Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Wanze

Eenvoudig energie vergelijken in Wanze? Geholpen door www.energiehunter.be check je probleemloos alle verkrijgbare energieleveranciers. Je kunt denken aan Eneco & Lampirus. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en zie direct welke energieleverancier in Wanze de beste deal heeft! Verder verzamel je op deze pagina bruikbare informatie over topics zoals verbruik in de regio en tips om te besparen op energie. Ook geven we 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Wanze
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,364
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,284
Gemiddeld verbruik: 1455 m3 en 3490 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote maatschappijennaast elkaar
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Besparing loopt op tot € 475,00.

Zonder problemen overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Wanze?

We zien nogal wat energieleveranciers in Wanze. Dat loopt uiteen van Engie tot bijvoorbeeld OCTA+, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. In maart 2024 moet je een keuze maken uit ruim 25 providers. Deze leveranciers werken allemaal op basis van het net van Tecteo. Het is onuitvoerbaar om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dit scenario biedt onze energiesimulator de oplossing. Weten welke gas en stroom leveranciers er allemaal zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Wanze is voor jouw verbruik? Geef moeiteloos de eigen gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en regel het overstappen direct. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de verwarming werkt wanneer nodig. Toch, gas & stroom aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. Is er een stroomstoring, dan is het prioriteit dat er snel een monteur komt. Conclusie: kijk niet alléén naar prijs. Alles bij elkaar genomen zoekt elke Belg een betaalbaar energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Geholpen door de energiehunter tref je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Wanze, voor jouw situatie. Unieke behoeften? Ook dit kun je hier vinden. Aan de hand van de keuzevakjes in de Energiehunter vindt men probleemloos een product dat rijmt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Wanze

 • Engie: Online inzicht in verbruik
 • OCTA+: Altijd bereikbaar
 • Lampiris: Exclusieve aanbiedingen
 • MEGA: Alles beheren via de klantzone
 • Essent: Transparant en eerlijk
 • Eneco: Meer waar voor je geld
 • Luminus: Vaste energieprijzen
 • Elegant: Met praktische energie-bespaartips
 • Watz: Vaste energieprijzen
 • Wase Wind: Online prijs berekenen
 • Comfort Energy: Alles beheren via de klantzone
 • Poweo: Verstand van (duurzame) energie

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze buurt? (Prijzen maart 2024)

De aansluitingen van gas en stroom leveranciers en de prijzen kunnen verschillen per locatie. De achterliggende reden is dat er veel beheerders dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder rekent eigen prijsstellingen voor transport. De netbeheerder van het stroom in Wanze heet Tecteo. De kosten voor het beheer van het netwerk zijn per regio weer anders. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Wanze is de aardgas netbeheerder Tecteo. Bij een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Kerngegevens Wanze

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Wanze
 • CV Merk: Faber
 • Aandeel duurzaam: 0,216%
 • Postcode: 4520
 • Mazout verbruik: 2560 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,364
 • Stroomtarief kwh: €0,284
 • Gem. gasverbruik: 1455 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3490 kWh
energie-vergelijken-wanze

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Start met de standaard informatie. Dit zijn aantal gezinsleden, en je adresgegevens.

 2. Energieverbruik schatten

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. Rondom Wanze gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1455 m3 en 3490 kWh. Gebruik jij geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. Dit alles beïnvloeden jouw energierekening.

 3. Selecteer herkomst energie een duur van het abonnement.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Wat betreft contracttermijn kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of modelcontracten. Doorgaans is het gunstiger om elk jaar opnieuw weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een opsomming met alle erkende aanbieders + contracten. Bij alle contracten tref je informatie aangaande oorsprong energie (groen of grijs), abonnementstermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Wanze, en nieuwe contracten bonus. Kies de organisatie die in lijn is met jouw wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een relevante aanbieder tussen de resultaten? Druk op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de aanvraag-pagina van de energiemaatschappij. O.a. www.essent.be en ook www.poweo.be. De door jou gekozen maatschappij neemt het papierwerk uit handen. Geen dag zonder gas of stroom in Wanze


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan soms wel €360 bonus betekenen. Desondanks, wat kan je nog meer doen voor een lagere energierekening? Hieronder vind jij vijf energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktisch advies 1: isoleer CV-leidingen
 • Bespaartip 2: zorg dat je koelkast goed sluit.
 • Praktische tip 3: Was op 30 – of 40 graden
 • Praktische tip 4: de verwarmingsbuizen isoleren.
 • Praktisch advies 5: kies voor een duurzame spaar- of LED-lamp

Info over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van energiemaatschappij?

Mensen vragen regelmatig: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze energiespecialisten adviseren: ga elke jaar opnieuw overstappen in Wanze. Daarna bespaar je het meeste geld. Alleen, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Zit je nog vast aan een contract? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag op ieder moment, switchen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Zeer waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Energietarieven vastzetten of wil jij een model contract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je komt niet voor verrassingen te staan als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen het modelcontract. Dikwijls kom je deze tariefupdate tegen aan het begin- en halverwege het jaar. Bij de variabele variant is dus met name interessant als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En misschien wordt je ook tegemoet gekomen met een scherpe welkomstbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energie industrie geldt: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Wanze. Ga je voor een meerjarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Daartegenover, bij een jaarcontract krijg jij alle jaren een scherpe welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, normaal gesproken regelt je toekomstige energiemaatschappij dat alles netjes wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle aanbieders en ga voor de voordeligste energiemaatschappij. Denk aan OCTA+, Essent en Poweo. Daarnaast beslis je over de datum waarop het contract van start gaat. Jullie aanstaande energie-aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan bij de aanbieder zelf?

Dankzij energiehunter.be bekijk je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.energie2030.be, dan valt al gauw op dat dit vaak fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Aan de hand van voordelige tarieven en hoge welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En op die manier zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Wanze vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Wanze en stap over naar de beste aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Wanze

Het gros van de maatschappijen verschaffen inmiddels groene stroom in Wanze. Als het gaat om groene energie is er veel variatie te vinden. De afkomst van groene stroom verschilt nogal. Niet elk groene energie label draagt terecht die naam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt foutief geprofileerd als groen of duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat energiemaatschappijen echt helemaal groen zijn? Ga dan voor een filter voor “Groen uit België”. Dan kan je authentieke groene energieleveranciers in Wanze vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Rondom de gemeente Wanze onderscheiden we vele stappen binnen het domein duurzame energie. Zaken zoals windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 4520. In deze omgeving kan je wellicht zeer betaalbaar participeren in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook stimuleert de gemeente ons om zelf maatregelen te treffen. Binnen 30 jaar moet Luik eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Installeren van zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Warm water via de zonneboiler
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En zeker onmisbaar: minder energie verbruiken! Check de 5 handige bespaartips of bekijk mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Bekijk details over Mega diensten.


Alle plaatsen in deze gemeente