Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Retinne

Gemakkelijk energie vergelijken in Retinne? Door gebruik te maken van de energievergelijker check je moeiteloos alle bekende leveranciers als bijvoorbeeld Essent & Aspiravi. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Retinne voor jou de beste prijs heeft. Daarbij tref je via de Energiehunter belangrijke informatie over zaken als bijvoorbeeld verbruik in de regio en vaste en variabele tarieven. Ook vind je hier een lijstje met 5 tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Fléron
Netbeheerder Elektra:Intermosane Wallonie
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,456
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,259
Gemiddeld verbruik: 1555 m3 en 3445 kwh
Populaire aanbiederEngie

Eenvoudig vergelijken

 • Alle bekende energiebedrijvennaast elkaar
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 500,00.

Eenvoudig overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Retinne?

We zien nogal wat energieleveranciers beschikbaar in Retinne. Dat loopt uiteen van Lampirus tot aanbieders zoals Luminus, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Vandaag kun je kiezen uit circa 20 aanbieders. Deze nuttigen stuk voor stuk het netwerk van Intermosane Wallonie. Het is niet te doen om handmatig alle prijzen te vergelijken. In dit geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Nieuwsgierig welke energie-aanbieders je kunt kiezen? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Retinne is voor jouw verbruik? Voer eenvoudig de gevraagde gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel jouw overstap eenvoudig online. Lees verder over 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en er is warm water in het hele huis. Evenwel, organisaties verschillen wel degelijk van elkaar. Is er sprake van een gasstoring, dan ga je er vanuit dat dit adequaat wordt opgelost. Oftewel: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Onderaan de streep verlangt iedereen een goedkope energieleverancier. En dat snappen wij best! Middels onze prijzencheck bekijk je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Retinne, die matcht met jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Ook dat bieden wij. D.m.v filters in de vergelijkingstool vindt men verrassend eenvoudig een product dat in lijn is met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Retinne

 • Engie: Grip op verbruik en de kosten
 • OCTA+: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Lampiris: Je steunt de Belgische economie
 • MEGA: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Essent: Met handige energiesimulator
 • Eneco: Online grip op je kosten
 • Luminus: Online account
 • Elegant: Altijd scherpe acties
 • Watz: Waar loyale klanten worden beloond
 • Wase Wind: Reken jouw energiekoste online uit
 • Comfort Energy: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Poweo: Voor de klein- en grootverbruiker

Wat zijn de energiekosten in onze straat? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van gas en stroom maatschappijen en de energiekosten zijn anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er allerlei netbeheerders service verlenen. Iedere gas en stroom beheerder hanteert zijn eigen tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Retinne is Intermosane Wallonie. De tarieven die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per regio weer anders. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Fléron wordt transport van het aardgas beheerd door Tecteo. Als er sprake is van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Feiten over Retinne

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Fléron
 • CV Merk: Wolf
 • Aandeel groen: 24,50%
 • Postcode: 4621
 • Mazout: 2740 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Intermosane Wallonie
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,456
 • Stroomtarief kwh: €0,259
 • Gem. gasverbruik: 1555 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3445 kWh
energie-vergelijken-retinne

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Natuurlijk je contactgegevens. Hiermee bedoelen we de grootte van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer je verbruik van stroom en gas in. Rondom Retinne is het gemiddelde verbruik ong. 1555 m3 en 3445 kWh. Heb jij een gasloze woning? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Zonnepanelen op je dak? Kies het aantal kWh in dat je genereert. Deze factoren zie je weer terug in de energiekosten.

 3. Kies soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Geen voorkeur? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van abonnementen kun jij opties nemen van 1 jarig tot 5 jarig of variabele tarieven / abonnementen. Door de bank genomen is het slim om elke 12 maanden een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Wat daarna komt is een opsomming met alle erkende energieleveranciers. Bij ieder abonnement lees je specificaties met betrekking tot type stroom/gas, type contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Retinne, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de aanbieder die matcht met jouw budget.

 5. Ga overstappen via internet

  Een populaire prijsaanbieding gevonden? Klik op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de aanvraag-pagina van de onderneming. Bijv. www.energie2030.be en ook www.eneco.be. De nieuwe leverancier zet alles netjes voor jou om. Altijd zekerheid van gas en stroom in Retinne


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan wel €320 korting realiseren. Daarentegen, kan ik nog meer doen voor een lagere energierekening? Op energiehunter.be lees je 5 handige tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigadvies 1: wassen op 30 graden
 • Praktische tip 2: houd koffie warm in de thermoskan
 • Bespaaradvies 3: was met waterbesparing
 • Tip 4: niet meer water koken dan nodig voor je kopje thee.
 • Advies 5: bij de sportvereniging of op je werk een douche nemen.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energie-experts adviseren: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Retinne. Dan realiseer je de hoogste besparing. Alleen, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht tot het contract afloopt. Overstappen zou eerder kunnen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat geval kun je overstappen van maatschappij, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nog nooit overgestapt? Vermoedelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er 2 smaken: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit verschaft iedereen zekerheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij modelcontracten. Normaal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd begin januari en rond juli. Bij een variabel contract is dus met name interessant als de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En wellicht ontvang je ook wel een mooie korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor energiecontracten hanteren we: contracten voor een langere periode zijn vrijwel altijd duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Retinne. Bij een langdurig contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desalniettemin, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je elke 12 maanden deze scherpe welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, doorgaans verzorgt je gekozen energie-organisatie het volledige overstaptraject door middel van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor een nieuwe aanbieder. Populaire bedrijven zijn Eneco, ENGIE of Elegant. Vervolgens bepaal je de startdatum van het abonnement. Jouw toekomstige energieleverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan bij de aanbieder zelf?

Door gebruik te maken van onze website achterhaal je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.eneco.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe komt dat? Fluitje van een cent: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Middels goedkope tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door deze strategie krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Retinne vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Retinne en sluit een goed abonnement af die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Retinne

Een groot deel van de leveranciers ondersteunen momenteel groene stroom in Retinne. Echter is er veel variatie te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen wijkt nogal af. Niet elk “groene energie” label is daadwerkelijk groen. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem 100% duurzaam genoemd. Er zeker van zijn dat bedrijven duurzaam en eerlijk zijn? Kies in dat geval de optie “Groene energie uit NL”. Je kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Retinne vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In en rondom de gemeente Fléron zijn er allerlei activiteiten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 4621. In deze woonplaats kan je in toenemende mate vrij voordelig meedraaien in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij zelf maatregelen te treffen. Binnen afzienbare tijd moet Luik helemaal energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Woning met zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Woning met zonneboiler
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bekijk info van Comfort Energy diensten.