Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Melen

Zonder problemen energie vergelijken in Melen? Dankzij onze website achterhaal je snel en simpel alle erkende bedrijven als bijv. Engie & Poweo. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en bekijk welke energieleverancier in Melen de laagste prijs hanteert. Ook lees je op deze pagina belangrijke info over onderwerpen als bijv. verschillende gasregio’s en duurzame verwarmingsbronnen. Bovendien bieden wij een aantal praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Soumagne
Netbeheerder Elektra:Intermosane Wallonie
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,364
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,267
Gemiddeld verbruik: 1595 m3 en 3485 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Eenvoudig vergelijken

 • Alle bekende maatschappijenin een overzicht
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 415,00.

Snel overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Melen?

We zien erg veel energieleveranciers voorhanden in Melen. Dit loopt van Essent tot een speler als Watz, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. In april 2024 kun je kiezen uit circa 25 providers. Deze aanbieders gebruiken allen het gas- en elektra netwerk van Intermosane Wallonie. Het is onuitvoerbaar om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Daarvoor is de energiesimulator toe te passen. Bekijken welke energiebedrijven actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Melen is in april 2024? Geef gelijk de gevraagde gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Lees verder over 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Desondanks, leveranciers zijn niet allemaal hetzelfde. In een situatie als een stroomstoring, dan is het wenselijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Anders gezegd: staar je niet blind op tarieven. Per slot van rekening wil iedereen met een eigen huis een energieleverancier die niet te duur is! En dat is meer dan logisch. Via onze tarievencheck achterhaal je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Melen, die matcht met jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Ook dit kun je hier vinden. Door middel van selecties maken in onze vergelijker zoek je verrassend eenvoudig een product dat in lijn is met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Melen

 • Engie: Denkt met jou mee over besparen
 • OCTA+: Denkt met jou mee over besparen
 • Lampiris: Transparant en eerlijk
 • MEGA: Denkt met jou mee over besparen
 • Essent: Exclusieve kortingen
 • Eneco: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Luminus: Gemakkelijke verhuisservice
 • Elegant: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Watz: 100% groene milieuvriendelijke elektriciteit van eigen bodem.
 • Wase Wind: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Comfort Energy: Eenvoudig verbruik inzien
 • Poweo: Duidelijk en eerlijke aanbieder

Hoe duur is energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van gas en stroom leveranciers en de kosten zijn in elke plaats weer anders. Dat heeft te maken met het feit dat er meerdere netbeheerders service verlenen. Iedere afzonderlijke beheerder wordt gekenmerkt door weer andere tarieven voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder (elektra) in Melen betreft Intermosane Wallonie. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn niet overal hetzelfde. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Soumagne is de aardgas netbeheerder Tecteo. In het geval van een storing zullen zij dat oplossen.

Feiten en cijfers Melen

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Soumagne
 • Populaire CV: Chappee
 • Groene energie: 25,30%
 • Hoofdpostcode: 4633
 • Gem. mazout: 2820 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Intermosane Wallonie
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,364
 • Stroomtarief kwh: €0,267
 • Gem. gasverbruik: 1595 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3485 kWh
energie-vergelijken-melen

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Je begint altijd met je huis en woningdetails. Daarmee wordt bedoeld; gezinssamenstelling, en je adresgegevens.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de regio Melen ligt dat gemiddeld op circa 1595 m3 en nog eens 3485 kWh. Gebruik jij geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Liggen er zonnepanelen op je pad? Kies het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Al deze zaken hebben invloed op de kosten van gas en elektra.

 3. Kies herkomst energie een duur van het abonnement.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Heb jij niets met groen? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Inzake prijs zekerheden kan je kiezen voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist flexibele model-abonnementen. Door de bank genomen is het een goed idee om elk jaar opnieuw een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Wat daarna komt is een lijst met alle erkende aanbieders + contracten. Bij ieder pakket check je informatie als herkomst van stroom en gas, contracttermijn, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Melen, en de overstapbonus. Selecteer de leverancier die klopt met de opgegeven wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een actuele actie gespot? Klik op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de bestelpagina van de leverancier. Dit kan zijn www.octaplus.be of natuurlijk www.ecopower.be. De gekozen aanbieder neemt het papierwerk uit handen. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Melen


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €330 bonus betekenen. Daartegenover, kan ik nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Onderstaand lees je 5 handige tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: de oven efficiënt gebruiken
 • Praktisch advies 2: was op een lagere temperatuur.
 • Bezuinigtip 3: breng een doorstroombegrenzer aan op de kranen
 • Bezuinigtip 4: de gevels isoleren.
 • Tip 5: neem een energiezuinige airco

FAQ gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer moet ik overstappen? Onze experts raden aan: maak een sport van het overstappen in Melen. In dat geval maak je gebruik van lagere tarieven. Echter, doe dit wel op het juiste moment. Einde contract in zicht? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag te allen tijde overstappen van leverancier, en je zult ook geen boete ontvangen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een meerjarige contract of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je komt niet voor verrassingen te staan bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel gedurende de contractperiode. Meestal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1 januari en op 1 juli. Bij dit type contract wordt je dus ook ‘beloond’ als de kosten van gas en stroom dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is hoeveel je gaat betalen. En eventueel wordt je ook tegemoet gekomen met een aantrekkelijke bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiemarkt werkt het zo: contracten voor een langere periode zijn op lange termijn duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Melen. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Maar, bij een abonnement van 1 jaar krijg jij jaarlijks een concurrerende welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, doorgaans faciliteert je aankomende energiemaatschappij de opzegging van de actuele contracten door de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en kies de beste energieleverancier. Bedrijven als Luminus, Essent en ook Trevion. Bij de volgende stap kies je het moment waarop het contract ingaat. Jullie toekomstige aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Middels de Energiehunter check je altijd de beste deals. Als je zelf gaat naar bijv. www.energypeople.be, dan valt als eerste op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe kan zoiets? Kinderspel: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Door gebruik te maken van lagere onkosten en scherpe welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Op basis daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Melen vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Melen en ontdek de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Melen

Een groot deel van de leveranciers leveren op dit moment groene stroom in Melen. Toch kunnen grote verschillen optreden. De oorsprong van deze groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder groene energie contract is daadwerkelijk groen. Veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt illegitiem als “duurzaam” gekenmerkt. Er zeker van zijn dat bedrijven eerlijk en duurzaam zijn? Kies dan zeker weten “Groen uit België”. Je kan dan erkende groene energieleveranciers in Melen vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de gemeente Soumagne kennen we meerdere projectenmet een focus op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 4633. In deze woonplaats kan je meer en meer financieel aantrekkelijk participeren in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om het eigen energieverbruik gaan beperken. In een korte tijd moet Luik volledig energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Lees de Vijf praktische bespaartips of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bezoek ook Luminus vergelijken.