Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Richelle

Direct energie vergelijken in Richelle? Via energiehunter.be doorzoek je supersnel alle grote maatschappijen. Voorbeelden zijn Eneco en Belpower. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en kom erachter welke energieleverancier in Richelle het goedkoopste contract aanbiedt. Tevens verzamel je via onze vergelijker waardevolle informatie over thema’s als bijvoorbeeld overstappen en slimme thermostaten. Daarbij geven wij tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Visé
Netbeheerder Elektra:Intermosane Wallonie
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,444
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,287
Gemiddeld verbruik: 1495 m3 en 3385 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote aanbieders eenvoudig vergelijken
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 440,00.

Probleemloos overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Richelle?

Er zijn nogal wat energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Richelle. Dat loopt uiteen van Engie tot een speler als Mega, er is gewoon veel te kiezen. Tegenwoordig kan je kiezen uit om en nabij 25 leveranciers. Deze maatschappijen maken allemaal gebruik van het gas- en stroom netwerk van Intermosane Wallonie. Het is onuitvoerbaar om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Daarvoor bieden wij de energiesimulator. Nieuwsgierig welke gas en stroom organisaties tot de mogelijkheden behoren? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Richelle is voor jouw verbruik? Voer hierna jouw gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en stap meteen over. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je je hebt altijd licht, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Maar, gas & stroom aanbieders kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Tijdens een storing, dan is het wenselijk dat er snel een monteur komt. Conclusie: houd ook rekening met kwaliteit service. Het is heel simpel, uiteindelijk verlangt iedereen een betaalbaar energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Door gebruik te maken van de energievergelijker vergelijk je vlug de goedkoopste energieleverancier van Richelle, voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dat bieden wij. D.m.v filters in de tarievenvergelijker achterhaalt men eenvoudig een energieovereenkomst dat past bij de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Richelle

 • Engie: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • OCTA+: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Lampiris: Iedereen slimmer verbruiken!
 • MEGA: Alles beheren via de klantzone
 • Essent: Tot 31% besparen op je verwarmingskosten met Tado
 • Eneco: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Luminus: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Elegant: Scherpe tarieven groene stroom en aardgas
 • Watz: 100% groene milieuvriendelijke elektriciteit van eigen bodem.
 • Wase Wind: Prima klantendienst
 • Comfort Energy: Handige website
 • Poweo: Alles beheren via de klantzone

Wat kost energie in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van gas en stroom leveranciers en de vergoedingen zijn weer anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er nogal wat beheerders van het net dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder verwerkt eigen prijsstrategieën voor transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Richelle is Intermosane Wallonie. De prijzen voor zo’n netbeheerder wisselen per postcodegebied. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Visé wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Niet Beschikbaar. Bij problemen in het netwerk dienen zij dit op te lossen.

Facts and figures Richelle

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Visé
 • CV Merk: Rendamax
 • Aandeel duurzaam: 23,30%
 • Postcode: 4600
 • Gem. mazout: 2620 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Intermosane Wallonie
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,444
 • Stroomtarief kwh: €0,287
 • Gem. gasverbruik: 1495 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3385 kWh
energie-vergelijken-richelle

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van jouw basisgegevens. Dat betreft de grootte van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Kies verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de regio Richelle is dit gemiddeld zo’n 1495 m3 en nog eens 3385 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. Al deze zaken beïnvloeden jouw energierekening.

 3. Selecteer herkomst energie en de looptijd.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Omtrent prijszekerheid kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jarig tot 5 jarig of variabele tarieven / abonnementen. Door de bank genomen is het slim om jaarlijks een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Je gaat nu door naar de totaallijst met alle beschikbare energiebedrijven. Bij alle pakketten achterhaal jij voorwaarden m.b.t. herkomst energie, type contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Richelle, en de eventuele korting. Selecteer de aanbieder die matcht met jouw eisen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een mooie aanbieder tegengekomen? Klik op ‘Bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de afsluitpagina van de maatschappij. O.a. www.octaplus.be of www.zeno.be. De gekozen leverancier regelt alles voor jou. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Richelle


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €290 besparen. Evenwel, is er nog meer mogelijk voor een lagere energierekening? Hierna check je vijf energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: doe de kraan dicht als je ‘m niet gebruikt
 • Praktische tip 2: probeer je was zoveel mogelijk buiten op te hangen.
 • Tip 3: stel je vriezer niet te koud af.
 • Praktisch advies 4: haal de opladers uit het stopcontact als je ze niet nodig hebt.
 • Bespaartip 5: neem een energiezuinige airco

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om het overstappen in gang te zetten?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer moet ik overstappen? De energiehunters zeggen: regel jaarlijks het overstappen in Richelle. Daarna maak je gebruik van lagere tarieven. Belangrijk, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met vaste looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Ben je contractvrij? Je mag te allen tijde switchen van aanbieder, zonder boete te betalen. Nog nooit overgestapt? In zo’n geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een contract voor meerdere jaren of wil jij een model contract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je betaalt niets extra’s op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelovereenkomsten. Normaal worden de prijzen aangepast op 1 januari en op 1 juli. Bij dit type contract is dus ook erg interessant wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En mogelijk ontvang je ook wel een introductiekorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In het energielandschap werkt het zo: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn prijziger dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Richelle. In het geval van een lang contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Maar, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je jaarlijks zo’n concurrerende welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, normaal gesproken verzorgt de gekozen aanbieder het volledige overstaptraject via de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en kies de goedkoopste of meest populaire partij. Zoals Eneco, Essent + Trevion. Daarnaast kies je wanneer het contract in moet gaan. Je gekozen energiemaatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan als ik het zelf afsluit?

Middels onze website vind je altijd de laagste prijzen. Indien je zelf een website bezoekt als www.eneco.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat dit vaak fors duurder is. Hoe komt dat? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Dankzij voordelige tarieven en hoge welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Richelle vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Richelle en vind de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Richelle

Een groot deel van de aanbieders leveren momenteel groene stroom in Richelle. Binnen dit domein zijn er diverse keuzes te maken. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wisselt nogal. Niet elk “groene energie” label is ook echt duurzaam. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief “groen” genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer in dit geval het filter “Groene energie uit NL”. In de volgende stap kan jij erkende groene energieleveranciers in Richelle vergelijken, tegen de laagste prijs.

Draag bij aan een duurzame regio
In de gemeente Visé zijn er vele activiteiten met een focus op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 4600. Als inwoner van deze plaats kan je in toenemende mate tegen een aantrekkelijke prijs participeren in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Uiteraard is het aan te raden om ons eigen huis te verduurzamen. Rond 2050 moet Luik hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Integreren van zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Zonneboiler integreren
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En niet te vergeten: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check de Praktische energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bezoek ook Comfort Energy energie.