Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Bodegnée

Gemakkelijk energie vergelijken in Bodegnée? Via deze website vind je moeiteloos alle relevante energie aanbieders zoals Engie en Antargaz. Schets jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en bekijk welke energieleverancier in Bodegnée de beste deal heeft! Ook vind je op onze website praktische info over zaken als bijvoorbeeld onderwerpenen info over de enkele of dubbele meter. Daarbij bieden wij een aantal tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Verlaine
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,416
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,259
Gemiddeld verbruik: 1560 m3 en 3460 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle erkende aanbieders eenvoudig vergelijken
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 250,00.

Probleemloos overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Bodegnée?

Er zijn best veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Bodegnée. Van Engie tot en met Comfort Energy, er zijn meer leveranciers dan ooit. In mei 2024 kan je kiezen uit om en nabij 25 energie aanbieders. Deze gebruiken allen het net van Tecteo. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dat geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Achterhalen welke gas en stroom maatschappijen tot de mogelijkheden behoren? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bodegnée is? Voer eenvoudig jouw gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en regel jouw overstap eenvoudig online. Ga door naar de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en in de winter is het lekker warm in huis. Daartegenover, energiemaatschappijen focussen toch allemaal op andere dingen. Is er een stroom- of gasstoring, dan is het prioriteit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Met andere woorden: houd ook rekening met kwaliteit service. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen een goedkope energieleverancier. Dat is logisch natuurlijk. D.m.v de energiehunter vergelijk je snel de goedkoopste energieleverancier van Bodegnée, altijd op basis van jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dit is natuurlijk een optie. Dankzij keuzes in de tool vindt men probleemloos een product dat rijmt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Bodegnée

 • Engie: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • OCTA+: Een passend contract voor elk huishouden
 • Lampiris: Duidelijke website
 • MEGA: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Essent: Grip op verbruik en de kosten
 • Eneco: Meer waar voor je geld
 • Luminus: Altijd inzicht in het verbruik
 • Elegant: Geen gedoe
 • Watz: Vaste energieprijzen
 • Wase Wind: Online account
 • Comfort Energy: Vaste energieprijzen
 • Poweo: Termijnbedrag zelf aanpassen

Hoe duur is energie in mijn regio? (Prijzen mei 2024)

De aansluitingen van aanbieders en de onkosten zijn anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er diverse beheerders van het net verbonden zijn. Elke beheerder hanteert eigen prijsstrategieën voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Bodegnée is Tecteo. De tarieven voor het beheer van het netwerk verschillen per regio. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Verlaine is de huidige netbeheerder van het aardgas Niet Beschikbaar. Als er sprake is van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Cijfers en feiten Bodegnée

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Verlaine
 • Populaire CV: Watts
 • Aandeel duurzaam: 20,50%
 • Centrale postcode: 4537
 • Gem. mazout: 2340 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,416
 • Stroomtarief kwh: €0,259
 • Gem. gasverbruik: 1560 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3460 kWh
energie-vergelijken-bodegnee

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Als eerste de basisinfo. Dit zijn samenstelling huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In en rondom Bodegnée bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1560 m3 en 3460 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je panelen opleveren. De genoemde zaken bepalen de kosten van gas en elektra.

 3. Kies herkomst energie en abonnementsduur.

  Je hebt de keuze uit groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Laat deze optie achterwege. Wat betreft looptijd heb je de keuze uit o.a. 1 jaar tot 5 jaar en flexibele model-abonnementen. Veelal is het verstandig om jaarlijks een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Wat volgt is een lijst met alle mogelijke energieleveranciers. Bij elk contract bekijk jij gegevens over herkomst van stroom en gas, abonnementstermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Bodegnée, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de organisatie die klopt met jouw zoekopdracht.

 5. Regel online je overstap

  Een interessante kortingsactie gespot? Druk op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de pagina van de onderneming. Zoals www.engie.be of www.eneco.be. De nieuwe energie-partij neemt het papierwerk uit handen. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Bodegnée


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan ruim €250 opleveren. Toch, zijn er andere tips om besparingen te realiseren op de energierekening? Via de energiehunter bekijk jij 5 handige bespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaaradvies 1: sluit de klep van de open haard
 • Bezuinigadvies 2: maak van je koelkast geen iglo.
 • Praktische tip 3: dekens op de bank leggen.
 • Bespaartip 4: de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten.
 • Praktische tip 5: laat de cv-ketel regelmatig controleren

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om de overstap te regelen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? De energiehunters adviseren: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Bodegnée. Zo realiseer je de hoogste besparing. Maar, doe dit wel op het juiste moment. Loopt jouw contract bijna af? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk te switchen. Zit je nog vast aan een contract? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt eerder overstappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag op ieder moment, wisselen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder overgestapt? Mogelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of een modelovereenkomst?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dat creëert financiële transparantie, en je wordt niet extra belast als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens de contracttermijn. In algemene zin kom je deze tariefupdate tegen in de eerste en zevende maand. Bij een variabel contract is dus ook erg interessant wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En daarnaast wordt je wel beloond met een overstapbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energie industrie geldt in de basis: contracten voor 3 of 5 jaar zijn duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Bodegnée. Kies je voor een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Maar, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je jaarlijks een scherpe welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, normaal gesproken verzorgt de toekomstige energie-organisatie de opzegging van de actuele contracten middels de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle contracten en neem de goedkoopste energieaanbieder. Bijv. OCTA+, ENGIE en ook Eni. Vervolgens kies je de ingangsdatum van het contract. De geselecteerde energieleverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan de energie-onderneming zelf?

Dankzij de Energiehunter achterhaal je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.aspiravi.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar veel duurder uit bent. Hoe kan zoiets? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Middels lage kosten en grote welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Bodegnée vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Bodegnée en zoek het juiste contract voor je huishouden

Duurzame energie in Bodegnée

Veel energiemaatschappijen ondersteunen inmiddels groene stroom in Bodegnée. Op dit front is onderling veel verschil te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen is zeer divers. Niet ieder groene stroom contract draagt terecht die naam. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief gelabeld als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat energie aanbieders een groene strategie voeren? Selecteer in dit geval een filter voor “Groene Energie uit België”. Hier kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Bodegnée vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Maak jouw regio groener
Rondom de gemeente Verlaine onderscheiden we diverse stappen met doelstellingen voor duurzame energie. Denk dan aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 4537. In deze buurt kan je wellicht financieel aantrekkelijk participeren in collectieve duurzaamheidsprojecten. Uiteraard is het aan te raden om thuis minder energie te verbruiken. In een korte tijd moet Luik energieneutraal zijn (los van gas). Wat kan jij zelf doen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En zeker onmisbaar: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk ook de 5 handige bespaartips of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk details over Luminus overstappen.