Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Celles

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Celles? Geholpen door de Energiehunter vind je eenvoudig alle relevante energieleveranciers als o.a. Luminus en Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, begroot het stroom- en gasverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Celles prijstechnisch het meest interessant is. Tevens vergaar je via onze vergelijker bruikbare informatie over zaken als o.a. energiebesparing in huis en uitleg over jouw energierekening. Daarbij vind je hier een lijstje met 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Faimes
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,452
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,275
Gemiddeld verbruik: 1445 m3 en 3355 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote organisaties onder elkaar
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Bespaar tot wel € 360,00.

Probleemloos overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Celles?

We zien best veel energieleveranciers in Celles. Dat gaat van Eneco tot bijvoorbeeld Comfort Energy, je ziet door de bomen het bos niet meer. Vandaag de dag moet je een keuze maken uit ruim 20 energie aanbieders. Deze lopen allemaal via het elektra- en gasnetwerk van Tecteo. Het is onuitvoerbaar om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In dit geval bieden wij de energiesimulator. Ontdekken welke maatschappijen er beschikbaar zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Celles voor jou is? Vul direct jouw eigen gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en stap meteen over. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom is stroom en gas is gas. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je kunt altijd koken, en de verwarming werkt wanneer nodig. Desalniettemin, organisaties kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er een storing, dan is het noodzakelijk dat er snel een monteur komt. Met andere woorden: staar je niet blind op tarieven. Alles bij elkaar genomen wil iedereen een energieleverancier die niet te duur is! En dit is heel snel te regelen. Door gebruik te maken van de energiehunter ontdek je vlug de goedkoopste energieleverancier van Celles, altijd op basis van jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is mogelijk. D.m.v selecties maken in de vergelijkingstool achterhaal je eenvoudig een energieovereenkomst dat rijmt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Celles

 • Engie: Goede klantenservice
 • OCTA+: Een persoonlijke aanpak
 • Lampiris: Exclusieve kortingen
 • MEGA: Online prijs berekenen
 • Essent: Eenvoudig verbruik inzien
 • Eneco: Ook flexibele prijzen
 • Luminus: Ketel garantie voor €6,99 per maand
 • Elegant: Duidelijke website
 • Watz: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Wase Wind: Denkt met jou mee over besparen
 • Comfort Energy: Contact via telefoon, mail en social media
 • Poweo: Een passend contract voor elk huishouden

Hoe duur is energie in onze buurt? (Prijzen april 2024)

De producten van maatschappijen en de energiekosten wijken vaak af per plaats. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er meerdere beheerders van het net verbonden zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas verwerkt weer aparte prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Celles is Tecteo. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Faimes wordt transport van het aardgas beheerd door Tecteo. Bij problemen met het gas kan je bij hen terecht voor vragen.

Cijfers en feiten Celles

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Faimes
 • CV ketel: Pelgrim
 • Groene stroom: 36,20%
 • Hoofdpostcode: 4317
 • Gemiddeld verbr. mazout: 1700 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,452
 • Stroomtarief kwh: €0,275
 • Gem. gasverbruik: 1445 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3355 kWh
energie-vergelijken-celles

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Natuurlijk je contactgegevens. Dat betreft omvang van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Celles bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1445 m3 + 3355 kWh. Gebruik jij geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je panelen opleveren. De data die je invult hebben effect op de kosten van gas en elektra.

 3. Kies type energie en de looptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Geen voorkeur? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van contracttermijn kan men gaan voor producten van 1 jarig tot 5 jarig of een modelcontract. Meestal is het slim om elk jaar opnieuw een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Tarieven vergelijken

  Er volgt nu een overzicht met alle mogelijke aanbieders + contracten. Bij ieder contract lees je info als type energie, soort contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Celles, en de eventuele korting. Kies de leverancier die klopt met jouw voorwaarden.

 5. Stap online over

  Een relevante actie tussen de resultaten? Druk op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de webpagina van de energiemaatschappij. Bijv. www.luminus.be of www.energypeople.be. De nieuwe energie-partij zet alles netjes voor jou om. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Celles


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €335 opleveren. Toch, wat zijn de andere opties om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hieronder tref je 5 bruikbare tips & tricks die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Advies 1: zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent
 • Bespaartip 2: af en toe de condensor aan de achterkant van de koelkast schoonmaken.
 • Bespaaradvies 3: niet een te grote pan gebruiken.
 • Bezuinigtip 4: vergeet opladers niet uit het stopcontact te halen
 • Praktisch advies 5: neem een energiezuinige airco

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vaak gestelde vraag is: wat is het moment om over te stappen? Onze energiespecialisten adviseren: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Celles. Zo realiseer je de hoogste besparing. Maar, let wel even op wanneer je dit doet. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor afloop contracttermijn is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met bepaalde looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Overstappen zou eerder kunnen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Ben je contractvrij? In zo’n situatie mag men overstappen, zonder boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Vermoedelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of wil jij een model contract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je wordt niet extra belast als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast gedurende de contractperiode. Vaak vindt deze jaarlijkse indexatie plaats begin januari en rond juli. Bij de variabele variant werkt in jouw voordeel als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En daarnaast krijg jij daarnaast ook een nieuwe klanten korting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor energiecontracten is de stelregel: contracten voor een langere periode zijn op lange termijn duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Celles. Bij een langdurig contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Evenwel, bij een jaarcontract ontvang jij elk jaar zo’n scherpe welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, doorgaans regelt je aanstaande energieleverancier dat jouw huidige contract wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en kies de goedkoopste partij. Bedrijven als OCTA+, ENGIE en ook Ebem. Tevens selecteer je de ingangsdatum (start levering). Jullie toekomstige aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Geholpen door www.energiehunter.be check je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.aspiravi.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is de achterliggende reden? Kinderspel: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Met behulp van lagere onkosten en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door deze strategie zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Celles vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Celles en vind de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Celles

Het merendeel van de aanbieders leveren onderhand groene stroom in Celles. Rondom dit thema is onderling veel verschil te vinden. De manier waarop groene stroom tot stand komt wisselt behoorlijk. Niet elk “groene stroom” label is daadwerkelijk groen. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt foutief geprofileerd als groen of duurzaam. De zekerheid hebben dat energie aanbieders 100% transparant zijn? Gebruik dan de selectie “Groen uit België”. Hier kan jij alle groene energieleveranciers in Celles vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In en rondom de gemeente Faimes onderscheiden we allerlei projectenrondom duurzame energie. Denk dan aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 4317. In deze buurt kan je soms financieel aantrekkelijk deelnemen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In een korte tijd moet Luik helemaal energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Woning met zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En de gouden stelregel: beperkt je verbruik van gas en stroom. Ga verder naar de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Check ook Engie.