Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Lincent

Snel energie vergelijken in Lincent? Middels de energievergelijker tref je gemakkelijk alle grote energie aanbieders als bijv. Essent & Poweo. Kies samenstelling van jouw gezin, voer het verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Lincent het goedkoopste contract aanbiedt. Tevens check je op onze website handige informatie over onderwerpen als maatschappijen en verschillende contractsoorten. Tevens vind je hier nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Lincent
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,447
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,267
Gemiddeld verbruik: 1575 m3 en 3405 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Supersnel vergelijken

 • Alle bekende bedrijven eenvoudig vergelijken
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 225,00.

Probleemloos overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Lincent?

Er zijn meer en meer energieleveranciers actief in Lincent. Van Lampirus tot en met Mega, er is gewoon veel te kiezen. Vandaag kan je kiezen uit om en nabij 25 aanbieders. Deze energieleveranciers werken allemaal op basis van het gas- en elektra netwerk van Tecteo. Het is niet te doen om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dit scenario kun jij terecht bij de energiesimulator. Uitzoeken welke gas & stroom maatschappijen tot de mogelijkheden behoren? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Lincent is? Vul hieronderjouw gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en regel jouw overstap eenvoudig online. Check daarnaast de 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en er is warm water in het hele huis. Daarentegen, maatschappijen handelen allemaal op hun eigen manier. Is er gasstoringen of stroomproblemen, dan willen jullie natuurlijk dat dit snel opgelost wordt. Wat dus belangrijk is: houd ook rekening met kwaliteit service. Uiteindelijk zoekt iedereen een betaalbaar energiecontract. En wij begrijpen dat! Door middel van de energietarievenvergelijker vind je vlug de goedkoopste energieleverancier van Lincent, altijd op basis van jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dat bieden wij. Met behulp van filters in de vergelijkingstool bekijk jij zonder problemen een energieovereenkomst dat aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Lincent

 • Engie: Vaste energieprijzen
 • OCTA+: Eerlijk en transparant
 • Lampiris: Altijd bereikbaar
 • MEGA: Meer dan energie!
 • Essent: Interessante korting bij langlopende contracten
 • Eneco: Contact via telefoon, mail en social media
 • Luminus: Exclusieve aanbiedingen
 • Elegant: Overzichtelijke contracten
 • Watz: Online meterstanden doorgeven
 • Wase Wind: Exclusieve aanbiedingen
 • Comfort Energy: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Poweo: Waar loyale klanten worden beloond

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van gas en stroom aanbieders en de onkosten wijken vaak af per plaats. Dit komt doordat er veel netbeheerders diensten leveren. Iedere gas en stroom beheerder heeft zijn eigen tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Lincent is Tecteo. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder wisselen per postcodegebied. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Lincent valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Tecteo. In het geval van een storing wordt dit door hen geregeld.

Cijfers en feiten Lincent

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Lincent
 • Populaire CV: ACV
 • Groene energie: 0,199%
 • Centrale postcode: 4287
 • Gem. mazout: 2390 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,447
 • Stroomtarief kwh: €0,267
 • Gem. gasverbruik: 1575 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3405 kWh
energie-vergelijken-lincent

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Allereerste de basisinfo. Onder andere de grootte van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Voer energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de buurt van Lincent bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1575 m3 en nog eens 3405 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. De genoemde zaken zie je weer terug in de kosten van gas en elektra.

 3. Kies herkomst energie en contractduur.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Ben jij neutraal? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van contractduur kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 3, of 5 jaar, en variabele tarieven / abonnementen. Vaak is het gunstiger om elke 12 of 24 maanden een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Tarieven vergelijken

  Wat daarna komt is een lijst met alle verkrijgbare aanbieders van energie. Bij ieder pakket vind je info zoals soort stroom/gas, duur van het contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Lincent, en de welkomstbonus. Kies de partij die aansluit op jouw wensenpakket.

 5. Regel online je overstap

  Een geldige korting tegengekomen? Druk op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van het bedrijf. Bijvoorbeeld www.engie.be of www.poweo.be. Jouw aanstaande energieonderneming neemt het administratieve deel voor zich. Je komt nooit zonder gas en stroom in Lincent


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €295 besparen. Desalniettemin, zijn er andere tips om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hieronder lees jij 5 bruikbare tips & tricks die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Tip 1: een afwasteil gebruiken
 • Bezuinigtip 2: maak van je koelkast geen iglo.
 • Praktische tip 3: de verwarming uitzetten in kamers die waar je weinig komt.
 • Tip 4: laat opladers niet onnodig in het stopcontact zitten
 • Advies 5: stap regelmatig over van energieleverancier

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? De energiehunters zeggen: wacht niet langer en ga overstappen in Lincent. Zo kun je profiteren van lage prijzen. Belangrijk, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Loopt jouw contract bijna af? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met vaste looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract voor onbepaalde duur? Je mag te allen tijde switchen van maatschappij, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Zeer waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of een flexibel modelcontract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft nooit extra te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast gedurende de contractperiode. Vaak worden deze prijs-updates gedaan in de eerste en zevende maand. Bij dit type contract profiteer je dus ook als de energieprijzen dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet wat je gaat betalen. En vaak wordt je ook tegemoet gekomen met een overstapbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energiewereld geldt in de basis: meerjarige contracten zijn op lange termijn duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Lincent. In het geval van een lang contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Echter, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je ieder jaar een concurrerende welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, doorgaans verwerkt de betreffende energie-organisatie de opzegging van de actuele contracten met de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle contracten en kies de goedkoopste aanbieder. Bijv. OCTA+, ENGIE + Ebem. Daarna bepaal je het moment waarop het contract ingaat. Jullie nieuwe gas en stroom leverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Aan de hand van www.energiehunter.be ontdek je altijd de laagste prijzen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.ebem.be, dan kom je tot de ontdekking dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe bestaat dat? Kinderspel: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Via voordelige prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Op basis daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Lincent vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Lincent en vind de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Lincent

Veel energie aanbieders verschaffen inmiddels groene stroom in Lincent. Binnen dit domein is onderling veel verschil te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen wisselt behoorlijk. Niet elk groene energie label kent ook echt een groene bron. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem als “duurzaam” gekenmerkt. Er op kunnen vertrouwen dat maatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer dan zeker weten “Groene stroom uit België”. Vervolgens kan jij authentieke groene energieleveranciers in Lincent vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de streek van de gemeente Lincent zien we diverse plannen rondom duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 4287. In de regio kan je in toenemende mate vrij voordelig participeren in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Uiteraard is het aan te raden om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Op termijn moet Luik helemaal energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Woning met zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En de gouden stelregel: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Ga verder naar de Praktische energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Doorzoek informatie over Engie energie.


Alle plaatsen in deze gemeente