Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ombret

Eenvoudig energie vergelijken in Ombret? Dankzij de Energiehunter check je overzichtelijk alle erkende energiebedrijven als bijv. Watz en Poweo. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw gas- en stroomverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Ombret de beste deal heeft! Bovendien check je op energiehunter.be uitgebreide info over items als het ideale overstapmoment en vaste en variabele tarieven. Voorts bieden wij een aantal tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Amay
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,422
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,265
Gemiddeld verbruik: 1590 m3 en 3490 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Makkelijk vergelijken

 • Alle erkende maatschappijenbij elkaar
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Besparingen mogelijk tot wel € 340,00.

Snel & simpel overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Ombret?

Er zijn best veel energieleveranciers voorhanden in Ombret. Dat loopt van Engie tot aan OCTA+, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Momenteel kun je kiezen uit circa 30 aanbieders. Deze lopen allemaal via het netwerk van Tecteo. Het is onuitvoerbaar om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In dit geval bieden wij de energiesimulator. Ontdekken welke gas & stroom leveranciers actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ombret is die past bij jouw verbruik? Voer moeiteloos de privé gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en stap binnen 5 minuten over. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Toch, energiemaatschappijen hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij gas- en stroomstoring, dan wil je dat er gauw een oplossing volgt. Met andere woorden: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Onderaan de streep zoekt iedereen een goedkoop energiecontract. En dat snappen wij best! Geholpen door de vergelijkingstool achterhaal je rap de goedkoopste energieleverancier van Ombret, specifiek voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Ook dit kun je hier vinden. Dankzij de keuzevakjes in onze vergelijker ontdek je simpel en snel een overeenkomst dat matcht met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Ombret

 • Engie: Slimme Boxx thermostaat
 • OCTA+: Gemakkelijke verhuisservice
 • Lampiris: Duidelijke website
 • MEGA: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Essent: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Eneco: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Luminus: Online grip op je kosten
 • Elegant: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Watz: Transparant en eerlijk
 • Wase Wind: Eigen account
 • Comfort Energy: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Poweo: Ook modelcontracten

Hoe hoog bedragen de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen mei 2024)

De aansluitingen van gas en stroom aanbieders en de tarieven verschillen per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verscheidene beheerders van het net diensten leveren. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas gebruikt weer andere tarieven voor logistiek. De netbeheerder van het stroom in Ombret betreft Tecteo. De kosten voor zo’n netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Amay is de netbeheerder van het gas Tecteo. In het geval van een storing wordt dit door hen geregeld.

Feiten en cijfers Ombret

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Amay
 • Populaire CV: Elco
 • Aandeel groen: 21,10%
 • Hoofdpostcode: 4540
 • Gem. mazout: 2400 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,422
 • Stroomtarief kwh: €0,265
 • Gem. gasverbruik: 1590 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3490 kWh
energie-vergelijken-ombret

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Allereerste je huis en woningdetails. Onder andere de grootte van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Kies verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In en rondom Ombret bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1590 m3 plus 3490 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens hebben invloed op de energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en de contractlooptijd.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Geen voorkeur? Je kunt deze stap dan overslaan. Rondom contractduur kun jij opties nemen van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een modelcontract. In de regel is het voordeliger om elke 12 maanden een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Wat daarna komt is een lijst met alle mogelijke aanbieders van energie. Bij alle contracten zie je details over type energie, contractsduur, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Ombret, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de maatschappij die overeenkomst met jouw budget.

 5. Regel online je overstap

  Een populaire prijsaanbieding in het lijstje? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van de onderneming. Bijv. www.lampiris.be of www.zeno.be. De door jou gekozen energie-aanbieder regelt alles voor jou. Altijd zekerheid van gas en stroom in Ombret


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan meer dan €260 voordeel geven. Desalniettemin, zijn er andere tips om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op deze pagina vind jij 5 bruikbare tips & tricks die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaaradvies 1: een efficiënte douchekop kopen
 • Advies 2: de eco-stand gebruiken met vieze was.
 • Advies 3: aan een lagere temperatuur wennen in je huis door de kachel lager zetten.
 • Praktische tip 4: een hr-ketel gebruiken.
 • Bezuinigtip 5: maak zoveel mogelijk gebruik van het daglicht

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om de overstap te regelen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Wij van energiehunter.be zijn erover eens: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Ombret. Dan maak je gebruik van lagere tarieven. Belangrijk, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met bepaalde looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar daar zit wel een boete aan vast. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag op ieder moment, switchen van maatschappij, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Ben je nog nooit geswitcht? In zo’n geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je wordt niet extra belast mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij de modelovereenkomst. Vaak worden de prijzen aangepast in de eerste en zevende maand. Binnen deze flex-overeenkomst wordt je dus ook ‘beloond’ als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: dit meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En tevens krijg jij daarnaast ook een introductiekorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor energiecontracten geldt: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Ombret. Bij een langdurig contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desalniettemin, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je jaarlijks zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, vaak faciliteert de betreffende energieleverancier het opzeggen van het huidige contract middels de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor een nieuwe aanbieder. Zoals Eneco, Lampiris of natuurlijk Comfort Energy. Daarna beslis je over het moment waarop het contract ingaat. Jouw toekomstige energie-aanbieder levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan bij de aanbieder zelf?

Met behulp van de Energiehunter vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.comfortenergy.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe kan zoiets? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Met behulp van goedkope tarieven en intense welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door het resultaat daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Ombret vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Ombret en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Ombret

Tal van leveranciers bieden momenteel groene stroom in Ombret. Echter zijn er diverse keuzes te maken. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wijkt nogal af. Niet elk “groene energie” label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ongeoorloofd aangemerkt als duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat energieleveranciers een groene strategie voeren? Kies in dat geval het filter “Groene stroom uit België”. Dan kan je erkende groene energieleveranciers in Ombret vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de streek van de gemeente Amay zien we vele stappen met een focus op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 4540. Als inwoner van deze plaats kan je meer en meer relatief goedkoop participeren in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om ons eigen huis te verduurzamen. In zo’n 25 jaar moet Luik volledig energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Installeren van zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En niet te vergeten: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check ook onze Belangrijke energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Bekijk details over Poweo overstappen.