Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Berneau

Zonder problemen energie vergelijken in Berneau? Via de energievergelijker vind je overzichtelijk alle erkende aanbieders als bijvoorbeeld Eneco en Belpower. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw gas- en stroomverbruik, en check welke energieleverancier in Berneau de beste deal heeft! Ook check je op deze pagina waardevolle info over items als o.a. wat een geschikt overstapmoment is en verschillende contracttypes. Daarnaast vind je hier bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Dalhem
Netbeheerder Elektra:Intermosane Wallonie
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,448
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,251
Gemiddeld verbruik: 1515 m3 en 3405 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle landelijke aanbieders onder elkaar
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Enorme besparingen tot wel € 490,00.

Probleemloos overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Berneau?

Wij zien flink wat energieleveranciers actief in de regio Berneau. Dit loopt van Lampirus tot aanbieders zoals Luminus, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. In april 2024 heb je de keuze uit zo’n 30 maatschappijen. Deze maken allemaal gebruik van de leidingen van Intermosane Wallonie. Het is onuitvoerbaar om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario kun jij terecht bij de energiesimulator. Bekijken welke gas en stroom maatschappijen in deze regio actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Berneau is in april 2024? Voer eenvoudig de privé gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en regel het overstappen direct. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom is stroom en gas is gas. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Toch, energieleveranciers kennen toch grote onderlinge verschillen. In een situatie als een stroom- of gasstoring, dan is het wenselijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Het punt is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Ten slotte wil iedereen een goedkoop energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Door middel van onze prijzencheck achterhaal je vlug de goedkoopste energieleverancier van Berneau, die aansluit op jouw wensen. Speur je naar iets unieks? Ook dat bieden wij. Aan de hand van keuzes in de energievergelijker vind jij moeiteloos een energieproduct dat aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Berneau

 • Engie: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • OCTA+: Online grip op je kosten
 • Lampiris: Eerlijk en transparant
 • MEGA: Verstand van (duurzame) energie
 • Essent: Tot 31% besparen op je verwarmingskosten met Tado
 • Eneco: Altijd inzicht in het verbruik
 • Luminus: Eigen account
 • Elegant: Simpel en eenvoudig
 • Watz: Directe en persoonlijke service
 • Wase Wind: Exclusieve kortingen
 • Comfort Energy: Grip op verbruik en de kosten
 • Poweo: Reken jouw energiekoste online uit

Wat betaal ik voor energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen april 2024)

De pakketten van gas & stroom maatschappijen en de onkosten zijn in elke plaats weer anders. Dit komt doordat er meerdere beheerders verbonden zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas hanteert eigen prijsstellingen voor transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Berneau is Intermosane Wallonie. De kosten van het netbeheerder zijn per regio weer anders. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Dalhem wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Niet Beschikbaar. Bij problemen met het gas wordt dit door hen verholpen.

Facts and figures Berneau

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Dalhem
 • Populair merk: ACV
 • Groene energie: 23,70%
 • Postcode: 4607
 • Mazout consumptie: 2660 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Intermosane Wallonie
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,448
 • Stroomtarief kwh: €0,251
 • Gem. gasverbruik: 1515 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3405 kWh
energie-vergelijken-berneau

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Als eerste de standaard informatie. Onder andere omvang van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. Rondom Berneau gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1515 m3 plus 3405 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Liggen er zonnepanelen op je pad? Bereken het maximale kWh’s dat je opwekt. Deze details hebben invloed op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en de contractlooptijd.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Maakt dit niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot contracten kun jij opties nemen van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. Normaliter is het gunstiger om elke 12 maanden een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Wat daarna komt is een tabel met alle interessante energiebedrijven. Van alle contracten lees je specificaties zoals herkomst energie, soort contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Berneau, en nieuwe klanten korting. Kies de partij die aansluit op jouw persoonlijke wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een populaire aanbieder tussen de resultaten? Druk op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de pagina van het bedrijf. O.a. www.energie2030.be + www.aspiravi.be. Jouw aanstaande energie-aanbieder zet alles netjes voor jou om. Zo ben je zeker van gas en stroom in Berneau


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €375 opleveren. Maar, wat kan je nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via onze hunters profiteer je van vijf energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: isoleer loze ruimtes zo veel mogelijk
 • Praktische tip 2: doe de koelkast zo veel mogelijk gesloten.
 • Bezuinigadvies 3: het deksel op de pan houden tijdens het koken.
 • Praktisch advies 4: zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat.
 • Bespaaradvies 5: een teil gebruiken voor de afwas.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Onze energiespecialisten raden aan: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Berneau. Dan is de besparing het grootst. Belangrijk, doe dit wel op het juiste moment. Einde contract in zicht? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk te switchen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt eerder overstappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt altijd, switchen van leverancier, en je betaalt geen boete. Nog nooit overgestapt? Zeer waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dat creëert financiële transparantie, en je komt niet voor verrassingen te staan als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast tijdens de contracttermijn. Veelal worden deze prijs-updates gedaan begin januari en rond juli. Bij een variabel contract werkt in jouw voordeel als de kosten van gas en stroom dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het energietarief is. En vaak krijg jij daarnaast ook een hoge overstapkorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor energiecontracten is de stelregel: contracten met een lange looptijd zijn eigenlijk altijd prijziger dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Berneau. Kies je voor een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Echter, bij een jaarcontract krijg je jaarlijks deze hoge welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, in de regel verzorgt je gekozen gas en stroom leverancier de opzegging van het contract middels de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle contracten en neem een nieuwe leverancier. Bijvoorbeeld Eneco, ENGIE of Eni. Daarna selecteer je wanneer het contract in moet gaan. De betreffende leverancier zal precies op die dag starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan via de site van de maatschappij?

Via de Energiehunter check je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.belpower.be, dan ontdek je dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is de achterliggende reden? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Dankzij lagere tarieven en hoge welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Berneau vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Berneau en sluit een goed abonnement af voor je huishouden

Duurzame energie in Berneau

Bijna alle organisaties verschaffen ondertussen groene stroom in Berneau. Echter zijn er veel verschillen. De manier van produceren van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet alle groene stroom is ook echt duurzaam. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ten onrechte neergezet als “groen”. 100% zeker weten dat energieleveranciers 100% transparant zijn? Selecteer dan uiteraard voor “100% groene stroom uit BE”. Dan kan je alle groene energieleveranciers in Berneau vergelijken, tegen de laagste prijs.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Rondom de gemeente Dalhem onderscheiden we diverse acties rondom duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 4607. In deze buurt kan je soms extra voordelig deelnemen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Het is natuurlijk ook goed om thuis minder energie te verbruiken. In zo’n 25 jaar moet Luik helemaal energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zonnepanelen plaatsen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En misschien het meest interessant: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Lees de 5 handige bespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Lees verder alles over Engie diensten.