Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Micheroux

Meteen energie vergelijken in Micheroux? Door gebruik te maken van de Energiehunter ontdek je gemakkelijk alle beschikbare energiebedrijven. Je kunt denken aan Luminus & Aspiravi. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Micheroux de laagste prijs hanteert. Bovendien vergaar je op energiehunter.be uitgebreide info over topics als bijv. verbruik in de regio en alternatieven voor de CV-ketel. Voorts geven wij tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Soumagne
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,46
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,263
Gemiddeld verbruik: 1575 m3 en 3465 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende leveranciersgemakkelijk vergelijken
 • Geen addertjes onder het gras
 • Eenvoudig besparen tot wel € 255,00.

Moeiteloos overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Micheroux?

Er zijn flink wat energieleveranciers voorhanden in Micheroux. Dit loopt van Eneco tot aan Comfort Energy, er zijn meer leveranciers dan ooit. Tegenwoordig heb je de keuze uit zo’n 25 bedrijven. Deze bedrijven werken allemaal op basis van het stroom- en gas netwerk van Tecteo. Het is onuitvoerbaar om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In dit geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Uitzoeken welke gas en stroom aanbieders tot de mogelijkheden behoren? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Micheroux is in april 2024? Geef eenvoudig de gevraagde gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en stap meteen over. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je je hebt altijd licht, en er is warm water in het hele huis. Desalniettemin, bedrijven hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In het geval van stroom en gas storingen, dan is het noodzakelijk dat er gauw een oplossing volgt. Conclusie: kijk niet alléén naar prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan een betaalbare en betrouwbare leverancier. En wij begrijpen dat! Door middel van onze tarievencheck achterhaal je rap de goedkoopste energieleverancier van Micheroux, die aansluit bij jouw verbruik. Specifieke wensen? Dat is geen probleem! Dankzij filters in onze vergelijker detecteer jij eenvoudig een overeenkomst dat klopt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Micheroux

 • Engie: Met handige energiesimulator
 • OCTA+: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Lampiris: Eigen account
 • MEGA: Exclusieve aanbiedingen
 • Essent: Gratis Tado slimme thermostaat t.w.v. €249
 • Eneco: Gemakkelijke verhuisservice
 • Luminus: Alles beheren via de klantzone
 • Elegant: Geen gedoe
 • Watz: Contact via telefoon, mail en social media
 • Wase Wind: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Comfort Energy: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Poweo: Eigen termijnbedrag kiezen

Hoe hoog bedragen de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De producten van gas en stroom bedrijven en de energiekosten zijn in elke plaats weer anders. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er diverse beheerders werkzaam zijn. Iedere gas en stroom beheerder rekent weer andere tarieven voor transport van gas en stroom. De huidige elektriciteit netbeheerder in Micheroux heet Tecteo. De kosten voor het beheer van het netwerk verschillen per regio. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Soumagne is de netbeheerder van het gas Tecteo. In het geval van een storing zullen zij dat oplossen.

Stats & Facts Micheroux

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Soumagne
 • CV ketel: Baxi
 • Groene energie: 24,90%
 • Postcodegebied: 4630
 • Verbruik Mazout: 2780 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,46
 • Stroomtarief kwh: €0,263
 • Gem. gasverbruik: 1575 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3465 kWh
energie-vergelijken-micheroux

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Je begint altijd met de standaard informatie. Dit gaat over samenstelling huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In en rondom Micheroux is het gemiddelde verbruik ong. 1575 m3 plus 3465 kWh. Bezit je een gasloze woning. Kies dan voor ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Selecteer het aantal kWh dat de zonnecellen renderen. De genoemde zaken werken door in het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer soort energie en abonnementsduur.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Laat dit dan open. Betreffende contracten kan men gaan voor producten van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een modelcontract. Meestal is het gunstiger om eens per jaar een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Er volgt nu een opsomming met alle erkende energieleveranciers. Bij elk contract zoek je specificaties over type energie, looptijd abonnement, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Micheroux, en nieuwe klanten korting. Selecteer de aanbieder die overeenkomst met jouw budget.

 5. Regel online je overstap

  Een geschikte kortingsactie beschikbaar? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. We versturen jouw aanvraag direct door naar de aanvraag-pagina van de onderneming. Onder andere www.luminus.be en www.belpower.be. Jouw aanstaande leverancier zet alles netjes voor jou om. Zo ben je zeker van gas en stroom in Micheroux


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €315 voordeel geven. Desondanks, wat kan je nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op energiehunter.be lees je 5 energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaartip 1: nemen van led verlichting
 • Bezuinigtip 2: overweeg een “slim” strijkijzer die zichzelf uitzet
 • Praktische tip 3: kies een slimme thermostaat
 • Bespaartip 4: de gevels isoleren.
 • Bezuinigadvies 5: een teil gebruiken voor de afwas.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om de overstap te regelen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Onze overstap-medewerkers zeggen altijd: regel jaarlijks het overstappen in Micheroux. Dan is de besparing het grootst. Desondanks, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Einde contract in zicht? 6 weken voor afloop contracttermijn is het al mogelijk te switchen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht tot het contract afloopt. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat geval kun je overstappen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Dan heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Kiezen voor lange termijn of overeenkomst met flex-tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er 2 smaken: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen het modelcontract. In de regel vinden deze wijzigingen plaats in de eerste en zevende maand. Bij dit type contract kan positief uitvallen wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het tarief voor gas en stroom is. En misschien wordt je wel beloond met een mooie korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiewereld geldt in de basis: contracten met een lange looptijd zijn vrijwel altijd duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Micheroux. Bij een contract met een langere looptijd zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daartegenover, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang jij jaarlijks zo’n hoge welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk verzorgt je nieuwe organisatie de opzegging van het contract via de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle aanbieders en kies de goedkoopste of meest populaire aanbieder. Bijvoorbeeld Eneco, Lampiris en Wase Wind. Daarna bespreek je wanneer het contract in moet gaan. Je geselecteerde energie-organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan het bedrijf zelf?

Dankzij www.energiehunter.be bekijk je altijd de allerlaagste tarieven. Op het moment dat je navigeert naar www.energypeople.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat dit vaak fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Dankzij lagere tarieven en fikse welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Micheroux vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Micheroux en stap over naar de beste aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Micheroux

Een groot deel van de organisaties ondersteunen onderhand groene stroom in Micheroux. Op dit gebied zijn er diverse keuzes te maken. De oorsprong van deze groene stroom loopt zeer uiteen. Niet elk groene energie label draagt terecht die naam. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd 100% duurzaam genoemd. Wil je er op gerust zijn dat maatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Kies dan de optie “100% groene stroom uit BE”. Daarna kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Micheroux vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
In de gemeente Soumagne bestaan er vele initiatievendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Je kunt denken aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 4630. In deze woonplaats kan je soms met financiële bonussen meedoen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook wil de gemeente dat wij zelf maatregelen te treffen. In zo’n 25 jaar moet Luik eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Installeren van zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En niet te vergeten: realiseer een besparing op energiegebruik. Check ook onze 5 nuttige energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bekijk info van Engie vergelijken.