Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Chaineux

Meteen energie vergelijken in Chaineux? Geholpen door de energievergelijker achterhaal je gemakkelijk alle interessante energie aanbieders. Je kunt denken aan OCTA+ en Comfort Energy. Kies samenstelling van jouw gezin, voer het verbruik in, en check welke energieleverancier in Chaineux prijstechnisch het meest interessant is. Tevens verzamel je op onze website handige informatie over thema’s als bijvoorbeeld verbruik in de regio en zakelijke energie. Verder vind je hier een lijstje met 5 handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Herve
Netbeheerder Elektra:Intermosane Wallonie
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,365
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,268
Gemiddeld verbruik: 1600 m3 en 3490 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote leveranciersin een overzicht
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 225,00.

Snel & simpel overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Chaineux?

Wij zien steeds meer energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Chaineux. Van Essent tot en met Watz, er zijn meer leveranciers dan ooit. In mei 2024 is het aanbod ongeveer 20 maatschappijen. Deze bedrijven nuttigen stuk voor stuk het gas- en elektra netwerk van Intermosane Wallonie. Het is onuitvoerbaar om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Hiervoor is de energiesimulator toe te passen. Weten welke gas en stroom aanbieders er allemaal zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Chaineux is in mei 2024? Voer eenvoudig de gevraagde gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en stap direct moeiteloos over. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je kunt lekker warm douchen. Desondanks, energieleveranciers zijn niet allemaal hetzelfde. In het geval van gasstoringen of stroomproblemen, dan wil je dat er snel een monteur komt. Het punt is: houd ook rekening met kwaliteit service. Per slot van rekening verlangt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dit geldt uiteraard altijd. D.m.v onze tarievencheck vind je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Chaineux, die past bij jouw plaatje. Heb jij bepaalde wensen? Ook dit kun je hier vinden. Dankzij filters in de vergelijkingstool achterhalen jullie zonder problemen een energieovereenkomst dat naadloos aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Chaineux

 • Engie: Betaalbare energie
 • OCTA+: Met aantrekkelijke spaarmodule
 • Lampiris: Met praktische energie-bespaartips
 • MEGA: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Essent: Verstand van zaken!
 • Eneco: 260.000 eigen zonnepanelen
 • Luminus: Online energiesimulator
 • Elegant: Eerlijk en transparant
 • Watz: Met praktische energie-bespaartips
 • Wase Wind: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Comfort Energy: Uitstekende klantenservice
 • Poweo: Gemakkelijke verhuisservice

Wat zijn de energiekosten in mijn regio? (Prijzen mei 2024)

De condities van gas & stroom aanbieders en de tarieven wijken vaak af per plaats. Dat wordt veroorzaakt doordat er allerlei netbeheerders service verlenen. Iedere beheerder van het net wordt gekenmerkt door weer aparte prijzen voor transport. De netbeheerder van stroom in Chaineux betreft Intermosane Wallonie. De tarieven die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn niet overal hetzelfde. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Herve wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Tecteo. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Kerngegevens Chaineux

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Herve
 • CV ketel: Faber
 • Aandeel groen: 25,40%
 • Postcodegebied: 4650
 • Verbruik stookolie: 2830 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Intermosane Wallonie
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,365
 • Stroomtarief kwh: €0,268
 • Gem. gasverbruik: 1600 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3490 kWh
energie-vergelijken-chaineux

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Begin met de basisinformatie. Dat betreft gezinssamenstelling, en postcode + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In en rondom Chaineux ligt dit gemiddeld op 1600 m3 + 3490 kWh. Gebruik jij geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat er jaarlijks wordt opgewekt. Dit alles dragen bij aan het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer herkomst energie en abonnementsduur.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van prijszekerheid kan men gaan voor producten van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of flexibele model-abonnementen. In algemene zin is het een goed idee om eens in de 12 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Je ziet nu een overzicht met alle beschikbare energie aanbieders. Van alle contracten tref je info aangaande type stroom/gas, abonnementstermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Chaineux, en de overstapbonus. Kies de partij die past bij jouw zoekopdracht.

 5. Ga overstappen via internet

  Een passende leverancier beschikbaar? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van de leverancier. Dit kan zijn www.energie2030.be of www.eni.com. Jouw nieuwe energieonderneming zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd zekerheid van gas en stroom in Chaineux


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan in sommige gevallen wel €355 bonus betekenen. Toch, wil jij nog meer adviezen voor lagere maandlasten? Hieronder profiteer je van 5 handige adviezen die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Tip 1: niet alle radiatoren open zetten
 • Advies 2: zorg voor een goed sluitende koelkastdeur
 • Bezuinigadvies 3: zorg dat je koelkast niet te dicht tegen de muur aan staat.
 • Praktisch advies 4: rolluiken gebruiken.
 • Bezuinigadvies 5: zet de verwarming een graadje lager

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energie-experts zijn erover eens: regel jaarlijks het overstappen in Chaineux. Zo maak je gebruik van lagere tarieven. Alleen, dit is niet op elk moment mogelijk. Loopt jouw contract bijna af? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat geval kun je wisselen van aanbieder, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder overgestapt? Zeer waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een contract voor meerdere jaren of kiezen voor variabele tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren binnen de looptijd van het contract. In algemene zin wijzigen leveranciers hun variabele tarieven aan het begin- en halverwege het jaar. Bij het variabele alternatief is dus ook erg interessant wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En mogelijk krijg je ook nog eens een aantrekkelijke bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiewereld geldt in beginsel: contracten voor een langere periode kunnen qua prijs niet concurreren met allerlei kortlopende energiecontracten voor Chaineux. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Evenwel, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je elke 12 maanden een zeer interessante welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, in de regel faciliteert jouw nieuwe organisatie de opzegging van het contract door middel van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en selecteer de goedkoopste leverancier. Bedrijven als Eneco, Lampiris en ook Belpower. Daarnaast bespreek je de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie geselecteerde gas en stroom organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan de energie-onderneming zelf?

Via onze website tref je altijd de laagste prijzen. Zodra je een website opent zoals www.antargaz.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is daarvan de reden? Super simpel: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Door gebruik te maken van voordelige tarieven en hoge welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Op basis daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Chaineux vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Chaineux en ontdek de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Chaineux

Een aanzienlijk deel van de energieleveranciers leveren inmiddels groene stroom in Chaineux. Rondom dit thema is onderling veel verschil te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd verschilt nogal. Niet ieder “groene stroom” contract komt 100% groen tot stand. Veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onrechtmatig gelabeld als “groen”. 100% zeker weten dat organisaties een groene strategie voeren? Ga dan voor het filter “Groene stroom uit België”. Vervolgens kan jij geschikte groene energieleveranciers in Chaineux vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Maak jouw regio groener
In en rondom de gemeente Herve kennen we diverse plannen met een focus op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 4650. In deze woonplaats kan je soms heel gunstig participeren in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om zelf maatregelen te treffen. In zo’n 25 jaar moet Luik hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Integreren van zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Lees de Vijf praktische bespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Mega vergelijken.