Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ocquier

Snel online energie vergelijken in Ocquier? Door gebruik te maken van de Energiehunter vind je probleemloos alle interessante energieleveranciers. Je kunt denken aan Essent & Antargaz. Specificeer jouw situatie, schat jouw verbruik, en ontdek welke energieleverancier in Ocquier prijstechnisch het meest interessant is. Daarbij verzamel je via de energievergelijker uitgebreide info over zaken als bijvoorbeeld energiegebruik in de regio en concrete energiebespaartips. Tevens vind je hier een lijstje met 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Clavier
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,433
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,276
Gemiddeld verbruik: 1440 m3 en 3330 kwh
Populaire aanbiederEneco

Eenvoudig vergelijken

 • Alle organisaties naast elkaar
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 210,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Ocquier?

Wij zien enorm veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Ocquier. Dit varieert van Engie tot aan Mega, de keuze is enorm. Vandaag de dag heb je de keuze uit zo’n 30 energieleveranciers. Zij nuttigen stuk voor stuk het netwerk van Tecteo. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor die situatie moet je zeker de energiesimulator proberen. Uitzoeken welke energiebedrijven in deze regio actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ocquier is die past bij jouw verbruik? Vul gemakkelijk de gevraagde gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Lees verder over 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Toch, bedrijven verschillen wel degelijk van elkaar. Bij een stroom- of gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit snel opgelost wordt. Oftewel: kijk verder dan de tarieven. Ten slotte geeft iedereen prioriteit aan een betaalbaar energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Door middel van de energievergelijker tref je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Ocquier, die aansluit op jouw wensen. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dat bieden wij. Dankzij selecties maken in onze vergelijker zoek jij probleemloos een energie-abonnement dat past bij het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Ocquier

 • Engie: Eenvoudig verbruik inzien
 • OCTA+: Handige website
 • Lampiris: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • MEGA: Duidelijke website
 • Essent: Handige tips op Lifebyessent.be
 • Eneco: Vaste energieprijzen
 • Luminus: Altijd scherpe acties
 • Elegant: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Watz: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Wase Wind: Verstand van zaken!
 • Comfort Energy: Online facturen bekijken
 • Poweo: Ook met zonnepanelen

Wat kost energie in mijn woonwijk? (Prijzen maart 2024)

De aansluitingen van energie-aanbieders en de prijzen zijn in elke plaats weer anders. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er allerlei netbeheerders dienstverleningen bieden. Iedere gas en stroom beheerder hanteert weer andere onkosten voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Ocquier betreft Tecteo. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Clavier wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Niet Beschikbaar. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Facts and figures Ocquier

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Clavier
 • CV Merk: Cenvax
 • Aandeel groen: 22,20%
 • Postcodegebied: 4560
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2510 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,433
 • Stroomtarief kwh: €0,276
 • Gem. gasverbruik: 1440 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3330 kWh
energie-vergelijken-ocquier

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Allereerste de basisinformatie. Hiermee bedoelen we aantal gezinsleden, en je adresgegevens.

 2. Vul energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? In de buurt van Ocquier bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1440 m3 en 3330 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je genereert. De data die je invult hebben effect op de kosten van energie.

 3. Selecteer herkomst energie en de looptijd.

  Voorbeelden zijn grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Is dit voor jou om het even? Laat deze optie achterwege. Ten opzichte van looptijd kan men gaan voor producten van 1, 3, of 5 jaar, en een modelcontract. Veelal kan het uit om eens per jaar een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  In de volgende stap vind je een handig overzicht met alle verkrijgbare leveranciers en contracten. Van alle contracten check je details zoals soort stroom/gas, duur van het contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Ocquier, en de welkomstkorting. Kies de partij die klopt met jouw budget.

 5. Ga overstappen via internet

  Een geschikte korting beschikbaar? Klik op ‘Bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de website van het energiebedrijf. Bijvoorbeeld www.octaplus.be en www.belpower.be. Jouw toekomstige energieonderneming zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Ocquier


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan in sommige gevallen wel €300 rendement bieden. Daarentegen, wat kan je nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via de energiehunter lees jij 5 bruikbare tips & tricks waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Tip 1: zet elektrische apparaten helemaal uit
 • Bespaaradvies 2: koop een energiezuinige wasmachine of vaatwasser
 • Bezuinigtip 3: sloffen dragen in huis.
 • Bespaartip 4: zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken.
 • Bezuinigadvies 5: kies voor een klokthermostaat

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energie-experts geven als tip: probeer elke 12 maanden; overstappen in Ocquier. Zodoende maak je gebruik van lagere tarieven. Desalniettemin, kies een geschikt moment. Einde contract in zicht? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt altijd, wisselen van aanbieder, zonder boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? Mogelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of kiezen voor variabele tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er 2 smaken: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen de looptijd van het contract. Meestal kom je deze tariefupdate tegen aan het begin- en halverwege het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst is dus met name interessant als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je exact weet wat het energietarief is. En als je geluk hebt is er sprake van een hoge overstapkorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energie industrie is de stelregel: een contract voor meerdere jaren zijn prijziger dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Ocquier. In het geval van een lang contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desondanks, bij 1 jarige contracten ontvang je jaarlijks een scherpe welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, standaard faciliteert de gekozen leverancier het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door middel van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle contracten en neem de beste of voordeligste energiemaatschappij. Bedrijven als Eneco, Essent en Trevion. Daarnaast bepaal je wanneer het contract in moet gaan. Jouw aankomende gas en stroom organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan bij de aanbieder zelf?

Door gebruik te maken van energiehunter.be vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.ebem.be, dan zul je zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe komt dat? Dat gebeurd overal: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Middels lagere onkosten en hoge welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Ocquier vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Ocquier en stap over naar de beste aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Ocquier

Bijna alle energiemaatschappijen ondersteunen op dit moment groene stroom in Ocquier. Rondom dit thema kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe ze de groene stroom inkopen is zeer wisselend. Niet ieder “groene stroom” contract kent ook echt een groene bron. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist 100% duurzaam genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat aanbieders 100% transparant zijn? Neem dan uiteraard voor “Groene stroom uit België”. Vervolgens kan jij echte groene energieleveranciers in Ocquier vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Rondom de gemeente Clavier onderscheiden we vele opdrachten met een focus op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 4560. In deze woonplaats kan je soms heel gunstig meewerken met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook moedigt de gemeente ons aan om ons eigen huis te verduurzamen. Binnen afzienbare tijd moet Luik hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat kan jij zelf doen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Zonnepanelen op het dak
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Check ook Elegant maart 2024.