Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Villers-L’Evêque

Meteen energie vergelijken in Villers-L’Evêque? Geholpen door energiehunter.be doorzoek je overzichtelijk alle erkende aanbieders zoals Luminus & Aspiravi. Omschrijf jouw situatie, schat jouw verbruik, en bekijk welke energieleverancier in Villers-L’Evêque de laagste prijs hanteert. Verder vind je op onze website nuttige info info over zaken zoals het ideale overstapmoment en alternatieven voor de CV-ketel. Tevens vind je hier een lijstje met 5 tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Awans
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,457
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,280
Gemiddeld verbruik: 1470 m3 en 3380 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle energiebedrijvenbij elkaar
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Enorme besparingen tot wel € 465,00.

Probleemloos overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Villers-L’Evêque?

We zien erg veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Villers-L’Evêque. Van Lampirus tot en met Luminus, er is gewoon veel te kiezen. Momenteel zijn het zo’n 20 maatschappijen. Deze leveranciers zijn allemaal aangesloten op het net van Tecteo. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor die situatie is de energiesimulator toe te passen. Achterhalen welke bedrijven er beschikbaar zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Villers-L’Evêque is? Voer vlug jouw eigen gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en regel jouw overstap eenvoudig online. Meer weten? Check onze 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je je hebt altijd licht, en er is warm water in het hele huis. Daartegenover, gas & stroom maatschappijen kennen toch grote onderlinge verschillen. In een situatie als een gasstoring, dan wil je dat er gauw een oplossing volgt. Oftewel: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Als het puntje bij paaltje komt verlangt iedereen een goedkoop energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Dankzij onze prijzencheck tref je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Villers-L’Evêque, die past bij jouw plaatje. Specifieke wensen? Dit is natuurlijk een optie. Aan de hand van jouw input in de tarievenvergelijker detecteer jij simpel en snel een product dat matcht met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Villers-L’Evêque

 • Engie: Grip op verbruik en de kosten
 • OCTA+: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Lampiris: Denkt met jou mee over besparen
 • MEGA: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Essent: Online prijs berekenen
 • Eneco: 260.000 eigen zonnepanelen
 • Luminus: Contact via telefoon, mail en social media
 • Elegant: Transparant en eerlijk
 • Watz: Eigen account
 • Wase Wind: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Comfort Energy: Energy+ Mazout
 • Poweo: Met handige energiesimulator

Wat betaal ik voor energie in onze straat? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van gas & stroom maatschappijen en de tarieven zijn weer anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er verschillende beheerders dienstverleningen bieden. Iedere gas en stroom beheerder gebruikt eigen prijsstellingen voor logistiek. De netbeheerder van het stroom in Villers-L’Evêque betreft Tecteo. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Awans is de aardgas netbeheerder Tecteo. Bij problemen in het netwerk zullen zij dit afhandelen.

Facts and figures Villers-L’Evêque

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Awans
 • CV ketel: Weishaupt
 • Groene energie: 36,70%
 • Hoofdpostcode: 4340
 • Verbruik stookolie: 1750 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,457
 • Stroomtarief kwh: €0,280
 • Gem. gasverbruik: 1470 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3380 kWh
energie-vergelijken-villers-l-eveque

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Start met je huis en woningdetails. Dat betreft samenstelling huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer het geschatte verbruik in. In de omgeving Villers-L’Evêque ligt dat gemiddeld op circa 1470 m3 en 3380 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je panelen opleveren. Deze aspecten hebben invloed op de kosten van gas en elektra.

 3. Specificeer type energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Is dit voor jou om het even? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Wat betreft contractduur kun jij opties nemen van 1, 3, of 5 jaar, en variabele tarieven / abonnementen. Dikwijls kan het uit om elke 12 maanden een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Wat volgt is een opsomming met alle beschikbare leveranciers en contracten. Bij alle abonnementen bekijk jij informatie over herkomst van stroom en gas, contracttermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Villers-L’Evêque, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de maatschappij die past bij jouw voorwaarden.

 5. Ga overstappen via internet

  Een goede leverancier tussen de resultaten? Druk op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de webpagina van de energie-onderneming. O.a. www.engie.be en ook www.poweo.be. Jouw nieuwe maatschappij zet alles netjes voor jou om. Geen dag zonder gas of stroom in Villers-L’Evêque


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €385 bonus betekenen. Desondanks, kan ik nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hierna lees jij 5 handige adviezen die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigadvies 1: alleen wassen met volle wasmachine
 • Bespaartip 2: kies voor een hotfill-wasmachine.
 • Bezuinigtip 3: was eens wat vaker op lagere temperaturen
 • Bespaartip 4: laat opladers niet onnodig in het stopcontact zitten
 • Advies 5: minder vaak een warm bad nemen.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Onze specialisten geven als tip: maak een sport van het overstappen in Villers-L’Evêque. Op die manier ben je het voordeligst uit. Desalniettemin, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Loopt jouw contract bijna af? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Overstappen zou eerder kunnen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt dan meteen switchen van leverancier, zonder boete te betalen. Nog nooit overgestapt? Mogelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft nooit extra te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren gedurende de contractperiode. Veelal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd begin januari en rond juli. Binnen deze flex-overeenkomst werkt in jouw voordeel als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is wat de kosten gaan zijn. En soms beloont de maatschappij jou met een overstapbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor energiecontracten werkt het zo: contracten voor 3 of 5 jaar zijn prijziger dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Villers-L’Evêque. In het geval van een lang contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Daartegenover, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij elke 12 maanden een aantrekkelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, meestal verzorgt jouw geselecteerde gas en stroom aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor de beste of voordeligste energiemaatschappij. Bijvoorbeeld Eneco, ENGIE en Poweo. Bij de volgende stap bepaal je de ingangsdatum van het contract. Je gekozen energiemaatschappij zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan het bedrijf zelf?

Door gebruik te maken van de energievergelijker bekijk je altijd de beste deals. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.comfortenergy.be, dan ontdek je dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is daarvan de reden? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Door gebruik te maken van goedkope tarieven en grote welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En op die manier zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Villers-L’Evêque vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Villers-L’Evêque en vind de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Villers-L’Evêque

De meeste energie aanbieders bieden ondertussen groene stroom in Villers-L’Evêque. Op dit gebied is onderling veel verschil te vinden. De afkomst van groene stroom wijkt nogal af. Niet elk groene stroom label kent ook echt een groene bron. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd aangemerkt als duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat energiemaatschappijen een groene strategie voeren? Kies dan zeker weten “100% groene stroom uit BE”. Je kan dan authentieke groene energieleveranciers in Villers-L’Evêque vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de streek van de gemeente Awans bestaan er tegenwoordig vele acties met een focus op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 4340. In de regio kan je soms heel gunstig meedoen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we minder energie in huis te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Luik eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Het huis isoleren
 • Integreren van zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En ook belangrijk: beperkt je verbruik van gas en stroom. Ga verder naar de Praktische energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Bekijk ook Mega.