Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Fléron

Snel energie vergelijken in Fléron? Dankzij deze website tref je moeiteloos alle erkende maatschappijen zoals OCTA+ en Belpower. Schets jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Fléron de laagste prijs hanteert. Voorts bekijk je op onze website bruikbare info over onderwerpen als bijv. verbruik in de regio en salderen. Daarnaast bieden wij een aantal praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Fléron
Netbeheerder Elektra:Intermosane Wallonie
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,377
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,257
Gemiddeld verbruik: 1520 m3 en 3340 kwh
Populaire aanbiederEneco

Supersnel vergelijken

 • Alle bekende providers gemakkelijk vergelijken
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Enorme besparingen tot wel € 230,00.

Probleemloos overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Fléron?

Er zijn nogal wat energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Fléron. Dat loopt van Poweo tot aanbieders zoals OCTA+, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Hedendaags kan je kiezen uit om en nabij 20 maatschappijen. Deze bedrijven zijn allemaal aangesloten op de leidingen van Intermosane Wallonie. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie kun jij terecht bij de energiesimulator. Uitzoeken welke gas en stroom bedrijven er beschikbaar zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Fléron is voor jouw situatie? Geef snel de eigen gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Zie ook onze 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom is stroom en gas is gas. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Daarentegen, gas & stroom leveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. Is er gas- en stroomstoring, dan is het wenselijk dat dit snel opgelost wordt. Wat dus belangrijk is: kijk ook naar service. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een energieleverancier die niet te duur is! Dat is logisch natuurlijk. Met behulp van de energietarievenvergelijker check je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Fléron, altijd op basis van jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dat is geen probleem! Via selecties in de prijzenvergelijker bekijkt men probleemloos een abonnement dat naadloos aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Fléron

 • Engie: Grip op verbruik en de kosten
 • OCTA+: Uitstekende klantenservice
 • Lampiris: Altijd scherpe acties
 • MEGA: Overzichtelijke contracten
 • Essent: Overzichtelijke contracten
 • Eneco: Ook met zonnepanelen
 • Luminus: Overzichtelijke contracten
 • Elegant: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Watz: Online inzicht in verbruik
 • Wase Wind: Meerdere contracten
 • Comfort Energy: Goede klantenservice
 • Poweo: Eigen termijnbedrag kiezen

Hoe duur is energie in mijn woonwijk? (Prijzen maart 2024)

De producten van gas en stroom leveranciers en de vergoedingen variëren per postcodegebied. De achterliggende reden is dat er verschillende beheerders verbonden zijn. Iedere gas en stroom beheerder past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstrategieën voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Fléron heet Intermosane Wallonie. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Fléron valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Niet Beschikbaar. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen verholpen.

Stats & Facts Fléron

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Fléron
 • Populaire CV: ACV
 • Groene energie: 0,229%
 • Centrale postcode: 4620
 • Mazout verbruik: 2690 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Intermosane Wallonie
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,377
 • Stroomtarief kwh: €0,257
 • Gem. gasverbruik: 1520 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3340 kWh
energie-vergelijken-fleron

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Natuurlijk de basisinfo. Bijvoorbeeld de grootte van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Fléron bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1520 m3 en 3340 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Zonnepanelen op je dak? Voer het aantal kilowattuur in dat de zonnecellen renderen. Dit alles werken door in het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer soort energie en de contractlooptijd.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt het voor jou niet uit? Laat dit dan open. Betreffende abonnementen heb je de keuze uit o.a. 1 jaar tot 5 jaar en modelcontracten. Doorgaans is het slim om ieder jaar over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Energie vergelijken

  In de volgende stap vind je een handig overzicht met alle erkende aanbieders + contracten. Van elk contract bekijk je details als type stroom/gas, duur van het contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Fléron, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de organisatie die klopt met de opgegeven wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een actuele aanbieder gevonden? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de relevante pagina op de website van de energieleverancier. Onder andere www.energie2030.be en www.eneco.be. De gekozen energieleverancier neemt het papierwerk uit handen. Nooit zonder stroom en gas in Fléron


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan wel €265 rendement bieden. Evenwel, zijn er meerdere mogelijkheden voor een lagere energierekening? Op energiehunter.be lees je 5 handige adviezen waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaaradvies 1: gebruik uitsluitend A+ apparaten
 • Bespaaradvies 2: zet de koelkast op een koele plaats
 • Advies 3: je vriezer af en toe ontdooien zodat er geen ijslaag ontstaat.
 • Praktisch advies 4: stekkerdozen gebruiken waarmee je veel apparaten in één keer kunt uitschakelen.
 • Praktisch advies 5: kies voor een klokthermostaat

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Onze experts adviseren: maak een sport van het overstappen in Fléron. In dat geval kun je profiteren van lage prijzen. Maar, dit is niet op elk moment mogelijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met bepaalde looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Heb jij een modelcontract? In dat geval kun je veranderingen aanbrengen, en er is geen opzegvergoeding. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In dat geval is je contract dan al tijden verlopen. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er grofweg 2 mogelijkheden: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je wordt niet extra belast op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij de modelovereenkomst. Doorgaans worden de prijzen aangepast in januari en in juli. Bij dit type contract kan dus uit op het moment dat gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het direct duidelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En daarnaast wordt je ook tegemoet gekomen met een mooie korting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In energieland geldt in beginsel: langlopende contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Fléron. Bij een contract met een langere looptijd heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Maar, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je ieder jaar deze scherpe welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, doorgaans faciliteert jouw aanstaande energie-aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies een nieuwe maatschappij. Bijvoorbeeld OCTA+, ENGIE en ook Elegant. Ook beslis je over het moment waarop het contract ingaat. Jouw aankomende gas en stroom aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan het bedrijf zelf?

Middels de Energiehunter tref je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.belpower.be, dan ontdek je dat je daar veel duurder uit bent. Hoe is dit mogelijk? Kinderspel: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Via lagere tarieven en goede welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Met dat prijsbeleid kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Fléron vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Fléron en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw gezin

Duurzame energie in Fléron

De meeste maatschappijen leveren onderhand groene stroom in Fléron. Op dit gebied is er veel variatie te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is zeer divers. Niet alle groene stroom heeft ook echt een groene oorsprong. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd aangemerkt als duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat leveranciers echt helemaal groen zijn? Neem dan de selectie “Groen uit België”. Je kan dan authentieke groene energieleveranciers in Fléron vergelijken, tegen de laagste prijs.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de streek van de gemeente Fléron zien we nogal wat plannen rondom duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 4620. In deze woonplaats kan je steeds vaker met financiële bonussen meedraaien in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Het is natuurlijk ook goed om jouw eigen energieverbruik te minderen. In 2050 moet Luik energieneutraal zijn (los van gas). Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isolatie van de woning
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En de gouden stelregel: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk info over Vijf praktische bespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Lees verder alles over Watz vergelijken.


Alle plaatsen in deze gemeente