Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Les Avins

Snel energie vergelijken in Les Avins? Aan de hand van onze vergelijker achterhaal je supersnel alle beschikbare energie aanbieders zoals Engie en Comfort Energy. Omschrijf jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en zie direct welke energieleverancier in Les Avins de scherpste prijs kan bieden. Tevens vergaar je op energiehunter.be bruikbare info over zaken zoals energieproblemen en vaste en variabele tarieven. Daarnaast geven wij handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Clavier
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,432
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,275
Gemiddeld verbruik: 1435 m3 en 3325 kwh
Populaire aanbiederEssent

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle landelijke energiebedrijvennaast elkaar
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 460,00.

Snel & simpel overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Les Avins?

We zien flink wat energieleveranciers beschikbaar in Les Avins. Dat gaat van Lampirus tot Luminus, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Vandaag de dag is het aanbod ongeveer 30 energie aanbieders. Zij gebruiken allen het stroom- en gas netwerk van Tecteo. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle tarieven te vergelijken. Daarvoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Benieuwd welke energieleveranciers tot de mogelijkheden behoren? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Les Avins is in april 2024? Geef vlug de privé gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en regel jouw overstap eenvoudig online. Bekijk ook de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd stroom, en je kunt lekker warm douchen. Daartegenover, gas & stroom maatschappijen verschillen wel degelijk van elkaar. Bij voorvallen als gasstoringen of stroomproblemen, dan willen jullie natuurlijk dat dit snel opgelost wordt. Wat dus belangrijk is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Uiteindelijk zoekt elke Belg een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dit is heel snel te regelen. Geholpen door onze handige vergelijker bekijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Les Avins, altijd op basis van jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dit kun je hier vinden. Middels filters in onze vergelijker zoek jij simpel en snel een energie-abonnement dat klopt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Les Avins

 • Engie: Meerdere contracten
 • OCTA+: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Lampiris: Overzichtelijke contracten
 • MEGA: Online account
 • Essent: Online prijs berekenen
 • Eneco: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Luminus: Denkt met jou mee over besparen
 • Elegant: Overzichtelijke contracten
 • Watz: Een passend contract voor elk huishouden
 • Wase Wind: Online inzicht in verbruik
 • Comfort Energy: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Poweo: Leverancier met meer dan 10 jaar ervaring

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn regio? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van gas & stroom bedrijven en de energiekosten zijn weer anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er verschillende beheerders verbonden zijn. Elke beheerder rekent eigen prijsstrategieën voor transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Les Avins is Tecteo. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Clavier is de aardgas netbeheerder Niet Beschikbaar. Bij een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Informatie over Les Avins

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Clavier
 • Populair merk: Brotje
 • Aandeel groen: 22,10%
 • Centrale postcode: 4560
 • Mazout verbruik: 2500 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,432
 • Stroomtarief kwh: €0,275
 • Gem. gasverbruik: 1435 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3325 kWh
energie-vergelijken-les-avins

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Als eerste jouw basisgegevens. Dit zijn grootte van het gezin, de postcode en het huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer het geschatte verbruik in. In de regio Les Avins ligt dat gemiddeld op circa 1435 m3 & 3325 kWh. Bezit je een gasloze woning. In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Sprake van zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je panelen opleveren. Deze aspecten werken door in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies type energie en de looptijd.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Maakt het voor jou niet uit? Sla dit dan over. Aangaande prijsafspraken kan je kiezen voor 1 t/m 5 jaar of een modelcontract. Doorgaans kan het uit om elke 12 maanden een nieuw contract te nemen.  

 4. Energie vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een handig overzicht met alle erkende aanbieders + contracten. Bij ieder abonnement bekijk jij details m.b.t. herkomst van stroom en gas, contracttermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Les Avins, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de aanbieder die past bij jouw persoonlijke wensen.

 5. Stap online over

  Een mooie prijsaanbieding gevonden? Klik op ‘Bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de aanvraag-pagina van het bedrijf. Bijv. www.lampiris.be of natuurlijk www.belpower.be. Jouw aanstaande leverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Nooit zonder stroom en gas in Les Avins


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €390 korting realiseren. Desondanks, kan ik nog meer doen voor lagere maandlasten? Via de energiehunter check je 5 energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Tip 1: brengt tochtweringen aan bij deuren en ramen
 • Praktische tip 2: de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt.
 • Bespaartip 3: niet meer water gebruiken dan noodzakelijk bij het koken.
 • Bezuinigadvies 4: zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat.
 • Advies 5: gooi de wastrommel altijd helemaal vol

Info over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Onze overstap-medewerkers geven als tip: probeer elke 12 maanden; overstappen in Les Avins. Daarna kun je profiteren van lage prijzen. Desalniettemin, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Komt het einde van het contract dichterbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met vaste looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt eerder overstappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Heb jij een modelcontract? Je kunt altijd, wisselen, zonder boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? In zo’n geval is je contract dan al tijden verlopen. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energieprijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je wordt niet extra belast wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij de modelovereenkomst. Veelal worden deze prijs-updates gedaan op 1 januari en op 1 juli. Bij dit soort contracten werkt in jouw voordeel als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En als je geluk hebt wordt je wel beloond met een introductiekorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiewereld geldt: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Les Avins. Bij een contract met een langere looptijd zijn de tarieven wel iets lager. Desondanks, bij een abonnement van 1 jaar ontvang jij ieder jaar zo’n hoge welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, in de regel faciliteert de toekomstige energiemaatschappij de opzegging van het contract via de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle tarieven en neem de beste aanbieder. Bijvoorbeeld Eneco, Lampiris of natuurlijk Ecopower. Hierna kies je de ingangsdatum van het contract. Je aanstaande gas en stroom aanbieder levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan het bedrijf zelf?

Dankzij energiehunter.be bekijk je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.comfortenergy.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Door gebruik te maken van lage kosten en hoge welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Les Avins vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Les Avins en sluit een goed abonnement af voor je huishouden

Duurzame energie in Les Avins

Tal van maatschappijen bieden vandaag de dag groene stroom in Les Avins. Op dit front zijn er veel verschillen. De oorsprong van deze groene stroom verschilt nogal. Niet elk groene energie label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte aangemerkt als duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat leveranciers 100% transparant zijn? Selecteer dan zeker weten “Groene stroom uit België”. Hier kan jij echte groene energieleveranciers in Les Avins vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In het leefgebied van de gemeente Clavier zien we vele activiteiten binnen het domein duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 4560. Als inwoner van deze plaats kan je vaak vrij voordelig meewerken met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook stimuleert de gemeente ons om thuis minder energie te verbruiken. In zo’n 25 jaar moet Luik volledig energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: minder energie verbruiken! Zie ook de Belangrijke energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bekijk details over Comfort Energy april 2024.