Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Fraiture

Direct energie vergelijken in Fraiture? Dankzij energiehunter.be vind je overzichtelijk alle interessante leveranciers als Eneco en Poweo. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en kom erachter welke energieleverancier in Fraiture de laagste prijs hanteert. Verder check je op deze pagina belangrijke info over thema’s als bijvoorbeeld maatschappijen en info over het gasvrij maken van jouw woning. Daarnaast bieden wij een aantal praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Tinlot
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,427
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,270
Gemiddeld verbruik: 1410 m3 en 3300 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Eenvoudig vergelijken

 • Alle erkende aanbieders naast elkaar
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Gemiddelde besparing van € 350,00.

Probleemloos overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Fraiture?

Er zijn flink wat energieleveranciers beschikbaar in Fraiture. Dat loopt van Essent tot aanbieders zoals OCTA+, je ziet door de bomen het bos niet meer. In juni 2024 moet je een keuze maken uit ruim 20 bedrijven. Deze nuttigen stuk voor stuk het gas- en elektra netwerk van Tecteo. Het is onuitvoerbaar om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Hiervoor is de energiesimulator toe te passen. Uitzoeken welke energiebedrijven er beschikbaar zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Fraiture is? Geef gemakkelijk de privé gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en in de winter is het lekker warm in huis. Toch, energieleveranciers handelen allemaal op hun eigen manier. Tijdens een stroomstoring, dan is het prioriteit dat er snel een monteur komt. Met andere woorden: kijk niet alléén naar prijs. Alles bij elkaar genomen geeft iedereen prioriteit aan niet teveel betalen voor energie. Dit geldt uiteraard altijd. Aan de hand van onze prijzencheck tref je vlug de goedkoopste energieleverancier van Fraiture, die matcht met jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is zelfstandig in te regelen. Via jouw input in de vergelijkingstool vind je moeiteloos een energieovereenkomst dat matcht met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Fraiture

 • Engie: Ook met zonnepanelen
 • OCTA+: Overzichtelijke contracten
 • Lampiris: 1000+ lokale producenten van groene stroom
 • MEGA: Ook met zonnepanelen
 • Essent: Slimme Tado thermostaat
 • Eneco: Online account
 • Luminus: Altijd scherpe acties
 • Elegant: Handige website
 • Watz: 5% besparen op de isolatiefactuur
 • Wase Wind: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Comfort Energy: Verschillende termijnen
 • Poweo: Gemakkelijk prijs berekenen

Wat zijn de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen juni 2024)

De aansluitingen van bedrijven en de vergoedingen kunnen verschillen per locatie. De reden hiervan is dat er diverse netbeheerders service verlenen. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas hanteert weer aparte prijzen voor logistiek. De netbeheerder van stroom in Fraiture heet Tecteo. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn per regio weer anders. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Tinlot is de aardgas netbeheerder Tecteo. Mocht er een stroing zijn, dan dienen zij dit op te lossen.

Stats & Facts Fraiture

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Tinlot
 • Populair merk: Bosch
 • Groene stroom: 21,60%
 • Postcodegebied: 4557
 • Mazout consumptie: 2450 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,427
 • Stroomtarief kwh: €0,270
 • Gem. gasverbruik: 1410 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3300 kWh
energie-vergelijken-fraiture

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Je begint altijd met de basisinfo. Onder andere samenstelling huishouden, en je adresgegevens.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de buurt van Fraiture bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1410 m3 plus 3300 kWh. Bezit je een gasloze woning. Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Sprake van zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je realiseert. Al deze zaken werken door in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies type energie en de looptijd.

  Denk dan onder andere aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Geen voorkeur? Laat dit dan open. Ten aanzien van prijs zekerheden kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist flexibele model-abonnementen. Meestal is het gunstiger om elk jaar opnieuw een nieuw contract te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Er volgt nu de resultaatpagina met alle grote leveranciers en contracten. Bij alle abonnementen bekijk je data over herkomst energie, soort contract, de prijzen van gas en elektra in Fraiture, en de overstapbonus. Selecteer de organisatie die rijmt met jouw voorwaarden.

 5. Ga overstappen via internet

  Een actuele korting gespot? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de website van de energie-onderneming. Bijvoorbeeld www.luminus.be of natuurlijk www.aspiravi.be. De door jou gekozen energieleverancier regelt de overstap. Altijd zekerheid van gas en stroom in Fraiture


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan in sommige gevallen wel €340 voordeel geven. Daarentegen, wat kan je nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op energiehunter.be vind je 5 energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Advies 1: de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken
 • Praktische tip 2: je eten in de koelkast laten ontdooien.
 • Bezuinigtip 3: de kachel `s nachts uit zetten.
 • Praktisch advies 4: zoveel mogelijk dubbel glas.
 • Bespaartip 5: doe de lichten uit als je niet thuis bent

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Mensen vragen regelmatig: wat is het moment om over te stappen? Onze energiespecialisten zijn erover eens: ga elke jaar opnieuw overstappen in Fraiture. In dat geval kun je profiteren van lage prijzen. Desalniettemin, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Einde contract in zicht? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk te switchen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, doorgaans levert dat wel een boete op. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag op ieder moment, switchen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Nog nooit overgestapt? In dat geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een contract voor meerdere jaren of een flexibel modelcontract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dat creëert financiële transparantie, en je wordt niet extra belast mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens de contracttermijn. In de regel wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in januari en in juli. Bij dit soort contracten profiteer je dus ook als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: een meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En misschien ontvang je ook wel een aantrekkelijke bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiemarkt geldt: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn prijziger dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Fraiture. In het geval van een lang contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desondanks, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je elke 12 maanden een concurrerende welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, doorgaans faciliteert jouw betreffende gas en stroom maatschappij het volledige overstaptraject aan de hand van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle contracten en ga voor een beschikbare energieleverancier. Denk aan OCTA+, ENGIE + Wase Wind. Vervolgens selecteer je het moment waarop het contract ingaat. Jullie gekozen energie-organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Met behulp van deze website vind je altijd de beste deals. Op het moment dat je navigeert naar www.comfortenergy.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar veel duurder uit bent. Hoe komt dat? Super simpel: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Door gebruik te maken van goedkope prijzen en goede welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door het resultaat daarvan zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Fraiture vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Fraiture en zoek het juiste contract die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Fraiture

Een aanzienlijk deel van de energiemaatschappijen leveren onderhand groene stroom in Fraiture. Rondom dit thema is hier veel variatie in mogelijk. De manier van produceren van groene stroom wijkt nogal af. Niet alle “groene energie” is ook echt groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig geprofileerd als groen of duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat organisaties een groene strategie voeren? Kies dan de selectie “100% groene stroom uit BE”. Vervolgens kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Fraiture vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de gemeente Tinlot zien we diverse opdrachten met doelstellingen voor duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 4557. In deze woonplaats kan je steeds vaker financieel aantrekkelijk meewerken met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook stimuleert de gemeente ons om zelf maatregelen te treffen. Rond 2050 moet Luik net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zonnepanelen integreren
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Zonneboiler integreren
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En het ligt voor de hand: minder energie verbruiken! Bekijk info over Praktische energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk info van OCTA+ juni 2024.