Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Vieux-Waleffe

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Vieux-Waleffe? Geholpen door onze website check je snel en simpel alle erkende bedrijven als o.a. Essent & Belpower. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Vieux-Waleffe voor jou de beste prijs heeft. Ook check je via onze vergelijker waardevolle informatie over onderwerpen zoals energieaansluitingen en vaste en variabele tarieven. Bovendien komen we met handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Villers-Le-Bouillet
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,414
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,257
Gemiddeld verbruik: 1550 m3 en 3450 kwh
Populaire aanbiederEngie

Moeiteloos vergelijken

 • Alle landelijke maatschappijenbij elkaar
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Besparingen mogelijk tot wel € 420,00.

Eenvoudig overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Vieux-Waleffe?

Er zijn nogal wat energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Vieux-Waleffe. Dit loopt van Essent tot aan Luminus, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Vandaag tellen we ruim 25 energie aanbieders. Deze maatschappijen nuttigen stuk voor stuk de leidingen van Tecteo. Het is niet te doen om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dat geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Achterhalen welke gas en stroom leveranciers je kunt kiezen? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Vieux-Waleffe is voor jouw verbruik? Voer gelijk je persoonlijke gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel jouw overstap eenvoudig online. Overtuigd? Lees de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom is stroom en gas is gas. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en er is warm water in het hele huis. Daartegenover, gas en stroom leveranciers handelen allemaal op hun eigen manier. Is er gas- en stroomstoring, dan wil je dat dit snel opgelost wordt. Anders gezegd: houd ook rekening met kwaliteit service. Uiteindelijk zoekt iedereen een betaalbaar energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Geholpen door de vergelijkingstool achterhaal je rap de goedkoopste energieleverancier van Vieux-Waleffe, specifiek voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Dat is mogelijk. Aan de hand van keuzes in de vergelijkingstool zoek je probleemloos een product dat matcht met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Vieux-Waleffe

 • Engie: Altijd bereikbaar
 • OCTA+: Energiepunten sparen
 • Lampiris: Tot €200 korting
 • MEGA: Reken jouw energiekoste online uit
 • Essent: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Eneco: Advies en tools op maat op minder te verbruiken
 • Luminus: Competitieve tarieven
 • Elegant: 5-sterren klantenservice
 • Watz: Volledig Belgische onderneming
 • Wase Wind: Goede klantenservice
 • Comfort Energy: Handige website
 • Poweo: Eenvoudig overstappen

Wat zijn de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De producten van gas en stroom aanbieders en de energiekosten verschillen per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er nogal wat beheerders van het net verbonden zijn. Iedere netbeheerder verwerkt zijn eigen tarieven voor de transport van elektra en gas. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Vieux-Waleffe is Tecteo. De prijzen van het netbeheerder verschillen per regio. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Villers-Le-Bouillet is de aardgas netbeheerder Tecteo. In het geval van een storing zullen zij dat oplossen.

Facts and figures Vieux-Waleffe

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Villers-Le-Bouillet
 • CV ketel: Rendamax
 • Aandeel groen: 20,30%
 • Centrale postcode: 4530
 • Mazout verbruik: 2320 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,414
 • Stroomtarief kwh: €0,257
 • Gem. gasverbruik: 1550 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3450 kWh
energie-vergelijken-vieux-waleffe

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Begin met je huis en woningdetails. Onder andere omvang van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de buurt van Vieux-Waleffe ligt dat gemiddeld op circa 1550 m3 en nog eens 3450 kWh. Bezit je een gasloze woning. Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Zonnepanelen op je dak? Kies het aantal kWh in dat je realiseert. Al deze zaken bepalen jouw energierekening.

 3. Kies type energie en de contractlooptijd.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt het voor jou niet uit? Sla dit dan over. Aangaande prijszekerheid zijn er mogelijkheden voor 1, 3, of 5 jaar, en variabele tarieven / abonnementen. In algemene zin loont het om eens in de 12 maanden een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Wat volgt is een opsomming met alle populaire energieleveranciers. Bij elk pakket tref je details aangaande oorsprong energie (groen of grijs), looptijd abonnement, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Vieux-Waleffe, en de welkomstkorting. Kies de partij die overeenkomst met jouw budget.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een relevante aanbieder beschikbaar? Klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van de energieleverancier. Bijv. www.essent.be en www.ebem.be. Jouw toekomstige maatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Nooit zonder stroom en gas in Vieux-Waleffe


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €345 voordeel geven. Maar, kan ik nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Via onze hunters bieden wij 5 energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktische tip 1: niet alle radiatoren open zetten
 • Praktische tip 2: af en toe de condensor aan de achterkant van de koelkast schoonmaken.
 • Bespaartip 3: plaats een doorstroombegrenzer
 • Bespaaradvies 4: neem een laptop i.p.v. een vaste computer
 • Bespaaradvies 5: switch van energiemaatschappij

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen?

Mensen vragen regelmatig: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze klantenservice specialisten zeggen: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Vieux-Waleffe. In dat geval betaal je het minst voor je energie. Toch, let wel even op wanneer je dit doet. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk te switchen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt altijd, veranderingen aanbrengen, en er is geen opzegvergoeding. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Vermoedelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of wil jij een model contract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bij te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid gedurende de contractperiode. Vaak vinden deze wijzigingen plaats begin januari en rond juli. Bij de variabele variant profiteer je dus ook als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Een goed idee zou je denken: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is wat het energietarief is. En mogelijk beloont de maatschappij jou met een hoge overstapkorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiewereld is de stelregel: een contract voor meerdere jaren zijn op lange termijn duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Vieux-Waleffe. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Maar, bij 1 jarige contracten krijg je elk jaar zo’n scherpe welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk faciliteert de toekomstige gas en stroom aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle aanbieders en kies de goedkoopste of meest populaire energieaanbieder. Bijvoorbeeld Eneco, ENGIE of Energie 2030. Daarnaast neem je een besluit over wanneer het contract in moet gaan. Jullie betreffende leverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Door gebruik te maken van onze vergelijker bekijk je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.lampiris.be, dan ontdek je dat je daar veel duurder uit bent. Hoe is dit mogelijk? Super simpel: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Middels voordelige tarieven en fikse welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door het resultaat daarvan zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Vieux-Waleffe vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Vieux-Waleffe en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Vieux-Waleffe

Tal van leveranciers bieden onderwijl groene stroom in Vieux-Waleffe. Rondom dit thema zijn er diverse keuzes te maken. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wisselt nogal. Niet ieder “groene energie” contract draagt terecht die naam. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ten onrechte als “duurzaam” gekenmerkt. Er zeker van zijn dat energiemaatschappijen een groene strategie voeren? Kies in dat geval een filter voor “Groen gas/elektra uit België”. Daarna kan je authentieke groene energieleveranciers in Vieux-Waleffe vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
Rondom de gemeente Villers-Le-Bouillet onderscheiden we steeds meer activiteiten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Zaken zoals windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 4530. In deze buurt kan je soms zeer betaalbaar participeren in duurzaamheidsprojecten in de regio. Het is natuurlijk ook goed om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Op termijn moet Luik net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Installeren van zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk info over Belangrijke energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Eneco overstappen.