Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Viemme

Direct energie vergelijken in Viemme? Door gebruik te maken van energiehunter.be achterhaal je moeiteloos alle bekende leveranciers. Je kunt denken aan OCTA+ en Belpower. Schets jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en ontdek welke energieleverancier in Viemme de laagste prijs biedt. Daarbij bekijk je op onze website handige informatie over zaken zoals maatschappijen en handige bespaartips. Verder vind je hier een lijstje met 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Faimes
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,454
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,277
Gemiddeld verbruik: 1455 m3 en 3365 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire aanbieders eenvoudig vergelijken
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Gemiddelde besparing van € 460,00.

Snel overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Viemme?

Wij zien best veel energieleveranciers actief in de regio Viemme. Dit loopt van Essent tot een speler als Mega, de keuze is enorm. Op dit moment tellen we ruim 30 maatschappijen. Deze leveranciers lopen allemaal via de leidingen van Tecteo. Het is niet te doen om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dat geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Achterhalen welke energie-organisaties mogelijk zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Viemme is die past bij jouw verbruik? Vul gemakkelijk jouw eigen gegevens in, kies voor de laagste prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Lees verder over 5 hulpvolle bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je je hebt altijd licht, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Toch, energiebedrijven handelen allemaal op hun eigen manier. Tijdens stroom en gas storingen, dan ga je er vanuit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Conclusie: kijk verder dan de tarieven. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen een betaalbaar energiecontract. En wij begrijpen dat! Geholpen door de energievergelijker check je rap de goedkoopste energieleverancier van Viemme, die aansluit bij jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dat kun je zelf bepalen. Door gebruik te maken van jouw input in onze vergelijker check je zonder problemen een contract dat past bij jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Viemme

 • Engie: Alles beheren via de klantzone
 • OCTA+: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Lampiris: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • MEGA: Online prijs berekenen
 • Essent: Verschillende termijnen
 • Eneco: Duidelijke website
 • Luminus: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Elegant: Vaste energieprijzen
 • Watz: Een passend contract voor elk huishouden
 • Wase Wind: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Comfort Energy: Handige website
 • Poweo: Eenvoudig, vast aanbod tegen vaste prijs

Wat zijn de actuele energieprijzen rondom mijn woonplaats? (Prijzen mei 2024)

De producten van gas en stroom leveranciers en de energiekosten zijn in elke plaats weer anders. De achterliggende reden is dat er nogal wat beheerders werkzaam zijn. Iedere beheerder van het net verwerkt weer aparte prijzen voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Viemme heet Tecteo. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Faimes is de aardgas netbeheerder Tecteo. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Informatie over Viemme

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Faimes
 • CV ketel: Rendamax
 • Aandeel duurzaam: 36,40%
 • Postcodegebied: 4317
 • Aantal mazout liters: 1720 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,454
 • Stroomtarief kwh: €0,277
 • Gem. gasverbruik: 1455 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3365 kWh
energie-vergelijken-viemme

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Natuurlijk je woning en gezinssituatie. Onder andere samenstelling huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? In de regio Viemme bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1455 m3 en nog eens 3365 kWh. Gebruik jij geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Zonnepanelen op je dak? Selecteer het aantal kWh dat je opwekt. De genoemde zaken werken door in jouw energierekening.

 3. Kies type energie een duur van het abonnement.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Maakt dit niet uit? Sla dit dan over. Ten aanzien van prijsafspraken zijn er mogelijkheden voor 1 jaar tot 5 jaar en een modelcontract. Dikwijls is het gunstiger om elk jaar opnieuw een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een overzicht met alle beschikbare energie aanbieders. Van elk contract zie je data als oorsprong energie (groen of grijs), soort contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Viemme, en nieuwe contracten bonus. Kies de maatschappij die in lijn is met jouw voorwaarden.

 5. Stap online over

  Een geldige kortingsactie tussen de resultaten? Klik op ‘Bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de bestelpagina van de onderneming. Zoals www.engie.be en www.ecopower.be. Jouw toekomstige leverancier zegt jouw huidige contract op. Altijd zekerheid van gas en stroom in Viemme


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan in sommige gevallen wel €290 opleveren. Toch, wat kan je nog meer doen voor een lagere energierekening? Op energiehunter.be lees jij 5 energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Advies 1: gebruik uitsluitend A+ apparaten
 • Bezuinigtip 2: wok of stoom eens wat vaker i.p.v. koken
 • Bespaartip 3: plaats een doorstroombegrenzer
 • Advies 4: de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten.
 • Tip 5: geen gloeilampen gebruiken, maar spaarlampen of ledlampen.

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energie-experts adviseren: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Viemme. Daarna kun je profiteren van lage prijzen. Toch, kies een geschikt moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Ben je contractvrij? In dat scenario kan iedereen wisselen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder van leverancier gewisseld? Vermoedelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een modelovereenkomst?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je wordt niet extra belast wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens de contracttermijn. Meestal worden deze prijs-updates gedaan in het begin en in midden van het jaar. Bij een variabel contract wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijzen dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: het meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je gaat betalen. En wellicht ontvang je ook wel een introductiekorting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiewereld hanteren we: een contract voor meerdere jaren zijn eigenlijk altijd prijziger dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Viemme. Ga je voor een meerjarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Daarentegen, bij 1 jarige contracten krijg jij elke 12 maanden een dergelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, meestal faciliteert je nieuwe gas en stroom leverancier het beëindigen van jouw huidige overeenkomst met de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer de goedkoopste of meest populaire maatschappij. Bijvoorbeeld Eneco, Essent en Energy People. Tevens selecteer je het moment waarop het contract ingaat. Jullie aanstaande gas en stroom leverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Met behulp van www.energiehunter.be ontdek je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.engie.be, dan valt al gauw op dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe kan zoiets? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Aan de hand van goedkope tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Viemme vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Viemme en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Viemme

Veel energiemaatschappijen bieden momenteel groene stroom in Viemme. Echter zijn er veel verschillen. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd verschilt nogal. Niet alle “groene energie” draagt terecht die naam. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk “groen” genoemd. De zekerheid hebben dat maatschappijen een groen beleid hanteren? Gebruik dan zeker voor “Groen uit België”. Dan kan je echte groene energieleveranciers in Viemme vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Voor inwoners van de gemeente Faimes zijn er verscheidene plannen binnen het domein duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 4317. In de regio kan je steeds vaker vrij voordelig meedoen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook stimuleert de gemeente ons om thuis minder energie te verbruiken. Binnen 30 jaar moet Luik energieneutraal zijn (los van gas). Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Zonneboiler voor warm water
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En niet te vergeten: beperkt je verbruik van gas en stroom. Lees de Praktische energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bekijk info van Eneco.