Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Trognée

Gemakkelijk energie vergelijken in Trognée? Aan de hand van de Energiehunter ontdek je eenvoudig alle erkende energiebedrijven als bijv. Mega en Belpower. Omschrijf jouw situatie, schat jouw verbruik, en check welke energieleverancier in Trognée het goedkoopste contract aanbiedt. Daarbij tref je via de energievergelijker uitgebreide informatie over topics als tarieven van energie * gas en vaste en variabele tarieven. Ook vind je hier een lijstje met 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Hannut
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,439
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,262
Gemiddeld verbruik: 1585 m3 en 3505 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote bedrijven bij elkaar
 • De beste energie aanbiedingen
 • Eenvoudig besparen tot wel € 385,00.

Probleemloos overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Trognée?

Wij zien opvallend veel energieleveranciers in Trognée. Dit loopt van Eneco tot aan Ecopower, er is gewoon veel te kiezen. Op dit ogenblik zijn het zo’n 25 leveranciers. Deze bedrijven nuttigen stuk voor stuk het net van Tecteo. Het is niet te doen om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Benieuwd welke energie-aanbieders mogelijk zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Trognée is? Voer gemakkelijk de privé gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en regel het overstappen direct. Meer weten? Check onze 5 hulpvolle bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Bij wie je de energie ook koopt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daartegenover, energieleveranciers handelen allemaal op hun eigen manier. Bij een stroom- of gasstoring, dan is het noodzakelijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Kortom: kijk niet alléén naar prijs. Ten slotte zoekt elke Belg een goede én goedkope maatschappij. En dat is meer dan logisch. Geholpen door de energievergelijker vergelijk je snel de goedkoopste energieleverancier van Trognée, die aansluit bij jouw verbruik. Unieke behoeften? Dat kun je zelf bepalen. Via jouw input in onze vergelijker check jij moeiteloos een contract dat rijmt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Trognée

 • Engie: Goed bereikbare klantendienst
 • OCTA+: Alles beheren via de klantzone
 • Lampiris: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • MEGA: Grip op verbruik en de kosten
 • Essent: Denkt met jou mee over besparen
 • Eneco: Eenvoudig verbruik inzien
 • Luminus: Met praktische energie-bespaartips
 • Elegant: Duidelijke website
 • Watz: Met praktische energie-bespaartips
 • Wase Wind: Transparant en eerlijk
 • Comfort Energy: Online facturen bekijken
 • Poweo: Online account

Wat zijn de energiekosten in mijn regio? (Prijzen april 2024)

De condities van energiebedrijven en de tarieven wijken vaak af per plaats. Dat zit’m in het feit dat er veel netbeheerders actief zijn. Iedere afzonderlijke beheerder gebruikt weer zijn eigen prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Trognée is Tecteo. De tarieven voor zo’n netbeheerder zijn weer anders per regio. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Hannut wordt transport van het aardgas beheerd door Niet Beschikbaar. Als er sprake is van een storing wordt dit door hen geregeld.

Feiten over Trognée

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Hannut
 • Populair merk: AWB
 • Aandeel groen: 34,90%
 • Postcode: 4280
 • Mazout verbruik: 1570 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,439
 • Stroomtarief kwh: €0,262
 • Gem. gasverbruik: 1585 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3505 kWh
energie-vergelijken-trognee

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Geef woningdetails in

  Allereerste jouw basisgegevens. Onder andere grootte van het gezin, en postcode + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? In en rondom Trognée gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1585 m3 & 3505 kWh. Heb jij een gasloze woning? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens werken door in jouw energierekening.

 3. Specificeer type energie en contracttermijn.

  Daarbij kun je denken aan groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat deze optie achterwege. Ten opzichte van contracten zijn er mogelijkheden voor 1 jaar tot 5 jaar en een variabel contract. Doorgaans loont het om eens in de 12 maanden een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Wat daarna komt is de resultaatpagina met alle beschikbare aanbieders + contracten. Bij alle pakketten achterhaal je informatie als type stroom/gas, abonnementstermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Trognée, en de overstapbonus. Kies de leverancier die rijmt met jouw zoekopdracht.

 5. Stap online over

  Een passende prijsaanbieding gevonden? Klik op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de website van de energieleverancier. Bijvoorbeeld www.essent.be of www.wasewind.be. Jouw aanstaande energie-partij neemt het papierwerk uit handen. Geen dag zonder gas of stroom in Trognée


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €280 voordeel geven. Desalniettemin, wil jij nog meer adviezen om besparingen te realiseren op de energierekening? Hierna check je 5 handige adviezen die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bezuinigadvies 1: deksel op de pan houden wanneer je kookt
 • Praktisch advies 2: zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Bespaaradvies 3: zet je elektrische kookplaat uit voordat het eten helemaal klaar is.
 • Bezuinigadvies 4: de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten.
 • Bezuinigadvies 5: doe de lichten uit als je niet thuis bent

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer mag je overstappen van energie? De energiehunters geven als tip: maak een sport van het overstappen in Trognée. Zodanig ben je het voordeligst uit. Let op, let wel even op wanneer je dit doet. Loopt jouw contract bijna af? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met bepaalde looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Heb jij een modelcontract? In dat geval kun je overstappen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder overgestapt? Vermoedelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een contract voor meerdere jaren of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft nooit extra te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens halfjaarlijkse indexaties. Meestal kom je deze tariefupdate tegen in het begin en in midden van het jaar. Bij het variabele alternatief profiteer je dus ook als de kosten van gas en stroom dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel exact weet hoeveel je gaat betalen. En soms krijg je ook nog eens een aantrekkelijke bonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In het energielandschap geldt in beginsel: langlopende contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Trognée. Kies je voor een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desondanks, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je elke 12 maanden zo’n zeer interessante welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, meestal verzorgt je betreffende maatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst via de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle contracten en ga voor de voordeligste leverancier. Bedrijven als Eneco, ENGIE of Energy People. Ook neem je een besluit over de aansluitdatum (moment van leveren). Je betreffende maatschappij zal precies op die dag starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Door gebruik te maken van de energievergelijker bekijk je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.watz.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe komt dat? Heel eenvoudig: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Via lage prijzen en scherpe welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Op basis daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Trognée vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Trognée en stap over naar de beste aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Trognée

Een groot deel van de organisaties bieden inmiddels groene stroom in Trognée. Als het gaat om groene energie is onderling veel verschil te vinden. De oorsprong van deze groene stroom wijkt nogal af. Niet elk “groene stroom” label is daadwerkelijk groen. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk als “duurzaam” gekenmerkt. Er op kunnen vertrouwen dat energie aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Kies in dat geval een filter voor “Groen uit België”. Jij kan dan alle groene energieleveranciers in Trognée vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de buurt van de gemeente Hannut zien we vele initiatievenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Denk dan aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 4280. In deze buurt kan je in toenemende mate vrij voordelig bijdragen aan dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Het is natuurlijk ook goed om zelf maatregelen te treffen. In een korte tijd moet Luik net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Integreren van zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk info over Vijf praktische bespaartips en bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk details over Antargaz prijzen.