Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Grand-Axhe

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Grand-Axhe? Aan de hand van energiehunter.be tref je moeiteloos alle grote energie aanbieders. Je kunt denken aan Eneco en Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw verbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Grand-Axhe de scherpste prijs kan bieden. Bovendien vergaar je via de energievergelijker praktische informatie over items als bijv. energiebesparing in huis en slimme thermostaten. Voorts geven wij praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Waremme
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,447
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,270
Gemiddeld verbruik: 1420 m3 en 3330 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle bekende aanbieders naast elkaar
 • Geen addertjes onder het gras
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 320,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Grand-Axhe?

Er zijn enorm veel energieleveranciers voorhanden in Grand-Axhe. Dit loopt van Lampirus tot een speler als OCTA+, de keuze is reusachtig groot. Op dit moment is het aanbod ongeveer 35 maatschappijen. Deze werken uitsluitend met de leidingen van Tecteo. Het is niet te doen om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Uitzoeken welke gas en stroom organisaties er beschikbaar zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Grand-Axhe voor jou is? Vul direct de gevraagde gegevens in, kies voor de laagste prijs, en regel het overstappen direct. Bekijk ook de 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je je hebt altijd licht, en je hebt aan aangenaam warm huis. Desalniettemin, aanbieders kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er een stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat er gauw een oplossing volgt. Conclusie: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Als het puntje bij paaltje komt geeft iedereen prioriteit aan een goede én goedkope maatschappij. En wij begrijpen dat! Middels onze tarievencheck vind je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Grand-Axhe, specifiek voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Dat is geen probleem! Met behulp van filteren in de tarievenvergelijker vindt men gemakkelijk een energieovereenkomst dat past bij jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Grand-Axhe

 • Engie: Handige website
 • OCTA+: Contact via telefoon, mail en social media
 • Lampiris: Waar loyale klanten worden beloond
 • MEGA: Handige website
 • Essent: Verschillende termijnen
 • Eneco: Verstand van (duurzame) energie
 • Luminus: Online account
 • Elegant: Met SOS Snelle Overstap Service
 • Watz: Vaste energieprijzen
 • Wase Wind: Samen Wase Wind Oogsten
 • Comfort Energy: Online grip op je kosten
 • Poweo: Leverancier met meer dan 10 jaar ervaring

Wat zijn de actuele energieprijzen in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten maatschappijen en de energietarieven wijken vaak af per plaats. Dat wordt veroorzaakt doordat er meerdere beheerders van het net op deze markt werken. Iedere afzonderlijke beheerder heeft weer andere tarieven voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Grand-Axhe heet Tecteo. De tarieven voor zo’n netbeheerder zijn weer anders per regio. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Waremme wordt transport van het aardgas beheerd door Tecteo. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen verholpen.

Stats & Facts Grand-Axhe

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Waremme
 • CV Merk: Ferroli
 • Groene stroom: 35,70%
 • Centrale postcode: 4300
 • Gemiddeld verbr. mazout: 1650 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,447
 • Stroomtarief kwh: €0,270
 • Gem. gasverbruik: 1420 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3330 kWh
energie-vergelijken-grand-axhe

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Start met je contactgegevens. Dat betreft samenstelling huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de omgeving Grand-Axhe ligt dit gemiddeld op 1420 m3 en nog eens 3330 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Zonnepanelen op je dak? Voer het aantal kilowattuur in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze factoren dragen bij aan jouw energierekening.

 3. Selecteer soort energie een duur van het abonnement.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Met betrekking tot prijsafspraken heb je de keuze uit o.a. 1 jarig tot 5 jarig of variabele tarieven / abonnementen. In de regel loont het om elke 12 of 24 maanden een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een handig overzicht met alle beschikbare aanbieders + contracten. Bij alle contracten vind jij info over oorsprong energie (groen of grijs), soort contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Grand-Axhe, en de overstapbonus. Kies de maatschappij die matcht met jouw budget.

 5. Ga overstappen via internet

  Een mooie prijsaanbieding tegengekomen? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de webpagina van de maatschappij. Zoals www.energie2030.be of natuurlijk www.comfortenergy.be. De betreffende leverancier zet alles netjes voor jou om. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Grand-Axhe


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €290 opleveren. Echter, wat zijn de andere opties om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via onze hunters bekijk je 5 handige tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktische tip 1: niet alle radiatoren open zetten
 • Bespaaradvies 2: eerst de vaatwasser goed vullen, voordat je hem aanzet.
 • Tip 3: je verwarming op tijd op de nachtstand zetten.
 • Praktisch advies 4: tochtstrips gebruiken.
 • Bespaaradvies 5: een teil gebruiken voor de afwas.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wat is het moment om over te stappen? Onze energiespecialisten zeggen altijd: regel jaarlijks het overstappen in Grand-Axhe. Zodoende realiseer je de hoogste besparing. Maar, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Contract met bepaalde looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat geval kun je overstappen van leverancier, en je betaalt geen boete. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Vermoedelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een contract voor meerdere jaren of overeenkomst met flex-tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je komt niet voor verrassingen te staan als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens de contracttermijn. Vaak kom je deze tariefupdate tegen in het begin en in midden van het jaar. Bij dit type contract wordt je dus ook ‘beloond’ als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet hoeveel je gaat betalen. En tevens wordt je ook tegemoet gekomen met een mooie korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energie industrie werkt het zo: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Grand-Axhe. Kies je voor een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desondanks, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je alle jaren deze zeer interessante welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, in de regel verzorgt de gekozen energie-organisatie dat jouw huidige contract wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor de goedkoopste maatschappij. Onder andere Eneco, ENGIE of natuurlijk Elegant. Vervolgens kies je de ingangsdatum van het contract. Jullie betreffende energie-aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan de energie-onderneming zelf?

Middels energiehunter.be vind je altijd de laagste prijzen. Als je zelf gaat naar bijv. www.luminus.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe bestaat dat? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Middels voordelige tarieven en intense welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Met dat prijsbeleid trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Grand-Axhe vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Grand-Axhe en vind de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Grand-Axhe

De meeste leveranciers verschaffen onderhand groene stroom in Grand-Axhe. Binnen dit domein is onderling veel verschil te vinden. De manier van produceren van groene stroom wisselt nogal. Niet alle groene energie heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ongeoorloofd 100% duurzaam genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat maatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Gebruik dan zeker weten “Groen uit NL”. Vervolgens kan jij authentieke groene energieleveranciers in Grand-Axhe vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Waremme kennen we nogal wat activiteiten binnen het domein duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 4300. In de regio kan je vaak extra voordelig meewerken met collectieve duurzaamheidsprojecten. Uiteraard is het aan te raden om ons eigen huis te verduurzamen. In zo’n 25 jaar moet Luik eveneveel energie opwekken als het gebruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Het huis isoleren
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • Maar misschien wel het belangrijkste: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check ook onze Vijf praktische bespaartips of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Check ook Lampirus prijzen april 2024.