Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Magnée

Snel online energie vergelijken in Magnée? Dankzij onze website ontdek je supersnel alle interessante energiebedrijven. Je kunt denken aan Mega & Comfort Energy. Geef de grootte van het huishouden door, begroot het stroom- en gasverbruik, en check welke energieleverancier in Magnée de beste deal heeft! Tevens vind je via de energievergelijker nuttige informatie informatie over zaken als bijv. wat een geschikt overstapmoment is en verschillende contracttypes. Voorts geven wij tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Fléron
Netbeheerder Elektra:Intermosane Wallonie
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,457
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,260
Gemiddeld verbruik: 1560 m3 en 3450 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvennaast elkaar
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Eenvoudig besparen tot wel € 320,00.

Snel overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Magnée?

Er zijn steeds meer energieleveranciers actief in de regio Magnée. Dat gaat van Lampirus tot Ecopower, er zijn opties bij de vleet. Op dit moment moet je een keuze maken uit ruim 20 aanbieders. Deze maatschappijen nuttigen stuk voor stuk het stroom- en gas netwerk van Intermosane Wallonie. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dit scenario is de energiesimulator toe te passen. Bekijken welke maatschappijen actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Magnée is? Geef snel jouw eigen gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en stap meteen over. Meer weten? Check onze 5 hulpvolle bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je kunt altijd koken, en er is warm water in het hele huis. Echter, gas en stroom aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. Tijdens een stroom- of gasstoring, dan is het prioriteit dat er gauw een oplossing volgt. Met andere woorden: kijk niet alléén naar prijs. Ten slotte wenst elke consument een energieleverancier die niet te duur is! En dit is heel snel te regelen. Met behulp van de vergelijkingstool vergelijk je snel de goedkoopste energieleverancier van Magnée, specifiek voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Dit is natuurlijk een optie. Door middel van filteren in de vergelijkingstool bekijkt men verrassend eenvoudig een overeenkomst dat aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Magnée

 • Engie: Online inzicht in verbruik
 • OCTA+: Een persoonlijke aanpak
 • Lampiris: Diverse looptijden
 • MEGA: Alles beheren in de klantenzone
 • Essent: Verschillende termijnen
 • Eneco: Verstand van zaken!
 • Luminus: Een passend contract voor elk huishouden
 • Elegant: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Watz: Grip op verbruik en de kosten
 • Wase Wind: Verstand van (duurzame) energie
 • Comfort Energy: Online grip op je kosten
 • Poweo: Handige website

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De producten van organisaties en de tarieven zijn in elke plaats weer anders. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verschillende netbeheerders op deze markt werken. Iedere gas en stroom beheerder verwerkt eigen prijsstrategieën voor de transport van elektra en gas. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Magnée heet Intermosane Wallonie. De kosten van het netbeheerder wisselen per postcodegebied. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Fléron is de huidige netbeheerder van het aardgas Tecteo. In het geval van een storing wordt dit door hen geregeld.

Cijfers en feiten Magnée

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Fléron
 • CV Merk: Bosch
 • Aandeel duurzaam: 24,60%
 • Postcode: 4623
 • Verbruik stookolie: 2750 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Intermosane Wallonie
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,457
 • Stroomtarief kwh: €0,260
 • Gem. gasverbruik: 1560 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3450 kWh
energie-vergelijken-magnee

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Allereerste je huis en woningdetails. Dit zijn het aantal bewoners, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de omgeving Magnée ligt dit gemiddeld op 1560 m3 en 3450 kWh. Heb jij een gasloze woning? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Sprake van zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. De data die je invult zie je weer terug in het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer herkomst energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Hoef jij geen groene stroom? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Inzake prijs zekerheden kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of modelcontracten. In algemene zin is het slim om ieder jaar een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Er volgt nu een opsomming met alle verkrijgbare leveranciers en contracten. Bij alle contracten vind jij data met betrekking tot type energie, soort contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Magnée, en nieuwe klanten korting. Selecteer de maatschappij die klopt met jouw voorwaarden.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een passende korting gespot? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de bestelpagina van de energie-onderneming. Bijv. www.lampiris.be of natuurlijk www.comfortenergy.be. Jouw toekomstige energieonderneming regelt alles voor jou. Nooit zonder stroom en gas in Magnée


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €270 voordeel geven. Daarentegen, wil jij nog meer adviezen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op energiehunter.be vind je 5 concrete tips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Tip 1: gebruik uitsluitend A+ apparaten
 • Bezuinigadvies 2: kies voor een hotfill-wasmachine.
 • Bespaartip 3: Was op 30 – of 40 graden
 • Praktisch advies 4: de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten.
 • Bespaaradvies 5: laat lichten niet onnodig branden

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers raden aan: probeer elke 12 maanden; overstappen in Magnée. Daarna betaal je het minst voor je energie. Desondanks, let wel even op wanneer je dit doet. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt dan meteen switchen van leverancier, en je betaalt geen boete. Nog nooit overgestapt? In zo’n geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Kiezen voor lange termijn of wil jij een model contract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er 2 smaken: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bij te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelcontracten. Doorgaans worden deze prijs-updates gedaan in de eerste en zevende maand. Bij variabele prijzen werkt in jouw voordeel als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt een goed idee: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En vaak ontvang je ook wel een aantrekkelijke bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiemarkt geldt: contracten voor een langere periode kunnen qua prijs niet concurreren met meerdere kortlopende energiecontracten voor Magnée. In het geval van een lang contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Maar, bij een jaarcontract ontvang je ieder jaar deze hoge welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, doorgaans faciliteert de toekomstige energie-organisatie dat alles netjes wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle tarieven en neem de voordeligste leverancier. Zoals OCTA+, Lampiris en Energie 2030. Hierna beslis je over het moment waarop het contract ingaat. Jouw toekomstige energie-aanbieder zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan als ik het zelf afsluit?

Geholpen door onze website tref je altijd de scherpste aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.eneco.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe bestaat dat? Heel eenvoudig: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Aan de hand van lage kosten en scherpe welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En op die manier stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Magnée vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Magnée en zoek het juiste contract voor jouw gezin

Duurzame energie in Magnée

Het merendeel van de bedrijven bieden onderhand groene stroom in Magnée. Als het gaat om groene energie zijn er diverse keuzes te maken. De afkomst van groene stroom is zeer wisselend. Niet elk groene stroom label draagt terecht die naam. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist aangemerkt als duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Neem dan het filter “Groen uit België”. Vervolgens kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Magnée vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Maak jouw regio groener
In het leefgebied van de gemeente Fléron bestaan er tegenwoordig meerdere activiteiten volledige gericht op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 4623. In deze buurt kan je wellicht met financiële bonussen bijdragen aan collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook moedigt de gemeente ons aan om zelf maatregelen te treffen. In zo’n 25 jaar moet Luik energieneutraal zijn (los van gas). Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Het huis isoleren
 • Installeren van zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En misschien het meest interessant: minder energie verbruiken! Lees de 5 handige bespaartips of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Elegant diensten.