Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Battice

Gemakkelijk energie vergelijken in Battice? Via energiehunter.be vind je probleemloos alle verkrijgbare bedrijven zoals Luminus & Poweo. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Battice de beste deal heeft! Ook bekijk je op energiehunter.be belangrijke info over thema’s als bijv. energiebelastingen en variabele of vaste tarieven. Verder geven we 5 bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Herve
Netbeheerder Elektra:Intermosane Wallonie
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,368
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,271
Gemiddeld verbruik: 1410 m3 en 3505 kwh
Populaire aanbiederEneco

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle erkende energiebedrijveneenvoudig vergelijken
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 375,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Battice?

Wij zien best veel energieleveranciers in Battice. Dat loopt uiteen van Poweo tot bijvoorbeeld Mega, er is gewoon veel te kiezen. Tegenwoordig tellen we ruim 25 maatschappijen. Zij maken allemaal gebruik van het elektra- en gasnetwerk van Intermosane Wallonie. Het is onmogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. Daarvoor is de energiesimulator toe te passen. Uitzoeken welke energiebedrijven mogelijk zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Battice is in april 2024? Voer gemakkelijk de gevraagde gegevens in, vind de laagste prijs, en stap direct moeiteloos over. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je kunt lekker warm douchen. Daarentegen, gas & stroom leveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. Bij stroom en gas storingen, dan ga je er vanuit dat er snel een monteur komt. Kortom: houd ook rekening met kwaliteit service. Het is heel simpel, uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan niet teveel betalen voor energie. En dit is heel snel te regelen. Aan de hand van onze handige vergelijker tref je vlug de goedkoopste energieleverancier van Battice, die aansluit bij jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Ook dit kun je hier vinden. Met behulp van keuzes in de prijzenvergelijker vind je moeiteloos een product dat aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Battice

 • Engie: Online prijs berekenen
 • OCTA+: Exclusieve kortingen
 • Lampiris: Producten en diensten voor een beter energiebeheer
 • MEGA: Verrassend goedkope energie
 • Essent: Online energiesimulator
 • Eneco: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Luminus: Eerste producent van groene energie in België
 • Elegant: Transparante prijzen
 • Watz: Elektriciteit en aardgas tegen de best haalbare prijs
 • Wase Wind: Ook met zonnepanelen
 • Comfort Energy: Verstand van (duurzame) energie
 • Poweo: Uitgebreide contactmogelijkheden

Hoe hoog bedragen de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van energie-organisaties en de prijzen variëren per postcodegebied. Dat wordt veroorzaakt doordat er allerlei beheerders actief zijn. Iedere netbeheerder hanteert weer aparte prijzen voor transport van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Battice heet Intermosane Wallonie. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Herve is de huidige netbeheerder van het aardgas Tecteo. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen geregeld.

Informatie over Battice

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Herve
 • Populaire CV: Intergas
 • Groene stroom: 25,70%
 • Postcode: 4651
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2860 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Intermosane Wallonie
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,368
 • Stroomtarief kwh: €0,271
 • Gem. gasverbruik: 1410 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3505 kWh
energie-vergelijken-battice

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Situatieschets

  Als eerste de basisinfo. Bijvoorbeeld samenstelling huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Battice is dit gemiddeld zo’n 1410 m3 en nog eens 3505 kWh. Verbruik je geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je panelen opleveren. Alle ingevoerde gegevens zie je weer terug in het gas- en stroom tarief.

 3. Specificeer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Daarbij kun je denken aan groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat deze optie achterwege. Rondom contracttermijn kan je gaan voor een vast contract van bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of wisselende korte termijn modelcontracten. Door de bank genomen kan het uit om eens per jaar een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Je ziet nu een lijst met alle populaire maatschappijen en contracten. Van elk pakket lees je info met betrekking tot soort energie, looptijd contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Battice, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de leverancier die past bij jouw eisen.

 5. Regel online je overstap

  Een mooie aanbieding tegengekomen? Druk op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de aanvraag-pagina van de energie-onderneming. Bijvoorbeeld www.engie.be + www.aspiravi.be. De nieuwe energie-partij zet alles netjes voor jou om. Geen dag zonder gas of stroom in Battice


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €310 voordeel geven. Desalniettemin, wil jij nog meer adviezen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via onze hunters lees jij 5 energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bezuinigtip 1: isoleer CV-leidingen
 • Tip 2: zorg dat de koelkast op een koele plek staat
 • Bespaaradvies 3: kies een slimme thermostaat
 • Praktisch advies 4: laat opladers niet onnodig in het stopcontact zitten
 • Tip 5: check regelmatig de radiatoren

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten zeggen altijd: probeer elke 12 maanden; overstappen in Battice. Op die manier kun je profiteren van lage prijzen. Maar, kies een geschikt moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met vaste looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag te allen tijde overstappen van leverancier, en je zult ook geen boete ontvangen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Mogelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Kiezen voor lange termijn of overeenkomst met flex-tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft nooit extra te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelovereenkomsten. Normaliter worden deze prijs-updates gedaan in het begin en in midden van het jaar. Bij het variabele alternatief is dus ook erg interessant wanneer de energieprijzen dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En misschien ontvang je ook wel een nieuwe klanten korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In het energielandschap is de stelregel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Battice. Kies je voor een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Maar, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je ieder jaar een dergelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, in de regel verwerkt je aankomende energieleverancier het opzeggen van het huidige contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer de beste energiemaatschappij. Zoals Luminus, Essent en Aspiravi. Ook kies je wanneer het contract in moet gaan. Je gekozen organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Aan de hand van de Energiehunter vind je altijd de allerlaagste tarieven. Als je zelf gaat naar bijv. www.ebem.be, dan valt als eerste op dat de energie hier fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Super simpel: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Aan de hand van voordelige prijzen en hoge welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Battice vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Battice en ontdek de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Battice

Een groot deel van de organisaties faciliteren vandaag de dag groene stroom in Battice. Op dit gebied zijn er veel verschillen. Hoe ze de groene stroom inkopen is zeer wisselend. Niet ieder “groene energie” contract is daadwerkelijk groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onrechtmatig “groen” genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat energieleveranciers een groen beleid hanteren? Selecteer dan uiteraard voor “Groen gas/elektra uit België”. Je kan dan geschikte groene energieleveranciers in Battice vergelijken, tegen de laagste prijs.

Draag bij aan een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Herve onderscheiden we verscheidene activiteiten volledige gericht op duurzame energie. Aspecten als windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 4651. In de regio kan je soms relatief goedkoop meewerken met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om ons eigen huis te verduurzamen. Binnen afzienbare tijd moet Luik helemaal energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Huis met zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Installeren van een zonneboiler
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Ga verder naar de Praktische energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Comfort Energy vergelijken.