Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Remicourt

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Remicourt? Geholpen door onze website check je overzichtelijk alle beschikbare maatschappijen als bijv. Mega en Poweo. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en zie direct welke energieleverancier in Remicourt de laagste prijs hanteert. Bovendien tref je op deze pagina belangrijke info over topics als bijvoorbeeld stroomtarieven en alternatieven voor de CV-ketel. Daarbij bieden wij een aantal tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Remicourt
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,452
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,272
Gemiddeld verbruik: 1600 m3 en 3430 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Makkelijk vergelijken

 • Alle erkende aanbieders naast elkaar
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Besparingen mogelijk tot wel € 465,00.

Zonder problemen overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Remicourt?

Wij zien flink wat energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Remicourt. Van Eneco tot Comfort Energy, je ziet door de bomen het bos niet meer. In juni 2024 kan je kiezen uit om en nabij 20 energie aanbieders. Deze bedrijven werken uitsluitend met het netwerk van Tecteo. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om alle aanbieders zelf te vergelijken. In dit geval bieden wij de energiesimulator. Nieuwsgierig welke gas en stroom bedrijven er beschikbaar zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Remicourt is? Vul direct de gevraagde gegevens in, vind de laagste prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Meer weten? Check onze 5 bruikbare bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Echter, gas en stroom maatschappijen verschillen wel degelijk van elkaar. Is er een stroomstoring, dan wil je dat dit snel opgelost wordt. Met andere woorden: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Ten slotte wil iedereen met een eigen huis een goedkoop energiecontract. En wij begrijpen dat! Met behulp van de energietarievenvergelijker bekijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Remicourt, die aansluit op jouw wensen. Wil je kunnen filteren? Dit is zelfstandig in te regelen. Met behulp van de keuzevakjes in de Energiehunter achterhaalt men simpel en snel een energieproduct dat klopt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Remicourt

 • Engie: Meester over je verbruik
 • OCTA+: Grip op verbruik en de kosten
 • Lampiris: Online account
 • MEGA: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Essent: Gemakkelijke verhuisservice
 • Eneco: Transparant en eerlijk
 • Luminus: Leverancier van klimaatneutrale aardgas
 • Elegant: Ook modelcontracten
 • Watz: Goed bereikbare klantendienst
 • Wase Wind: Met handige energiesimulator
 • Comfort Energy: Meerdere contracten
 • Poweo: Ook met zonnepanelen

Hoe duur is energie in de regio? (Prijzen juni 2024)

De voorwaarden van maatschappijen en de vergoedingen zijn anders per regio. De reden hiervan is dat er verschillende beheerders van het net werkzaam zijn. Iedere beheerder van het net verwerkt weer zijn eigen prijzen voor transport. De actuele netbeheerder (elektra) in Remicourt betreft Tecteo. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Remicourt wordt transport van het aardgas beheerd door Niet Beschikbaar. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen geregeld.

Facts and figures Remicourt

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Remicourt
 • CV ketel: Junkers
 • Aandeel groen: 0,204%
 • Centrale postcode: 4350
 • Mazout: 2440 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,452
 • Stroomtarief kwh: €0,272
 • Gem. gasverbruik: 1600 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3430 kWh
energie-vergelijken-remicourt

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van de standaard informatie. Onder andere het aantal bewoners, en je adresgegevens.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. Rondom Remicourt ligt dit gemiddeld op 1600 m3 + 3430 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb je zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat de zonnecellen renderen. Alle ingevoerde gegevens werken door in het energietarief.

 3. Selecteer type energie en abonnementsduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Laat deze optie achterwege. Betreffende prijs zekerheden kan je kiezen voor 1 jaar tot 5 jaar en specifieke model (variabele) prijzen. Gewoonlijk is het een goed idee om elke 12 maanden een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Energie vergelijken

  Je ziet nu de resultaatpagina met alle beschikbare leveranciers en contracten. Bij ieder contract lees jij informatie als herkomst van stroom en gas, type contract, de prijzen van gas en elektra in Remicourt, en nieuwe klanten korting. Selecteer de organisatie die past bij jouw budget.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een relevante leverancier gespot? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de relevante pagina op de website van de energieleverancier. Bijv. www.octaplus.be + www.ecopower.be. Jouw toekomstige energie-partij zet alles netjes voor jou om. Je komt nooit zonder gas en stroom in Remicourt


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan tot wel €355 winst geven. Desalniettemin, zijn er andere tips voor een lagere energierekening? Hierna tref je 5 handige adviezen waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktische tip 1: draai geen halve wasjes
 • Bespaaradvies 2: doe de koelkast zo veel mogelijk gesloten.
 • Bezuinigtip 3: dekens op de bank leggen.
 • Bezuinigadvies 4: het dak isoleren.
 • Bespaaradvies 5: laat de zon en wind het droogwerk doen

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers vinden: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Remicourt. Zodanig realiseer je de hoogste besparing. Desalniettemin, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat geval kun je switchen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder van leverancier gewisseld? Dan zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of meer vrijheid met modelcontracten?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bij te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens de contracttermijn. Doorgaans worden de prijzen aangepast in de eerste en zevende maand. Bij het variabele alternatief profiteer je dus ook als de energieprijzen dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En daarnaast is er sprake van een nieuwe klanten korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energie industrie werkt het zo: contracten met een lange looptijd kunnen qua prijs niet concurreren met jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Remicourt. Bij een contract met een langere looptijd zijn de tarieven wel iets lager. Toch, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je jaarlijks een persoonlijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, doorgaans verzorgt de toekomstige gas en stroom leverancier de opzegging van de actuele contracten via de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies de beste energiemaatschappij. Onder andere OCTA+, ENGIE of Elegant. Ook kies je de ingangsdatum van het contract. Je gekozen maatschappij zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Door gebruik te maken van onze vergelijker check je altijd de laagste prijzen. Indien je zelf een website bezoekt als www.octaplus.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe komt dat? Fluitje van een cent: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Door gebruik te maken van voordelige prijzen en grote welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door deze strategie kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Remicourt vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Remicourt en ontdek de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Remicourt

Een aanzienlijk deel van de bedrijven bieden onderwijl groene stroom in Remicourt. Als het gaat om groene energie is onderling veel verschil te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt loopt zeer uiteen. Niet elk “groene energie” label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt foutief als “duurzaam” gekenmerkt. Er helemaal zeker van zijn dat energiemaatschappijen een groene strategie voeren? Kies dan de optie “Groene Energie uit België”. Daarna kan je alle groene energieleveranciers in Remicourt vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de streek van de gemeente Remicourt kennen we meerdere stappen volledige gericht op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 4350. In de regio kan je in toenemende mate relatief goedkoop bijdragen aan dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Uiteraard is het aan te raden om het eigen energieverbruik gaan beperken. Op termijn moet Luik volledig energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Installeren van zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Installeren van een zonneboiler
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En de gouden stelregel: minder energie verbruiken! Lees de 5 nuttige energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Mega energie.


Alle plaatsen in deze gemeente