Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Pellaines

Snel energie vergelijken in Pellaines? Geholpen door de energievergelijker tref je overzichtelijk alle bekende aanbieders als bijv. Eneco & Belpower. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Pellaines voor jou de beste prijs heeft. Daarnaast tref je op deze pagina belangrijke info over thema’s als bijvoorbeeld tarieven en handige bespaartips. Daarnaast komen we met tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Lincent
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,442
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,265
Gemiddeld verbruik: 1600 m3 en 3305 kwh
Populaire aanbiederEneco

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote organisaties vergelijken
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 440,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Pellaines?

Wij zien steeds meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Pellaines. Dat gaat van Antargaz tot een speler als Luminus, er zijn opties bij de vleet. In april 2024 zijn het zo’n 30 bedrijven. Deze maatschappijen zijn allemaal aangesloten op het netwerk van Tecteo. Het is niet mogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Daarvoor bieden wij de energiesimulator. Weten welke organisaties in deze regio actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Pellaines is voor jouw verbruik? Voer vlug de privé gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en stap direct moeiteloos over. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je je hebt altijd licht, en er is warm water in het hele huis. Echter, gas & stroom bedrijven kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er gas- en stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat er gauw een oplossing volgt. Kortom: houd ook rekening met kwaliteit service. Ten slotte zoekt elke Belg een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dit is heel snel te regelen. Via de energietarievenvergelijker check je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Pellaines, die matcht met jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dat is mogelijk. D.m.v jouw input in de Energiehunter detecteer jij eenvoudig een contract dat in lijn is met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Pellaines

 • Engie: Een passend contract voor elk huishouden
 • OCTA+: Gas, elektra en mazout
 • Lampiris: Producten en diensten voor een beter energiebeheer
 • MEGA: Reken jouw energiekoste online uit
 • Essent: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Eneco: Prima klantendienst
 • Luminus: Breed aanbod van diensten
 • Elegant: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Watz: Elektriciteit en aardgas tegen de best haalbare prijs
 • Wase Wind: Blog met handige bespaartips
 • Comfort Energy: De Mazout expert
 • Poweo: Online facturen bekijken

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van gas & stroom leveranciers en de energietarieven verschillen per regio. Dit komt doordat er allerlei beheerders werkzaam zijn. Elke beheerder verwerkt eigen prijsstellingen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Pellaines betreft Tecteo. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Lincent wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Niet Beschikbaar. In het geval van een storing wordt dit door hen verholpen.

Feiten en cijfers Pellaines

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Lincent
 • CV ketel: Brotje
 • Groene stroom: 35,20%
 • Centrale postcode: 4287
 • Verbruik Mazout: 1600 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,442
 • Stroomtarief kwh: €0,265
 • Gem. gasverbruik: 1600 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3305 kWh
energie-vergelijken-pellaines

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie direct regelen.

 1. Situatieschets

  Begin met de basisinformatie. Hiermee bedoelen we aantal gezinsleden, de postcode en het huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In en rondom Pellaines ligt dat gemiddeld op circa 1600 m3 & 3305 kWh. Bezit je een gasloze woning. Kies dan voor ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je genereert. Dit alles bepalen de energiekosten.

 3. Kies soort energie een duur van het abonnement.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Maakt dit niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van contractduur kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Door de bank genomen is het gunstiger om eens in de 12 maanden een nieuw contract te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Wat volgt is de totaallijst met alle grote energieleveranciers. Bij elk pakket lees jij details m.b.t. type stroom/gas, soort contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Pellaines, en de overstapbonus. Selecteer de aanbieder die overeenkomst met de opgegeven wensen.

 5. Stap online over

  Een populaire prijsaanbieding beschikbaar? Druk op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de afsluitpagina van de energieleverancier. O.a. www.octaplus.be of www.eni.com. De door jou gekozen aanbieder neemt het papierwerk uit handen. Nooit zonder stroom en gas in Pellaines


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €320 besparen. Maar, zijn er meerdere mogelijkheden zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hierna tref jij 5 handige tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Tip 1: nemen van led verlichting
 • Tip 2: doe de koelkast zo veel mogelijk gesloten.
 • Bespaaradvies 3: zorg er voor dat je vriezer goed dicht gaat.
 • Praktisch advies 4: zet apparaten nooit op stand-by stand
 • Bezuinigadvies 5: minder vaak een warm bad nemen.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Onze klantenservice specialisten raden aan: probeer elke 12 maanden; overstappen in Pellaines. Zo is de besparing het grootst. Echter, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is de looptijd van je contract voorbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk te switchen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt dan meteen wisselen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Vermoedelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energietarieven nemen of een flexibel modelcontract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je wordt niet extra belast wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij de modelovereenkomst. Vaak wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in januari en in juli. Binnen deze flex-overeenkomst kan positief uitvallen wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Op het eerste gezicht leuk: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet hoeveel je gaat betalen. En als je geluk hebt wordt je wel beloond met een hoge overstapkorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In energieland is het principe: langlopende contracten zijn duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Pellaines. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Daartegenover, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang jij alle jaren een hoge welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken faciliteert de betreffende maatschappij de opzegging van de actuele contracten door de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer de goedkoopste maatschappij. Bijv. Eneco, Essent of natuurlijk Comfort Energy. Ook selecteer je de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw geselecteerde energie-aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan via de site van de maatschappij?

Aan de hand van de Energiehunter bekijk je altijd de beste deals. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.engie.be, dan zul je zien dat de prijzen daar hoger zijn. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Via voordelige prijzen en hoge welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Pellaines vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Pellaines en ontdek de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Pellaines

Het merendeel van de energie aanbieders verschaffen onderhand groene stroom in Pellaines. Rondom dit thema is er veel variatie te vinden. De manier van produceren van groene stroom wisselt nogal. Niet ieder “groene energie” contract komt 100% groen tot stand. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief gelabeld als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat energiemaatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Neem dan een filter voor “100% groene stroom uit BE”. Dan kan je geschikte groene energieleveranciers in Pellaines vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Lincent onderscheiden we nogal wat activiteiten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Aspecten als windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 4287. In deze buurt kan je soms heel gunstig meedoen met collectieve duurzaamheidsprojecten. De overheid wil ook ons verplichten om thuis minder energie te verbruiken. In 2050 moet Luik eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Huis met zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En ook belangrijk: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk ook de Belangrijke energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bezoek ook Eneco prijzen april 2024.