Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Bas-Oha

Op je gemak energie vergelijken in Bas-Oha? Aan de hand van deze website tref je moeiteloos alle grote bedrijven als bijv. Eneco en Belpower. Kies samenstelling van jouw gezin, voer het verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Bas-Oha de laagste prijs hanteert. Voorts bekijk je via onze vergelijker waardevolle informatie over thema’s als o.a. energieproblemen en tips om te besparen op energie. Tevens komen we met praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Wanze
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,408
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,251
Gemiddeld verbruik: 1520 m3 en 3420 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote aanbieders vergelijken
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Eenvoudig besparen tot wel € 500,00.

Snel & simpel overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Bas-Oha?

Er zijn steeds meer energieleveranciers in Bas-Oha. Dat loopt uiteen van Poweo tot Comfort Energy, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Vandaag de dag kun je kiezen uit circa 20 bedrijven. Deze leveranciers werken allemaal op basis van de infrastructuur van Tecteo. Voor internetgebruikers is het lastig om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In deze context is de energiesimulator toe te passen. Weten welke energieleveranciers mogelijk zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bas-Oha is voor jouw situatie? Geef direct jouw eigen gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en stap meteen over. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je je hebt altijd licht, en je kunt lekker warm douchen. Daartegenover, gas & stroom aanbieders hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Tijdens een storing, dan is het noodzakelijk dat dit snel opgelost wordt. Kortom: houd ook rekening met kwaliteit service. Uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis niet teveel betalen voor energie. Dat is nooit anders geweest. Door middel van onze tarievencheck check je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Bas-Oha, specifiek voor jouw situatie. Specifieke wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Door middel van de keuzevakjes in de energievergelijker detecteer je verrassend eenvoudig een abonnement dat past bij de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Bas-Oha

 • Engie: Prima klantendienst
 • OCTA+: Exclusieve aanbiedingen
 • Lampiris: Eigen termijnbedrag kiezen
 • MEGA: Prettige klantendienst
 • Essent: Blog met handige bespaartips
 • Eneco: Eerlijk en transparant
 • Luminus: Online account
 • Elegant: Altijd scherpe acties
 • Watz: Prettige klantendienst
 • Wase Wind: Ook modelcontracten
 • Comfort Energy: Altijd scherpe acties
 • Poweo: Duidelijke website

Wat kost energie in mijn regio? (Prijzen mei 2024)

Het aanbod van energiebedrijven en de vergoedingen kunnen verschillen per locatie. Dat wordt veroorzaakt doordat er verscheidene beheerders op deze markt werken. Iedere afzonderlijke beheerder verwerkt weer aparte prijzen voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder van stroom in Bas-Oha heet Tecteo. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Wanze valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Tecteo. Bij een storing wordt dit door hen geregeld.

Facts and figures Bas-Oha

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Wanze
 • CV ketel: Intergas
 • Groene energie: 19,70%
 • Centrale postcode: 4520
 • Verbruik Mazout: 2260 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,408
 • Stroomtarief kwh: €0,251
 • Gem. gasverbruik: 1520 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3420 kWh
energie-vergelijken-bas-oha

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Begin met jouw basisgegevens. Dit zijn omvang van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Vul energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de regio Bas-Oha is dit gemiddeld zo’n 1520 m3 + 3420 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Dit alles hebben effect op het gas- en stroom tarief.

 3. Kies herkomst energie en contractduur.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Heb jij niets met groen? Kies dan ‘geen voorkeur’. Rondom prijs zekerheden kan men gaan voor producten van 1 jaar tot 5 jaar en een modelcontract. Vaak is het een goed idee om elke 12 maanden een nieuw contract te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  In de volgende stap vind je een opsomming met alle verkrijgbare aanbieders van energie. Bij alle contracten bekijk je data met betrekking tot herkomst energie, contracttermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Bas-Oha, en nieuwe contracten bonus. Kies de organisatie die matcht met jouw voorwaarden.

 5. Stap online over

  Een populaire kortingsactie in het lijstje? Klik op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de bestelpagina van de leverancier. O.a. www.luminus.be en www.trevion.be. De door jou gekozen energieleverancier zegt jouw huidige contract op. Zo ben je zeker van gas en stroom in Bas-Oha


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan meer dan €295 opleveren. Desondanks, kan ik nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op deze pagina profiteer je van 5 energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bezuinigtip 1: sluit de klep van de open haard
 • Tip 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt.
 • Advies 3: zorg ervoor dat je de condensator van de vriezer regelmatig schoon maakt.
 • Bezuinigtip 4: elektrische apparaten niet op stand-by laten staan.
 • Bespaartip 5: een teil gebruiken voor de afwas.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om de overstap te regelen?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze specialisten adviseren: maak een sport van het overstappen in Bas-Oha. In dat geval maak je gebruik van lagere tarieven. Toch, let wel even op wanneer je dit doet. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Heb jij een modelcontract? In zo’n situatie mag men wisselen van aanbieder, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Heb jij geen ervaring met overstappen? Waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of een modelovereenkomst?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bij te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast tijdens de contracttermijn. Veelal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in het begin en in midden van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst profiteer je dus ook als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het kan handig zijn: een meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet hoeveel je gaat betalen. En tevens beloont de maatschappij jou met een introductiekorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energiewereld is de stelregel: contracten met een lange looptijd zijn vrijwel altijd duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Bas-Oha. Bij een langdurig contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desondanks, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij jaarlijks een persoonlijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, doorgaans regelt jouw toekomstige energieleverancier het opzeggen van het huidige contract door de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en selecteer een beschikbare leverancier. Denk aan Eneco, Essent of natuurlijk Ecopower. Vervolgens neem je een besluit over wanneer het contract in moet gaan. De gekozen energieleverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan wanneer ik het direct afsluit?

Aan de hand van de energievergelijker vind je altijd de beste deals. Indien je zelf een website bezoekt als www.energypeople.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is de achterliggende reden? Heel eenvoudig: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Aan de hand van voordelige prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En op die manier trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Bas-Oha vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Bas-Oha en achterhaal de voordeligste leverancier voor jullie woning

Duurzame energie in Bas-Oha

Het merendeel van de maatschappijen verschaffen inmiddels groene stroom in Bas-Oha. Toch zijn er diverse keuzes te maken. De manier van produceren van groene stroom is zeer wisselend. Niet elk “groene energie” label draagt terecht die naam. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt oneerlijk als “duurzaam” gekenmerkt. 100% zeker weten dat energiemaatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Gebruik dan de selectie “Groene Energie uit België”. Jij kan dan geschikte groene energieleveranciers in Bas-Oha vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Voor inwoners van de gemeente Wanze kennen we verscheidene plannen rondom duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 4520. Als inwoner van deze plaats kan je wellicht met financiële bonussen meedelen in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook moedigt de gemeente ons aan om ons eigen huis te verduurzamen. In zo’n 25 jaar moet Luik volledig energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isolatie van de woning
 • Huis met zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En zeker onmisbaar: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk info over Praktische energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk info van Comfort Energy afsluiten.