde looptijd? In dat geval kun je wisselen van leverancier, en je betaalt geen boete. Niet eerder van leverancier gewisseld? Vermoedelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energietarieven nemen of kiezen voor variabele tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je 2 opties: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren binnen de looptijd van het contract. Normaal worden deze prijs-updates gedaan in de eerste en zevende maand. Bij het variabele alternatief werkt in jouw voordeel als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel exact weet wat je de komende jaren betaalt. En vaak krijg je ook nog eens een aantrekkelijke bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiewereld geldt in de basis: contracten voor 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met meerdere kortlopende energiecontracten voor Bolland. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daarentegen, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je elk jaar zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, in de regel verwerkt de nieuwe energie-aanbieder de opzegging van het contract door de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer een nieuwe leverancier. Onder andere OCTA+, ENGIE of Poweo. Tevens selecteer je de startdatum van het abonnement. Jullie nieuwe gas en stroom aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan als ik het zelf afsluit?

Met behulp van deze website vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.luminus.be, dan valt als eerste op dat je daar veel duurder uit bent. Hoe komt dat? Super simpel: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Middels lagere tarieven en fikse welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door deze strategie kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Bolland vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Bolland en stap over naar de beste aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Bolland

Veel leveranciers faciliteren ondertussen groene stroom in Bolland. Toch zijn er veel verschillen. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd verschilt nogal. Niet ieder groene energie contract draagt terecht die naam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onjuist 100% duurzaam genoemd. Er zeker van zijn dat leveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Gebruik dan het filter “Groen gas/elektra uit België”. Je kan dan erkende groene energieleveranciers in Bolland vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In het leefgebied van de gemeente Herve zijn er steeds meer opdrachten binnen het domein duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 4653. In deze omgeving kan je soms financieel aantrekkelijk meedraaien in duurzaamheidsprojecten in de regio. De overheid wil ook ons verplichten om jouw eigen energieverbruik te minderen. In een korte tijd moet Luik hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isolatie van de woning
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check ook onze tips om minder gas en stroom te gebruiken en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Bezoek ook Poweo vergelijken.