Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Lamine

Gemakkelijk energie vergelijken in Lamine? Via www.energiehunter.be vind je snel en simpel alle erkende energie aanbieders als bijv. Eneco en Comfort Energy. Vul postcode + gezinssamenstelling in, voer het verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Lamine de laagste prijs hanteert. Verder tref je via onze vergelijker handige info over onderwerpen zoals leveranciers en zakelijke energie. Bovendien geven we 5 tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Remicourt
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,363
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,286
Gemiddeld verbruik: 1500 m3 en 3410 kwh
Populaire aanbiederEneco

Makkelijk vergelijken

 • Alle landelijke bedrijven eenvoudig vergelijken
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 290,00.

Probleemloos overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Lamine?

Er zijn flink wat energieleveranciers beschikbaar in Lamine. Dat loopt uiteen van Lampirus tot Watz, er is gewoon veel te kiezen. Op dit moment moet je een keuze maken uit ruim 35 maatschappijen. Deze bedrijven lopen allemaal via het stroom- en gas netwerk van Tecteo. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dit scenario biedt onze energiesimulator de oplossing. Bekijken welke gas & stroom bedrijven er allemaal zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Lamine is? Voer hieronderje persoonlijke gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en stap binnen 5 minuten over. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Desondanks, leveranciers focussen toch allemaal op andere dingen. Is er een stroomstoring, dan is het gewenst dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Wat dus belangrijk is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Onderaan de streep zoekt elke Belg een goedkope energieleverancier. En dit is heel snel te regelen. Middels de energietarievenvergelijker vind je direct de goedkoopste energieleverancier van Lamine, die matcht met jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dat bieden wij. Geholpen door selecties maken in de energievergelijker achterhaal jij moeiteloos een overeenkomst dat matcht met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Lamine

 • Engie: Transparante prijzen
 • OCTA+: Altijd bereikbaar
 • Lampiris: Grip op verbruik en de kosten
 • MEGA: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Essent: Transparante prijzen
 • Eneco: Online prijs berekenen
 • Luminus: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Elegant: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Watz: Online inzicht in verbruik
 • Wase Wind: Alles beheren via de klantzone
 • Comfort Energy: Eenvoudig verbruik inzien
 • Poweo: Duidelijk en eerlijke aanbieder

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van energie-aanbieders en de kosten zijn in elke plaats weer anders. De reden hiervan is dat er diverse netbeheerders actief zijn. Iedere netbeheerder verwerkt eigen prijsstellingen voor transport van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Lamine heet Tecteo. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Remicourt valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Tecteo. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dit afhandelen.

Stats & Facts Lamine

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Remicourt
 • Populaire CV: Junkers
 • Aandeel groen: 37,30%
 • Postcodegebied: 4350
 • Aantal mazout liters: 1810 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,363
 • Stroomtarief kwh: €0,286
 • Gem. gasverbruik: 1500 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3410 kWh
energie-vergelijken-lamine

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Situatieschets

  Allereerste je huis en woningdetails. Daarmee wordt bedoeld; samenstelling huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de regio Lamine ligt dit gemiddeld op 1500 m3 plus 3410 kWh. Heb jij een gasloze woning? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Zonnepanelen op je dak? Vul het aantal kWh in dat je panelen opleveren. De genoemde zaken werken door in de energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Heb jij niets met groen? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van prijsafspraken kan je kiezen voor 1, 3, of 5 jaar, en wisselende korte termijn modelcontracten. In de regel is het slim om elke 12 of 24 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Wat volgt is de resultaatpagina met alle beschikbare energiebedrijven. Bij alle abonnementen bekijk je data aangaande soort stroom/gas, type contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Lamine, en de welkomstkorting. Selecteer de maatschappij die rijmt met jouw budget.

 5. Stap online over

  Een mooie leverancier tegengekomen? Klik op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de relevante pagina op de website van de aanbieder. O.a. www.energie2030.be of natuurlijk www.ebem.be. Jouw toekomstige energiemaatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Nooit zonder stroom en gas in Lamine


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan wel €310 voordeel geven. Desalniettemin, is er nog meer mogelijk voor lagere maandlasten? Op deze pagina bieden wij 5 energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaaradvies 1: doe de kraan dicht als je ‘m niet gebruikt
 • Bezuinigadvies 2: niet een te grote koelkast kopen.
 • Bezuinigadvies 3: was met waterbesparing
 • Bespaartip 4: het beeldscherm uitzetten als je iets download.
 • Advies 5: check regelmatig de radiatoren

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om het overstappen in gang te zetten?

Een vaak gestelde vraag is: wat is het moment om over te stappen? Onze energie-experts raden aan: wacht niet langer en ga overstappen in Lamine. Daarna maak je gebruik van lagere tarieven. Desondanks, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor einddatum contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Overstappen zou eerder kunnen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag op ieder moment, switchen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Niet eerder overgestapt? Zeer waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of wil jij een model contract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je wordt niet extra belast als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij modelovereenkomsten. In algemene zin worden de prijzen aangepast aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit soort contracten profiteer je dus ook als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En misschien is er sprake van een introductiekorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energiewereld geldt: contracten voor een langere periode zijn duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Lamine. In het geval van een lang contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daartegenover, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je elke 12 maanden deze hoge welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, meestal faciliteert je gekozen leverancier de opzegging van de actuele contracten door de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies de goedkoopste of meest populaire energieaanbieder. Onder andere Luminus, ENGIE + Energie 2030. Daarna kies je de startdatum van het abonnement. Jullie gekozen gas en stroom maatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Met behulp van onze website check je altijd de laagste prijzen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.comfortenergy.be, dan ontdek je dat de energie hier fors duurder is. Hoe bestaat dat? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Met behulp van lagere onkosten en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En op die manier zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Lamine vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Lamine en ontdek de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Lamine

De meeste energiemaatschappijen leveren vandaag de dag groene stroom in Lamine. Binnen dit domein zijn er veel verschillen. De manier waarop groene stroom tot stand komt is zeer wisselend. Niet ieder “groene stroom” contract kent ook echt een groene bron. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onrechtmatig aangemerkt als duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat bedrijven eerlijk en duurzaam zijn? Ga dan voor de selectie “Groene stroom uit België”. Vervolgens kan jij alle groene energieleveranciers in Lamine vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In en rondom de gemeente Remicourt kennen we meerdere projectenrondom duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 4350. In deze regio kan je in toenemende mate heel gunstig bijdragen aan duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In een korte tijd moet Luik hun woningen gasloos kunnen verwarmen. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Het huis isoleren
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Huis met zonneboiler
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check ook onze 5 handige bespaartips en bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk info van Antargaz.