Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Héron

Direct energie vergelijken in Héron? Aan de hand van de energievergelijker tref je supersnel alle verkrijgbare energie aanbieders zoals Engie & Poweo. Omschrijf jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Héron prijstechnisch het meest interessant is. Daarbij lees je op onze website nuttige informatie informatie over zaken als bijv. energiebelastingen en salderen. Daarbij vind je hier een lijstje met 5 handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Héron
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,441
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,261
Gemiddeld verbruik: 1545 m3 en 3375 kwh
Populaire aanbiederEssent

Supersnel vergelijken

 • Alle populaire leveranciersvergelijken
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Bespaar tot wel € 240,00.

Eenvoudig overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Héron?

Er zijn best veel energieleveranciers beschikbaar in Héron. Dat gaat van Lampirus tot bijvoorbeeld Mega, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Vandaag is het aanbod ongeveer 35 organisaties. Deze maatschappijen lopen allemaal via de leidingen van Tecteo. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor die situatie moet je zeker de energiesimulator proberen. Ontdekken welke energie-organisaties er beschikbaar zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Héron voor jou is? Voer direct de privé gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en stap meteen over. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Toch, organisaties focussen toch allemaal op andere dingen. In het geval van stroom en gas storingen, dan is het noodzakelijk dat er snel een monteur komt. Wat dus belangrijk is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Alles bij elkaar genomen wil iedereen met een eigen huis niet teveel betalen voor energie. En dit is heel snel te regelen. D.m.v de energiehunter check je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Héron, die matcht met jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dat is geen probleem! Door gebruik te maken van filters in de vergelijkingstool ontdekken jullie simpel en snel een contract dat naadloos aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Héron

 • Engie: Duidelijke website
 • OCTA+: Met aantrekkelijke spaarmodule
 • Lampiris: Duidelijke website
 • MEGA: Verschillende termijnen
 • Essent: Met praktische energie-bespaartips
 • Eneco: Exclusieve aanbiedingen
 • Luminus: Exclusieve kortingen
 • Elegant: Exclusieve kortingen
 • Watz: 100% groene milieuvriendelijke elektriciteit van eigen bodem.
 • Wase Wind: Online account
 • Comfort Energy: Goede klantenservice
 • Poweo: Prima klantendienst

Hoe hoog bedragen de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen maart 2024)

De beschikbare producten energie-organisaties en de tarieven variëren per postcodegebied. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verschillende beheerders van het net diensten leveren. Iedere netbeheerder gebruikt weer aparte prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Héron is Tecteo. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per regio weer anders. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Héron wordt transport van het aardgas beheerd door Niet Beschikbaar. Als er sprake is van een storing dienen zij dit op te lossen.

Feiten over Héron

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Héron
 • CV Merk: Pelgrim
 • Aandeel duurzaam: 0,193%
 • Hoofdpostcode: 4217
 • Aantal mazout liters: 2330 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,441
 • Stroomtarief kwh: €0,261
 • Gem. gasverbruik: 1545 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3375 kWh
energie-vergelijken-heron

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Je begint altijd met jouw basisgegevens. Dit zijn omvang van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Energieverbruik schatten

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de omgeving Héron is dit gemiddeld zo’n 1545 m3 & 3375 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je opwekt. Deze details hebben invloed op jouw energierekening.

 3. Kies herkomst energie en de contractlooptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Kies dan ‘geen voorkeur’. Wat betreft prijszekerheid kan men gaan voor producten van 1, 3, of 5 jaar, en een modelcontract. Dikwijls is het gunstiger om elk jaar opnieuw een nieuw contract te kiezen.  

 4. Energie vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een overzicht met alle verkrijgbare energie aanbieders. Bij alle pakketten zie je voorwaarden zoals herkomst energie, looptijd contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Héron, en de overstapbonus. Selecteer de leverancier die klopt met jouw voorwaarden.

 5. Ga overstappen via internet

  Een mooie leverancier tussen de resultaten? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de website van de leverancier. Onder andere www.octaplus.be of natuurlijk www.ecopower.be. Jouw aanstaande energie-aanbieder regelt alles voor jou. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Héron


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan wel €310 korting realiseren. Desalniettemin, kan ik nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op energiehunter.be lees jij 5 handige tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bezuinigtip 1: meer truien en dekens gebruiken
 • Bespaaradvies 2: laat je eten eerst koud worden voordat je het in de koelkast zet.
 • Bezuinigadvies 3: let op het verbruik van energie als je een (nieuwe) vriezer koopt.
 • Tip 4: de verwarmingsbuizen isoleren.
 • Bezuinigadvies 5: een perlator (schuimstraalmondstuk) gebruiken.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energie-experts vinden: maak een sport van het overstappen in Héron. Daarna is de besparing het grootst. Alleen, let wel even op wanneer je dit doet. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor einddatum contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Zit je nog vast aan een contract? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt eerder overstappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Heb jij een modelcontract? In dat geval kun je overstappen van leverancier, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Dan heb je een contract met onbepaalde looptijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Kiezen voor lange termijn of een flexibel modelcontract?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens de contracttermijn. Meestal worden deze prijs-updates gedaan op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij het variabele alternatief profiteer je dus ook als de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En vaak wordt je ook tegemoet gekomen met een introductiekorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiemarkt werkt het zo: contracten voor een langere periode zijn vrijwel altijd duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Héron. Kies je voor een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desondanks, bij een abonnement van 1 jaar krijg je alle jaren deze persoonlijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, in de regel verzorgt je toekomstige gas en stroom organisatie de opzegging van de actuele contracten aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies een nieuwe aanbieder. Zoals OCTA+, ENGIE of Watz. Daarnaast beslis je over de datum waarop het contract van start gaat. Jullie geselecteerde leverancier zal precies op die dag starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan op de website van de leverancier?

Met behulp van energiehunter.be achterhaal je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je een website opent zoals www.eni.com, dan valt al gauw op dat je daar veel duurder uit bent. Hoe komt dat? Heel eenvoudig: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Geholpen door voordelige prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Op basis daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Héron vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Héron en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Héron

Het gros van de leveranciers leveren ondertussen groene stroom in Héron. Als het gaat om groene energie kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd varieert per leverancier. Niet alle groene energie is ook echt groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist 100% duurzaam genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat maatschappijen een groene strategie voeren? Kies in dat geval een filter voor “Groen gas/elektra uit België”. Daarna kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Héron vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Draag bij aan een duurzame regio
In de gemeente Héron bestaan er diverse plannen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Zaken zoals windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 4217. In deze woonplaats kan je vaak zeer betaalbaar meedraaien in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om ons eigen huis te verduurzamen. Op termijn moet Luik de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Dak met zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Maar misschien wel het belangrijkste: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check ook onze Belangrijke energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Check ook Watz maart 2024.


Alle plaatsen in deze gemeente