Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Bois-Et-Borsu

Eenvoudig energie vergelijken in Bois-Et-Borsu? Aan de hand van de energievergelijker doorzoek je snel en simpel alle beschikbare maatschappijen. Voorbeelden zijn OCTA+ en Poweo. Omschrijf jouw situatie, schat jouw verbruik, en vind uit welke energieleverancier in Bois-Et-Borsu de beste deal heeft! Daarnaast lees je op energiehunter.be bruikbare info over onderwerpen zoals gastarieven en info over de enkele of dubbele meter. Verder komen we met bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Clavier
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,431
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,274
Gemiddeld verbruik: 1430 m3 en 3320 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle erkende providers naast elkaar
 • De beste energie aanbiedingen
 • Gemiddelde besparing van € 460,00.

Moeiteloos overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Bois-Et-Borsu?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers actief in Bois-Et-Borsu. Dat loopt uiteen van Poweo tot aanbieders zoals Luminus, de keuze is enorm. In april 2024 is het aanbod ongeveer 40 leveranciers. Deze aanbieders werken uitsluitend met het netwerk van Tecteo. Het is vrijwel uitgesloten om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dit scenario kun jij terecht bij de energiesimulator. Achterhalen welke gas en stroom aanbieders actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bois-Et-Borsu is die past bij jouw verbruik? Vul hieronderde benodigde gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en er is warm water in het hele huis. Evenwel, energieleveranciers handelen allemaal op hun eigen manier. Is er stroom en gas storingen, dan wil je dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Het punt is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Het is heel simpel, uiteindelijk verlangt iedereen een betaalbaar energiecontract. En wij begrijpen dat! Geholpen door de energievergelijker check je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Bois-Et-Borsu, altijd op basis van jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is natuurlijk een optie. Via filteren in de energievergelijker detecteer je moeiteloos een contract dat past bij jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Bois-Et-Borsu

 • Engie: Transparante prijzen
 • OCTA+: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Lampiris: Inzicht in energiegebruik
 • MEGA: Verschillende termijnen
 • Essent: Verschillende termijnen
 • Eneco: Grip op verbruik en de kosten
 • Luminus: Duidelijke website
 • Elegant: Een scherp tarief, passned bij jouw verbruik
 • Watz: 100% Belgische onderneming
 • Wase Wind: Altijd bereikbaar
 • Comfort Energy: Met handige energiesimulator
 • Poweo: Transparantie en zekerheid met Poweo Fix

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze buurt? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van organisaties en de prijzen kunnen verschillen per locatie. De achterliggende reden is dat er meerdere beheerders actief zijn. Elke netbeheerder verwerkt weer aparte prijzen voor de transport van elektra en gas. De huidige elektriciteit netbeheerder in Bois-Et-Borsu betreft Tecteo. De tarieven van het netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Clavier valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Tecteo. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Stats & Facts Bois-Et-Borsu

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Clavier
 • CV Merk: Benraad
 • Aandeel groen: 22,00%
 • Hoofdpostcode: 4560
 • Mazout consumptie: 2490 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,431
 • Stroomtarief kwh: €0,274
 • Gem. gasverbruik: 1430 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3320 kWh
energie-vergelijken-bois-et-borsu

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Allereerste je huis en woningdetails. Dit zijn grootte van het gezin, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Schat jouw verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de regio Bois-Et-Borsu is dat gemiddeld 1430 m3 en nog eens 3320 kWh. Bezit je een gasloze woning. Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je opwekt. De data die je invult bepalen de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies type energie een duur van het abonnement.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Is dit voor jou om het even? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Aangaande contractduur kan je kiezen voor 1 t/m 5 jaar of een variabel contract. Normaal is het voordeliger om eens in de 12 maanden een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Wat daarna komt is een lijst met alle populaire aanbieders van energie. Bij ieder pakket lees jij data zoals herkomst van stroom en gas, duur van het contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Bois-Et-Borsu, en nieuwe klanten korting. Kies de aanbieder die matcht met jouw eisen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een interessante korting in het lijstje? Klik op ‘Bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de relevante pagina op de website van het energiebedrijf. Zoals www.engie.be en ook www.aspiravi.be. Jouw toekomstige energie-partij regelt de overstap. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Bois-Et-Borsu


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €330 bonus betekenen. Desalniettemin, kan ik nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hieronder vind je 5 handige adviezen waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaartip 1: zet elektrische apparaten helemaal uit
 • Bezuinigtip 2: zet de koelkast precies waterpas.
 • Tip 3: zorg ervoor dat je de condensator van de vriezer regelmatig schoon maakt.
 • Bezuinigadvies 4: de waakvlam uitzette van je ketel in de zomer.
 • Advies 5: repareer je kraan als deze lekt.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Mensen vragen regelmatig: wat is het moment om over te stappen? Onze energie-experts raden aan: wacht niet langer en ga overstappen in Bois-Et-Borsu. Dan bespaar je het meeste geld. Desalniettemin, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van het contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt altijd, switchen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Nog nooit overgestapt? Waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energieprijzen of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens de contracttermijn. Veelal worden deze prijs-updates gedaan in januari en in juli. Bij dit type contract is dus met name interessant als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet wat het energietarief is. En wellicht is er sprake van een aantrekkelijke bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energie industrie is het principe: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Bois-Et-Borsu. Bij een contract met een langere looptijd zijn de tarieven wel iets lager. Evenwel, bij een abonnement van 1 jaar krijg jij elk jaar een zeer interessante welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, doorgaans verwerkt je toekomstige leverancier het volledige overstaptraject met de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de prijzen en selecteer een beschikbare maatschappij. Denk aan Eneco, Lampiris of Elegant. Bij de volgende stap selecteer je de datum waarop het contract van start gaat. Jullie betreffende aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Middels de Energiehunter vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.belpower.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is de achterliggende reden? Heel eenvoudig: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Middels lage kosten en intense welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Met dat prijsbeleid zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Bois-Et-Borsu vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Bois-Et-Borsu en ontdek de beste deal die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Bois-Et-Borsu

Veel energie aanbieders bieden ondertussen groene stroom in Bois-Et-Borsu. Als het gaat om groene energie zijn er diverse keuzes te maken. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wisselt behoorlijk. Niet ieder groene energie contract draagt terecht die naam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd aangemerkt als duurzaam. Er zeker van zijn dat energiemaatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Kies dan de selectie “Groene stroom uit België”. Jij kan dan geschikte groene energieleveranciers in Bois-Et-Borsu vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Clavier onderscheiden we nogal wat opdrachten volledige gericht op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 4560. In deze omgeving kan je steeds vaker vrij voordelig meedraaien in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om ons eigen huis te verduurzamen. In een korte tijd moet Luik helemaal energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Woning met zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Zonneboiler plaatsen
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En niet te vergeten: minder energie verbruiken! Ga verder naar de 5 handige bespaartips of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Bekijk info van Lampirus april 2024.