Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Seny

Eenvoudig energie vergelijken in Seny? Middels onze vergelijker ontdek je moeiteloos alle verkrijgbare energieleveranciers als o.a. Eneco & Lampirus. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en achterhaal welke energieleverancier in Seny prijstechnisch het meest interessant is. Voorts check je op onze website handige info over onderwerpen als bijvoorbeeld het ideale overstapmoment en verschillende contracttypes. Daarnaast verschaffen wij jou bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Tinlot
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,429
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,272
Gemiddeld verbruik: 1420 m3 en 3310 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote maatschappijeneenvoudig vergelijken
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Gemiddelde besparing van € 305,00.

Moeiteloos overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Seny?

Wij zien best veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Seny. Van Lampirus tot aan Luminus, er zijn opties bij de vleet. Tegenwoordig moet je een keuze maken uit ruim 30 maatschappijen. Deze lopen allemaal via het net van Tecteo. Het is niet mogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. In deze context kan jij onze energiesimulator gebruiken. Uitzoeken welke energiemaatschappij tot de mogelijkheden behoren? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Seny is die past bij jouw verbruik? Geef vlug de gevraagde gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en stap direct moeiteloos over. Lees verder over 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de verwarming werkt wanneer nodig. Desalniettemin, gas & stroom organisaties kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij voorvallen als een stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat er gauw een oplossing volgt. Oftewel: kijk niet alléén naar prijs. Als het puntje bij paaltje komt zoekt iedereen een goedkope energieleverancier. Dat is logisch natuurlijk. Door gebruik te maken van de energiehunter vind je vlug de goedkoopste energieleverancier van Seny, die aansluit bij jouw verbruik. Specifieke wensen? Ook dit kun je hier vinden. Met behulp van keuzes in de prijzenvergelijker check jij probleemloos een product dat matcht met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Seny

 • Engie: Overzichtelijke contracten
 • OCTA+: Een en al energie voor u
 • Lampiris: Goede klantenservice
 • MEGA: Met handige energiesimulator
 • Essent: Met handige energiesimulator
 • Eneco: Prettige klantendienst
 • Luminus: Online energiesimulator
 • Elegant: Overzichtelijke contracten
 • Watz: Een passend contract voor elk huishouden
 • Wase Wind: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Comfort Energy: Denkt met jou mee over besparen
 • Poweo: Waar loyale klanten worden beloond

Wat kost energie in de regio? (Prijzen april 2024)

De pakketten van energiebedrijven en de tarieven kunnen verschillen per locatie. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verschillende netbeheerders actief zijn. Iedere afzonderlijke beheerder wordt gekenmerkt door eigen prijsstellingen voor transport. De netbeheerder van het stroom in Seny heet Tecteo. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Tinlot wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Tecteo. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dat oplossen.

Facts and figures Seny

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Tinlot
 • CV Merk: AWB
 • Aandeel duurzaam: 21,80%
 • Hoofdpostcode: 4557
 • Verbruik Mazout: 2470 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,429
 • Stroomtarief kwh: €0,272
 • Gem. gasverbruik: 1420 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3310 kWh
energie-vergelijken-seny

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Stap 1 is het invoeren van je contactgegevens. Dat betreft aantal gezinsleden, de postcode en het huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de omgeving Seny is het gemiddelde verbruik ong. 1420 m3 en nog eens 3310 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Liggen er zonnepanelen op je pad? Selecteer het aantal kWh dat je panelen opleveren. Deze details werken door in het energietarief.

 3. Specificeer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Maakt het voor jou niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Met betrekking tot contracttermijn heb je de keuze uit o.a. 1 jaar tot 5 jaar en modelcontracten. Meestal kan het uit om jaarlijks een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een overzicht met alle interessante energiebedrijven. Bij ieder abonnement check jij specificaties over soort energie, contracttermijn, de kostprijs van gas en elektra in Seny, en de welkomstbonus. Kies de maatschappij die aansluit op de opgegeven wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een mooie aanbieder gevonden? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de bestelpagina van het bedrijf. Denk aan www.lampiris.be en ook www.comfortenergy.be. De nieuwe leverancier regelt alles voor jou. Je komt nooit zonder gas en stroom in Seny


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €255 rendement bieden. Daarentegen, zijn er meerdere mogelijkheden zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hierna check jij 5 concrete tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaaradvies 1: kies voor vloerverwarming
 • Bespaaradvies 2: zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Bespaaradvies 3: de verwarming uitzetten in kamers die waar je weinig komt.
 • Praktisch advies 4: zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat.
 • Bezuinigtip 5: Houd de brievenbus dicht

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om de overstap te regelen?

Mensen vragen regelmatig: wat is het moment om over te stappen? De energiehunters zeggen altijd: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Seny. Dan ben je het voordeligst uit. Let op, let wel even op wanneer je dit doet. Loopt jouw contract bijna af? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het al mogelijk te switchen. Zit je nog vast aan een contract? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt eerder overstappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Heb jij een modelcontract? Je kunt dan meteen wisselen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Nog nooit overgestapt? Zeer waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelcontracten. Doorgaans worden deze prijs-updates gedaan in het begin en in midden van het jaar. Bij variabele prijzen kan dus uit op het moment dat de energieprijs trend neerwaarts is.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En tevens ontvang je ook wel een aantrekkelijke bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energiewereld is het principe: contracten voor een langere periode zijn eigenlijk altijd prijziger dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Seny. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Toch, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je ieder jaar een dergelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, standaard faciliteert de betreffende gas en stroom leverancier het opzeggen van het huidige contract met de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer de beste of voordeligste partij. Bijv. Eneco, ENGIE of natuurlijk Energy People. Daarna beslis je over de startdatum van het abonnement. Je aankomende energieleverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan op de website van de leverancier?

Middels energiehunter.be achterhaal je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.comfortenergy.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de energie hier fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Aan de hand van goedkope prijzen en fikse welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door deze strategie stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Seny vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Seny en vind de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Seny

Bijna alle energieleveranciers verschaffen onderwijl groene stroom in Seny. Op dit gebied is hier veel variatie in mogelijk. De manier van produceren van groene stroom verschilt nogal. Niet alle groene energie is daadwerkelijk groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onrechtmatig aangemerkt als duurzaam. Er zeker van zijn dat energieleveranciers een groene strategie voeren? Kies dan een filter voor “Groen uit NL”. Dan kan je alle groene energieleveranciers in Seny vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Tinlot zijn er vele plannen binnen het domein duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 4557. In deze buurt kan je steeds vaker extra voordelig meedraaien in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook wil de gemeente dat wij minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Luik energieneutraal zijn (los van gas). Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk info van Mega april 2024.