Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Couthuin

Zonder problemen energie vergelijken in Couthuin? Geholpen door deze website vergelijk je moeiteloos alle relevante energie aanbieders. Voorbeelden zijn Mega & Belpower. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Couthuin de beste deal heeft! Bovendien verzamel je via onze vergelijker praktische info over thema’s zoals energiebelastingen en info over een energieneutrale woning. Verder komen we met handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Héron
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,406
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,269
Gemiddeld verbruik: 1420 m3 en 3340 kwh
Populaire aanbiederEssent

Supersnel vergelijken

 • Alle landelijke leveranciersgemakkelijk vergelijken
 • De beste energie aanbiedingen
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 370,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Couthuin?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers actief in de regio Couthuin. Dat loopt van Poweo tot Luminus, er is gewoon veel te kiezen. Hedendaags tellen we ruim 30 bedrijven. Deze leveranciers werken allemaal op basis van het elektra- en gasnetwerk van Tecteo. Het is onuitvoerbaar om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In dit geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Bekijken welke energiemaatschappij er beschikbaar zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Couthuin is in juli 2024? Vul moeiteloos jouw eigen gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en regel het overstappen direct. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je kunt altijd koken, en de verwarming werkt wanneer nodig. Toch, gas & stroom leveranciers focussen toch allemaal op andere dingen. In een situatie als stroom en gas storingen, dan is het noodzakelijk dat er meteen transparantie is. Kortom: kijk niet alléén naar prijs. Alles bij elkaar genomen wil iedereen een goedkoop energiecontract. En dat snappen wij best! D.m.v de vergelijkingstool vergelijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Couthuin, die aansluit bij jouw verbruik. Unieke behoeften? Dit is zelfstandig in te regelen. Door middel van filters in de tarievenvergelijker achterhaal jij zonder problemen een overeenkomst dat klopt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Couthuin

 • Engie: Een passend contract voor elk huishouden
 • OCTA+: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Lampiris: Een passend contract voor elk huishouden
 • MEGA: Online energiesimulator
 • Essent: Handige tips op Lifebyessent.be
 • Eneco: Loyaliteit wordt beloont via de Comfort Bonus
 • Luminus: Met praktische energie-bespaartips
 • Elegant: Exclusieve aanbiedingen
 • Watz: Online energiesimulator
 • Wase Wind: Denkt met jou mee over besparen
 • Comfort Energy: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Poweo: Online facturen bekijken

Wat kost energie in de regio? (Prijzen juli 2024)

Het aanbod van energiemaatschappijen en de kosten zijn anders per regio. De achterliggende reden is dat er verschillende beheerders actief zijn. Elke beheerder heeft weer aparte prijzen voor de transport van elektra en gas. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Couthuin is Tecteo. De tarieven van het netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Héron is de huidige netbeheerder van het aardgas Tecteo. Als er sprake is van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Kerngegevens Couthuin

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Héron
 • CV ketel: Wolf
 • Aandeel duurzaam: 31,60%
 • Centrale postcode: 4218
 • Mazout: 2750 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,406
 • Stroomtarief kwh: €0,269
 • Gem. gasverbruik: 1420 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3340 kWh
energie-vergelijken-couthuin

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie direct regelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Allereerste je woning en gezinssituatie. Bijvoorbeeld de grootte van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Geef je gas en stroomverbruik op. Rondom Couthuin gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1420 m3 + 3340 kWh. Bezit je een gasloze woning. Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Sprake van zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je genereert. De data die je invult hebben effect op het gas- en stroom tarief.

 3. Kies type energie een duur van het abonnement.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Is dit voor jou om het even? Laat deze optie achterwege. Wat betreft prijszekerheid kan men gaan voor producten van 1 jaar tot 5 jaar en specifieke model (variabele) prijzen. Meestal is het gunstiger om eens per jaar een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de totaallijst met alle erkende energiebedrijven. Bij elk contract bekijk je details zoals type stroom/gas, abonnementstermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Couthuin, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de partij die past bij jouw zoekopdracht.

 5. Ga overstappen via internet

  Een goede aanbieder gevonden? Klik op ‘Bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de relevante pagina op de website van de energieleverancier. Bijv. www.engie.be en ook www.poweo.be. De betreffende leverancier zet alles netjes voor jou om. Zo ben je zeker van gas en stroom in Couthuin


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €340 rendement bieden. Maar, wat zijn de andere opties voor lagere maandlasten? Via onze hunters lees je 5 energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaartip 1: haal opladers uit het stopcontact
 • Tip 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) droger koopt.
 • Praktisch advies 3: was aan de lijn i.p.v. in de droger
 • Bezuinigtip 4: goed op het energieverbruik letten wanneer je een nieuw elektrisch apparaat koopt.
 • Advies 5: neem een buitenlamp met bewegingssensor

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om de overstap te regelen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? Onze energie-experts zijn erover eens: maak een sport van het overstappen in Couthuin. Op die manier is de besparing het grootst. Desalniettemin, doe dit wel op het juiste moment. Einde contract in zicht? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt altijd, wisselen van leverancier, zonder boete te betalen. Nog nooit overgestapt? In zo’n geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of wil jij een model contract?

Zodra je een nieuw contract neemt kan je diverse opties kiezen: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft nooit extra te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast tijdens halfjaarlijkse indexaties. Vaak kom je deze tariefupdate tegen in januari en in juli. Bij de variabele variant werkt in jouw voordeel als de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En mogelijk krijg je ook nog eens een overstapbonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In het energielandschap is de stelregel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Couthuin. Kies je voor een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Echter, bij 1 jarige contracten ontvang je elke 12 maanden een hoge welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, gewoonlijk verwerkt jouw geselecteerde energie-organisatie dat alles netjes wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle aanbieders en kies de goedkoopste of meest populaire aanbieder. Denk aan Luminus, ENGIE en ook Eni. Tevens selecteer je de ingangsdatum van het contract. Jouw betreffende gas en stroom aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan bij de aanbieder zelf?

Middels de Energiehunter ontdek je altijd de beste deals. Indien je zelf een website bezoekt als www.octaplus.be, dan kom je tot de ontdekking dat dit vaak fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Super simpel: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Middels lage kosten en grote welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Couthuin vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Couthuin en stap over naar de beste aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Couthuin

Bijna alle energie aanbieders bieden momenteel groene stroom in Couthuin. Binnen dit domein zijn er veel verschillen. De manier van produceren van groene stroom wisselt nogal. Niet ieder “groene energie” contract is ook echt groen. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onrechtmatig aangemerkt als duurzaam. De zekerheid hebben dat organisaties daadwerkelijk groen zijn? Gebruik dan zeker weten “Groen uit NL”. Hier kan jij geschikte groene energieleveranciers in Couthuin vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In en rondom de gemeente Héron bestaan er tegenwoordig allerlei initiatievenbinnen het domein duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 4218. In deze omgeving kan je meer en meer financieel aantrekkelijk meedoen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook wil de gemeente dat wij minder energie in huis te gebruiken. In 2050 moet Luik helemaal energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Huis met zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Zonneboiler in de woning
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Lees de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk info van Eneco vergelijken.