Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Strée-Lez-Huy

Zonder problemen energie vergelijken in Strée-Lez-Huy? Met behulp van www.energiehunter.be doorzoek je eenvoudig alle bekende aanbieders. Voorbeelden zijn Watz en Lampirus. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en zie direct welke energieleverancier in Strée-Lez-Huy de laagste prijs hanteert. Daarnaast check je op onze website praktische informatie over zaken als bijvoorbeeld stroomtarieven en info over de enkele of dubbele meter. Tevens komen we met tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Modave
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,438
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,281
Gemiddeld verbruik: 1465 m3 en 3355 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Supersnel vergelijken

 • Alle erkende aanbieders bij elkaar
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 385,00.

Snel & simpel overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Strée-Lez-Huy?

We zien flink wat energieleveranciers voorhanden in Strée-Lez-Huy. Dat loopt van Lampirus tot Luminus, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Op dit ogenblik zijn het zo’n 25 energieleveranciers. Zij maken allemaal gebruik van het stroom- en gas netwerk van Tecteo. Het is niet te doen om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Hiervoor kan jij onze energiesimulator gebruiken. Benieuwd welke energieleveranciers tot de mogelijkheden behoren? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Strée-Lez-Huy is op dit moment? Vul gelijk jouw eigen gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom is stroom en gas is gas. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je je hebt altijd licht, en je kunt lekker warm douchen. Echter, energiebedrijven hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In het geval van een gasstoring, dan is het gewenst dat er meteen transparantie is. Wat dus belangrijk is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Per slot van rekening wil iedereen een goedkope energieleverancier. En dat snappen wij best! Middels de vergelijkingstool check je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Strée-Lez-Huy, die aansluit bij jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is natuurlijk een optie. Middels selecties in de vergelijkingstool achterhaal je verrassend eenvoudig een contract dat klopt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Strée-Lez-Huy

 • Engie: Gemakkelijke verhuisservice
 • OCTA+: Altijd bereikbaar
 • Lampiris: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • MEGA: Exclusieve aanbiedingen
 • Essent: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Eneco: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Luminus: Exclusieve aanbiedingen
 • Elegant: Exclusieve kortingen
 • Watz: 100% Belgische onderneming
 • Wase Wind: Met handige energiesimulator
 • Comfort Energy: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Poweo: Biedt hulp bij duurzame oplossingen

Wat zijn de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De condities van gas en stroom leveranciers en de kosten kunnen verschillen per locatie. Dat heeft te maken met het feit dat er nogal wat beheerders service verlenen. Iedere netbeheerder rekent eigen prijsstellingen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Strée-Lez-Huy betreft Tecteo. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder wisselen per postcodegebied. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Modave wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Niet Beschikbaar. Mocht er een stroing zijn, dan kan je bij hen terecht voor vragen.

Kerngegevens Strée-Lez-Huy

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Modave
 • CV Merk: Intergas
 • Aandeel duurzaam: 22,70%
 • Centrale postcode: 4577
 • Aantal mazout liters: 2560 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,438
 • Stroomtarief kwh: €0,281
 • Gem. gasverbruik: 1465 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3355 kWh
energie-vergelijken-stree-lez-huy

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Als eerste je woning en gezinssituatie. Dat betreft omvang van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Hoeveel energie verbruik jij? In en rondom Strée-Lez-Huy ligt dit gemiddeld op 1465 m3 plus 3355 kWh. Woon jij volledig gasloos? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Zonnepanelen op je dak? Kies het aantal kWh in dat je realiseert. De genoemde zaken bepalen de kosten van energie.

 3. Selecteer type energie en contracttermijn.

  Voorbeelden zijn groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Inzake looptijd kan je gaan voor een vast contract van bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een variabel contract. Dikwijls is het slim om elke 12 maanden een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Je ziet nu een opsomming met alle beschikbare leveranciers en contracten. Van alle abonnementen zoek je data zoals soort stroom/gas, soort contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Strée-Lez-Huy, en de overstapbonus. Selecteer de partij die overeenkomst met de opgegeven wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een geldige actie beschikbaar? Klik op ‘Bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de website van de energieleverancier. Zoals www.lampiris.be of natuurlijk www.ecopower.be. Jouw toekomstige energieleverancier neemt het administratieve deel voor zich. Altijd zekerheid van gas en stroom in Strée-Lez-Huy


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €380 rendement bieden. Desalniettemin, kan ik nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hierna lees jij 5 handige tips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Praktische tip 1: het gebruik van lichtdimmers
 • Praktisch advies 2: laat de wasmachine de was eerst goed centrifugeren.
 • Praktische tip 3: kies een slimme thermostaat
 • Praktische tip 4: kies voor een LED-tv i.p.v. een plasma TV
 • Praktisch advies 5: begin met strijken als de kleding nog niet helemaal droog is

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energiespecialisten adviseren: ga elke jaar opnieuw overstappen in Strée-Lez-Huy. Zo is de besparing het grootst. Toch, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor afloop contracttermijn is het al mogelijk te switchen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt eerder overstappen, maar daar zit wel een boete aan vast. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt dan meteen switchen van leverancier, en je zult ook geen boete ontvangen. Nog nooit overgestapt? Mogelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een meerjarige contract of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zin dit de twee opties: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bij te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel gedurende de contractperiode. Doorgaans kom je deze tariefupdate tegen op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit soort contracten kan positief uitvallen wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je gaat betalen. En soms krijg je ook nog eens een overstapbonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiemarkt is de stelregel: meerjarige contracten zijn op lange termijn duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Strée-Lez-Huy. Ga je voor een meerjarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Maar, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je ieder jaar een hoge welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, doorgaans verwerkt jouw gekozen leverancier het opzeggen van het huidige contract door middel van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle aanbieders en ga voor de beste of voordeligste energieleverancier. Bijv. OCTA+, Essent of natuurlijk Eni. Daarna kies je de datum waarop het contract van start gaat. Je betreffende gas en stroom aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan op de website van de leverancier?

Middels energiehunter.be tref je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.lampiris.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de energie hier fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Super simpel: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Dankzij lagere onkosten en fikse welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door deze strategie trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Strée-Lez-Huy vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Strée-Lez-Huy en sluit een goed abonnement af voor je huishouden

Duurzame energie in Strée-Lez-Huy

Het merendeel van de leveranciers leveren op dit moment groene stroom in Strée-Lez-Huy. Op dit front kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is zeer wisselend. Niet ieder groene stroom contract komt 100% groen tot stand. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ten onrechte geprofileerd als groen of duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat leveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer in dit geval uiteraard voor “Groene energie uit NL”. Vervolgens kan jij authentieke groene energieleveranciers in Strée-Lez-Huy vergelijken, tegen de laagste prijs.

Draag bij aan een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Modave zien we nogal wat acties die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Neem bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 4577. In deze buurt kan je in toenemende mate tegen een gunstig tarief deelnemen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Het is natuurlijk ook goed om ons eigen huis te verduurzamen. In een korte tijd moet Luik net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Dak met zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • Maar misschien wel het belangrijkste: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Check ook Eneco energie.