Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Neufchâteau

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Neufchâteau? Aan de hand van onze vergelijker vind je gemakkelijk alle erkende energiebedrijven als bijv. Essent en Poweo. Kies samenstelling van jouw gezin, begroot het stroom- en gasverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Neufchâteau de scherpste prijs kan bieden. Verder lees je via de Energiehunter belangrijke informatie over zaken als o.a. tarieven van energie * gas en handige bespaartips. Voorts vind je hier tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Dalhem
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,452
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,255
Gemiddeld verbruik: 1535 m3 en 3425 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende providers naast elkaar
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Besparingen mogelijk tot wel € 250,00.

Eenvoudig overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Neufchâteau?

We zien enorm veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Neufchâteau. Dat loopt van Antargaz tot en met Watz, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Op dit moment zijn het zo’n 30 aanbieders. Deze energieleveranciers werken uitsluitend met het gas- en stroom netwerk van Tecteo. Voor internetgebruikers is het lastig om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dit scenario bieden wij de energiesimulator. Weten welke energiebedrijven mogelijk zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Neufchâteau is in april 2024? Vul snel jouw eigen gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Desondanks, gas en stroom maatschappijen verschillen wel degelijk van elkaar. Is er sprake van gas- en stroomstoring, dan ga je er vanuit dat er gauw een oplossing volgt. Oftewel: kijk niet alléén naar prijs. Per slot van rekening wil iedereen met een eigen huis een betaalbaar energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Middels de energiehunter tref je vlug de goedkoopste energieleverancier van Neufchâteau, altijd op basis van jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Ook dat bieden wij. Aan de hand van jouw input in de prijzenvergelijker vindt men moeiteloos een abonnement dat naadloos aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Neufchâteau

 • Engie: Ook flexibele prijzen
 • OCTA+: Meerdere contracten
 • Lampiris: Ook modelcontracten
 • MEGA: Gemakkelijk online inschrijven
 • Essent: Interessante korting bij langlopende contracten
 • Eneco: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Luminus: Inzicht in energiegebruik
 • Elegant: Ook met zonnepanelen
 • Watz: Eenvoudig verbruik inzien
 • Wase Wind: Altijd bereikbaar
 • Comfort Energy: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Poweo: Alles beheren via de klantzone

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn regio? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van aanbieders en de vergoedingen kunnen verschillen per locatie. De reden hiervan is dat er veel netbeheerders op deze markt werken. Elke beheerder verwerkt weer aparte prijzen voor logistiek. De huidige netbeheerder van elektra in Neufchâteau heet Tecteo. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn niet overal hetzelfde. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Dalhem valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Niet Beschikbaar. Bij problemen in het netwerk zullen zij dat oplossen.

Informatie over Neufchâteau

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Dalhem
 • CV Merk: Elco
 • Aandeel groen: 24,10%
 • Centrale postcode: 4608
 • Verbruik Mazout: 2700 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,452
 • Stroomtarief kwh: €0,255
 • Gem. gasverbruik: 1535 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3425 kWh
energie-vergelijken-neufchateau

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Allereerste de basisinformatie. Hiermee bedoelen we gezinssamenstelling, en adres (postcode).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de buurt van Neufchâteau gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1535 m3 & 3425 kWh. Gebruik jij geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens werken door in de energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en de looptijd.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt dit niet uit? Sla dit dan over. Met betrekking tot looptijd kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 t/m 5 jaar of een modelcontract. In algemene zin is het voordeliger om eens in de 12 maanden een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Wat daarna komt is een overzicht met alle grote aanbieders + contracten. Bij ieder abonnement zie jij specificaties met betrekking tot type energie, looptijd abonnement, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Neufchâteau, en de welkomstbonus. Kies de leverancier die klopt met jouw eisen.

 5. Regel online je overstap

  Een interessante kortingsactie tegengekomen? Klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de webpagina van het bedrijf. Onder andere www.engie.be + www.ecopower.be. De gekozen maatschappij regelt de overstap. Altijd zekerheid van gas en stroom in Neufchâteau


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €255 korting realiseren. Echter, wil jij nog meer adviezen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hieronder bekijk jij vijf energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Advies 1: neem een waterbespaarder
 • Praktisch advies 2: gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren.
 • Tip 3: was met waterbesparing
 • Bespaaradvies 4: een volle koelkast blijft gemakkelijker koud dan een lege
 • Bespaaradvies 5: zet je koelkast minimaal 10cm voor de wand

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers zijn erover eens: regel jaarlijks het overstappen in Neufchâteau. Daarna bespaar je het meeste geld. Alleen, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Komt het einde van het contract dichterbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Heb jij een modelcontract? In dat geval kun je overstappen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Ben je nog nooit geswitcht? Dan is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energietarieven nemen of wil jij een model contract?

Zodra je een nieuw contract neemt zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je betaalt niets extra’s als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelovereenkomsten. Door de bank genomen worden de prijzen aangepast op 1 januari en op 1 juli. Bij de variabele variant kan positief uitvallen wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En mogelijk ontvang je ook wel een scherpe welkomstbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor energiecontracten geldt in beginsel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Neufchâteau. Ga je voor een meerjarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Daartegenover, bij een jaarcontract ontvang jij alle jaren een concurrerende welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk faciliteert je toekomstige energieleverancier de opzegging van het contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle contracten en neem een nieuwe energieaanbieder. Zoals OCTA+, Essent en Wase Wind. Bij de volgende stap kies je de startdatum van het abonnement. Je geselecteerde organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Middels energiehunter.be vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.eneco.be, dan kom je tot de ontdekking dat de energie hier fors duurder is. Hoe bestaat dat? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Geholpen door goedkope tarieven en grote welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door deze strategie zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Neufchâteau vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Neufchâteau en ontdek de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Neufchâteau

Het gros van de bedrijven leveren op dit moment groene stroom in Neufchâteau. Toch zijn er diverse keuzes te maken. De manier van produceren van groene stroom is zeer wisselend. Niet elk groene stroom label heeft ook echt een groene oorsprong. Het gros van duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem gelabeld als “groen”. De zekerheid hebben dat maatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Kies in dat geval de selectie “Groen gas/elektra uit België”. In de volgende stap kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Neufchâteau vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
Voor inwoners van de gemeente Dalhem zien we nogal wat plannen volledige gericht op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 4608. Als inwoner van deze plaats kan je steeds vaker met financiële bonussen deelnemen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om het eigen energieverbruik gaan beperken. In een korte tijd moet Luik de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zonnepanelen installeren
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En ook belangrijk: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Zie ook de Praktische energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Check ook Luminus diensten.