Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ans

Snel online energie vergelijken in Ans? Door gebruik te maken van energiehunter.be check je snel en simpel alle relevante energieleveranciers. Voorbeelden zijn Luminus en Antargaz. Vul de postcode en het huisnummer in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en ontdek welke energieleverancier in Ans voor jou de beste prijs heeft. Daarnaast verzamel je op energiehunter.be waardevolle info over onderwerpen als tarieven en info over het gasvrij maken van jouw woning. Bovendien vind je hier tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Ans
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,458
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,278
Gemiddeld verbruik: 1425 m3 en 3460 kwh
Populaire aanbiederEngie

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle providers eenvoudig vergelijken
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Enorme besparingen tot wel € 375,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Ans?

Er zijn steeds meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Ans. Dit varieert van Engie tot aan Ecopower, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Vandaag de dag kun je kiezen uit circa 30 maatschappijen. Deze bedrijven lopen allemaal via de infrastructuur van Tecteo. Het is niet mogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. In dit geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Achterhalen welke energieleveranciers actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ans is in maart 2024? Vul snel jouw gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en stap direct moeiteloos over. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je ook klant bent, je je hebt altijd licht, en de verwarming werkt wanneer nodig. Desalniettemin, gas & stroom organisaties zijn niet allemaal hetzelfde. Is er een stroomstoring, dan is het gewenst dat dit adequaat wordt opgelost. Kortom: kijk niet alléén naar prijs. Uiteindelijk wenst elke consument een energieleverancier die niet te duur is! En dat is meer dan logisch. Door gebruik te maken van de vergelijkingstool achterhaal je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Ans, voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is zelfstandig in te regelen. Via selecties maken in de tool bekijken jullie verrassend eenvoudig een energieproduct dat in lijn is met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Ans

 • Engie: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • OCTA+: Goed bereikbare klantendienst
 • Lampiris: Online facturen bekijken
 • MEGA: Meer dan energie!
 • Essent: Vaste energieprijzen
 • Eneco: Grip op verbruik en de kosten
 • Luminus: Diverse looptijden
 • Elegant: Denkt met jou mee over besparen
 • Watz: Prettige klantendienst
 • Wase Wind: Diverse looptijden
 • Comfort Energy: Transparante prijzen
 • Poweo: Eerlijk en transparant

Wat kost energie in de regio? (Prijzen maart 2024)

De beschikbare producten gas en stroom leveranciers en de tarieven wijken vaak af per plaats. De reden hiervan is dat er allerlei beheerders op deze markt werken. Iedere beheerder van het net verwerkt weer andere onkosten voor transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Ans betreft Tecteo. De tarieven voor zo’n netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Ans is de netbeheerder van het gas Tecteo. Bij een storing zullen zij dat oplossen.

Informatie over Ans

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Ans
 • Populair merk: AWB
 • Groene stroom: 0,21%
 • Postcode: 4430
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2500 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,458
 • Stroomtarief kwh: €0,278
 • Gem. gasverbruik: 1425 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3460 kWh
energie-vergelijken-ans

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Je begint altijd met je woning en gezinssituatie. Dit gaat over gezinssamenstelling, en straatnaam + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? In en rondom Ans ligt dat gemiddeld op circa 1425 m3 + 3460 kWh. Woon jij volledig gasloos? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het aantal kWh in dat je genereert. Dit alles hebben invloed op de energiekosten.

 3. Kies herkomst energie en de looptijd.

  Denk dan onder andere aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Rondom contractduur kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 t/m 5 jaar of een modelcontract. Normaliter is het een goed idee om eens in de 12 maanden een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  In de volgende stap vind je een handig overzicht met alle grote energie aanbieders. Bij alle pakketten lees jij gegevens met betrekking tot herkomst energie, contracttermijn, de prijzen van gas en elektra in Ans, en nieuwe contracten bonus. Kies de aanbieder die past bij jouw persoonlijke wensen.

 5. Stap online over

  Een actuele aanbieding gevonden? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de afsluitpagina van de onderneming. Denk aan www.octaplus.be of www.comfortenergy.be. De gekozen energieonderneming zegt jouw huidige contract op. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Ans


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan tot wel €315 winst geven. Maar, zijn er meerdere mogelijkheden om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via onze hunters lees jij vijf energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Tip 1: kouder douchen
 • Tip 2: probeer je was zoveel mogelijk buiten op te hangen.
 • Bezuinigadvies 3: de oven open zetten nadat je hem hebt gebruikt.
 • Bezuinigadvies 4: zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken.
 • Bezuinigtip 5: bij de sportvereniging of op je werk een douche nemen.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? De energiehunters geven als tip: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Ans. Zo betaal je het minst voor je energie. Alleen, let wel even op wanneer je dit doet. Is de looptijd van je contract voorbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met bepaalde looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag te allen tijde switchen van leverancier, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Ben je nog nooit geswitcht? Mogelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Een meerjarige contract of een modelovereenkomst?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er 2 smaken: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft nooit extra te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren binnen de looptijd van het contract. Veelal worden de prijzen aangepast in de eerste en zevende maand. Binnen deze flex-overeenkomst werkt in jouw voordeel als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je gaat betalen. En mogelijk is er sprake van een mooie korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In het energielandschap hanteren we: contracten voor een langere periode zijn eigenlijk altijd prijziger dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Ans. Bij een langdurig contract zijn de tarieven wel iets lager. Desalniettemin, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg jij alle jaren deze aantrekkelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, vaak verwerkt de geselecteerde energiemaatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies de goedkoopste of meest populaire aanbieder. Populaire bedrijven zijn Eneco, ENGIE of Watz. Hierna selecteer je de ingangsdatum van het contract. Je nieuwe energiemaatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Geholpen door deze website ontdek je altijd de meest interessante aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.lampiris.be, dan valt als eerste op dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe is dit mogelijk? Super simpel: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Door gebruik te maken van lage prijzen en grote welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door deze strategie kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Ans vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Ans en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw verbruik

Duurzame energie in Ans

Een groot deel van de maatschappijen bieden onderhand groene stroom in Ans. Toch zijn er diverse keuzes te maken. De oorsprong van deze groene stroom wisselt behoorlijk. Niet alle groene stroom is daadwerkelijk groen. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem neergezet als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat energiemaatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer dan een filter voor “Groene Energie uit België”. Jij kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Ans vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de buurt van de gemeente Ans bestaan er vele acties rondom duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 4430. Als inwoner van deze plaats kan je wellicht financieel aantrekkelijk meedelen in duurzaamheidsprojecten in de regio. Het is natuurlijk ook goed om zelf maatregelen te treffen. In zo’n 25 jaar moet Luik de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat kan jij zelf doen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Installeren van een zonneboiler
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En niet te vergeten: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check ook onze Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Check ook Antargaz energie.


Alle plaatsen in deze gemeente