Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Racour

Eenvoudig energie vergelijken in Racour? Met behulp van deze website check je probleemloos alle verkrijgbare energieleveranciers als o.a. Luminus en Antargaz. Schets jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en bekijk welke energieleverancier in Racour de beste deal heeft! Bovendien vind je via onze vergelijker uitgebreide informatie over items als o.a. verbruik in de regio en tips om jouw huis te verduurzamen. Daarbij vind je hier een lijstje met 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Lincent
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,443
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,266
Gemiddeld verbruik: 1400 m3 en 3310 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle landelijke maatschappijenonder elkaar
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Besparing loopt op tot € 375,00.

Eenvoudig overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Racour?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Racour. Van Essent tot bijvoorbeeld Comfort Energy, de keuze is reusachtig groot. Hedendaags heb je de keuze uit zo’n 20 providers. Deze zijn allemaal aangesloten op de infrastructuur van Tecteo. Het is onuitvoerbaar om alle aanbieders zelf te vergelijken. Hiervoor is de energiesimulator toe te passen. Bekijken welke gas en stroom aanbieders mogelijk zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Racour is die past bij jouw verbruik? Geef moeiteloos jouw gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en regel jouw overstap eenvoudig online. Overtuigd? Lees de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je ook klant bent, je je hebt altijd licht, en in de winter is het lekker warm in huis. Evenwel, leveranciers zijn niet allemaal hetzelfde. Tijdens stroom en gas storingen, dan wil je dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Met andere woorden: kijk ook naar service. Ten slotte zoekt elke Belg een goedkoop energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Met behulp van onze prijzencheck vergelijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Racour, specifiek voor jouw situatie. Unieke behoeften? Ook dat bieden wij. Dankzij jouw input in de tool vinden jullie eenvoudig een product dat klopt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Racour

 • Engie: Transparante prijzen
 • OCTA+: Exclusieve kortingen
 • Lampiris: Meerdere contracten
 • MEGA: Ook modelcontracten
 • Essent: Tot €150 korting bij een 3-jarig contract
 • Eneco: Comfrot Bonus, gratis bijstandpakket voor trouwe klantn
 • Luminus: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Elegant: Exclusieve kortingen
 • Watz: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Wase Wind: Goede klantenservice
 • Comfort Energy: Inzicht in energiegebruik
 • Poweo: Duidelijke website

Hoe duur is energie in de regio? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van energie-aanbieders en de vergoedingen zijn weer anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er allerlei beheerders van het net diensten leveren. Iedere beheerder van het net gebruikt weer zijn eigen prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Racour is Tecteo. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Lincent valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Tecteo. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen verholpen.

Feiten over Racour

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Lincent
 • Populaire CV: Cenvax
 • Aandeel duurzaam: 35,30%
 • Centrale postcode: 4287
 • Verbruik Mazout: 1610 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,443
 • Stroomtarief kwh: €0,266
 • Gem. gasverbruik: 1400 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3310 kWh
energie-vergelijken-racour

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Situatieschets

  Begin met de basisinfo. Hiermee bedoelen we grootte van het gezin, en adres (postcode).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Racour is het gemiddelde verbruik ong. 1400 m3 plus 3310 kWh. Heb jij een gasloze woning? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb je zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh de zonnecellen renderen. Dit alles hebben invloed op het gas- en stroom tarief.

 3. Kies type energie en de contractlooptijd.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Is dit voor jou om het even? Sla dit dan over. Inzake contracttermijn zijn er mogelijkheden voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een modelcontract. Meestal is het verstandig om elke 12 maanden een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Wat daarna komt is een tabel met alle interessante aanbieders van energie. Bij ieder pakket achterhaal jij gegevens m.b.t. oorsprong energie (groen of grijs), soort contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Racour, en de eventuele korting. Selecteer de partij die in lijn is met jouw zoekopdracht.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een actuele aanbieding gespot? Klik op ‘Bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van de maatschappij. Bijvoorbeeld www.luminus.be en ook www.belpower.be. Jouw toekomstige energieonderneming zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo ben je zeker van gas en stroom in Racour


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €285 winst geven. Daarentegen, zijn er meerdere mogelijkheden zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hieronder tref jij 5 handige tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaaradvies 1: isoleer CV-leidingen
 • Praktische tip 2: voorkom zoveel mogelijk halve wasjes
 • Bezuinigadvies 3: zorg dat je de vriezer op tijd ontdooit
 • Advies 4: zet het beeldscherm van je computer uit
 • Advies 5: stap regelmatig over van energieleverancier

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? De energiehunters vinden: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Racour. Dan kun je profiteren van lage prijzen. Maar, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al een andere aanbieder kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag te allen tijde switchen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Nog nooit overgestapt? Zeer waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een contract voor meerdere jaren of wil jij een model contract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je wordt niet extra belast als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij de modelovereenkomst. Meestal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij de variabele variant is dus met name interessant als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat de kosten gaan zijn. En als je geluk hebt ontvang je ook wel een nieuwe klanten korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In het energielandschap geldt in de basis: meerjarige contracten zijn duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Racour. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Daarentegen, bij een jaarcontract ontvang je jaarlijks deze dergelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, standaard verzorgt je aanstaande gas en stroom aanbieder de opzegging van het contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de prijzen en kies de beste of voordeligste maatschappij. Denk aan Eneco, ENGIE of natuurlijk Poweo. Ook beslis je over wanneer het contract in moet gaan. Je betreffende organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan als ik het zelf afsluit?

Geholpen door deze website tref je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.belpower.be, dan valt al gauw op dat je daar veel duurder uit bent. Hoe kan zoiets? Super simpel: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Aan de hand van lagere onkosten en aantrekkelijke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Racour vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Racour en zoek het juiste contract voor jouw situatie

Duurzame energie in Racour

Een aanzienlijk deel van de aanbieders bieden inmiddels groene stroom in Racour. Op dit front is er veel variatie te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen wijkt nogal af. Niet elk “groene energie” label is daadwerkelijk groen. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief neergezet als “groen”. Er zeker van zijn dat bedrijven echt helemaal groen zijn? Kies dan uiteraard voor “Groene energie uit NL”. Vervolgens kan jij geschikte groene energieleveranciers in Racour vergelijken, tegen de laagste prijs.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Voor inwoners van de gemeente Lincent zien we steeds meer activiteiten met een focus op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 4287. In deze buurt kan je vaak zeer betaalbaar bijdragen aan initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook wil de gemeente dat wij ons eigen huis te verduurzamen. Binnen 30 jaar moet Luik energieneutraal zijn (los van gas). De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Zonnepanelen installeren
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Installeren van een zonneboiler
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En zeker onmisbaar: minder energie verbruiken! Check ook onze Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Bekijk details over OCTA+ prijzen juli 2024.