Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Marneffe

Zonder problemen energie vergelijken in Marneffe? Met behulp van deze website vergelijk je supersnel alle relevante leveranciers. Voorbeelden zijn Essent en Lampirus. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Marneffe de laagste prijs biedt. Verder vergaar je via onze vergelijker nuttige info info over onderwerpen zoals de overstapservice en vaste of variabele tarieven. Ook vind je hier een lijstje met 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Burdinne
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,402
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,265
Gemiddeld verbruik: 1400 m3 en 3320 kwh
Populaire aanbiederEngie

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle populaire energiebedrijvenin een overzicht
 • Je ziet direct wat het kost
 • Besparing loopt op tot € 350,00.

Eenvoudig overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Marneffe?

Er zijn erg veel energieleveranciers actief in de regio Marneffe. Dat loopt van Engie tot Comfort Energy, je ziet door de bomen het bos niet meer. Op dit moment is het aanbod ongeveer 20 energieleveranciers. Deze aanbieders nuttigen stuk voor stuk het net van Tecteo. Het is niet mogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Hiervoor moet je zeker de energiesimulator proberen. Bekijken welke energiebedrijven er allemaal zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Marneffe is op dit moment? Geef gemakkelijk jouw eigen gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en stap meteen over. Ga door naar de 5 hulpvolle bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je kunt lekker warm douchen. Echter, gas en stroom maatschappijen kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Tijdens een stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat er snel een monteur komt. Wat dus belangrijk is: staar je niet blind op tarieven. Uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een betaalbaar energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Door gebruik te maken van onze tarievencheck bekijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Marneffe, die aansluit op jouw wensen. Unieke behoeften? Dat kun je zelf bepalen. Door middel van selecties in de prijzenvergelijker ontdek jij moeiteloos een energieproduct dat in lijn is met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Marneffe

 • Engie: Ook met zonnepanelen
 • OCTA+: OCTA + BeRelax
 • Lampiris: Online energiesimulator
 • MEGA: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Essent: Handige tips op Lifebyessent.be
 • Eneco: Prettige klantendienst
 • Luminus: Ook modelcontracten
 • Elegant: Prettige klantendienst
 • Watz: Exclusieve kortingen
 • Wase Wind: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Comfort Energy: Specialst op het gebied van mazout
 • Poweo: Waar loyale klanten worden beloond

Wat kost energie in onze buurt? (Prijzen april 2024)

De condities van gas & stroom organisaties en de prijzen zijn in elke plaats weer anders. Dat heeft te maken met het feit dat er meerdere beheerders actief zijn. Iedere beheerder van het net wordt gekenmerkt door eigen prijsstrategieën voor logistiek. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Marneffe heet Tecteo. De kosten voor het beheer van het netwerk zijn per regio weer anders. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Burdinne wordt transport van het aardgas beheerd door Tecteo. Mocht er een stroing zijn, dan lossen zij dit normaal gesproken op.

Informatie over Marneffe

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Burdinne
 • Populaire CV: Elco
 • Groene stroom: 31,20%
 • Hoofdpostcode: 4210
 • Verbruik stookolie: 2710 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,402
 • Stroomtarief kwh: €0,265
 • Gem. gasverbruik: 1400 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3320 kWh
energie-vergelijken-marneffe

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Situatieschets

  Natuurlijk je woning en gezinssituatie. Dat betreft omvang van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de regio Marneffe ligt dat gemiddeld op circa 1400 m3 & 3320 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Beschik jij over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je realiseert. Deze factoren hebben invloed op het energietarief.

 3. Selecteer soort energie en contracttermijn.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Inzake contracttermijn heb je de keuze uit o.a. 1 t/m 5 jaar of een variabel contract. Doorgaans loont het om elke 12 of 24 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de resultaatpagina met alle verkrijgbare aanbieders van energie. Bij alle contracten lees jij informatie zoals soort energie, type contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Marneffe, en de eventuele korting. Selecteer de partij die matcht met de opgegeven wensen.

 5. Stap online over

  Een goede actie gespot? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de aanvraag-pagina van de leverancier. Bijv. www.essent.be en ook www.eneco.be. Jouw aanstaande energieonderneming regelt alles voor jou. Geen dag zonder gas of stroom in Marneffe


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan soms wel €310 korting realiseren. Daartegenover, wil jij nog meer adviezen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op energiehunter.be tref jij 5 handige tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Tip 1: kijk waar jouw woning extra isolatie kan gebruiken
 • Bezuinigtip 2: maak van je koelkast geen iglo.
 • Tip 3: je vriezer waterpas zetten.
 • Praktisch advies 4: gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden.
 • Bezuinigadvies 5: Houd de brievenbus dicht

FAQ gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om het overstappen in gang te zetten?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze experts zeggen altijd: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Marneffe. Daarna betaal je het minst voor je energie. Let op, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Zit je nog vast aan een contract? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt eerder overstappen, maar daar zit wel een boete aan vast. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag te allen tijde switchen van maatschappij, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nog nooit overgestapt? In zo’n geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Energietarieven vastzetten of een flexibel modelcontract?

Zodra je een nieuw contract neemt moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dat creëert financiële transparantie, en je wordt niet extra belast als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens de contracttermijn. Doorgaans wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in januari en in juli. Bij de variabele variant kan positief uitvallen wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En vaak wordt je wel beloond met een nieuwe klanten bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiemarkt geldt in beginsel: contracten voor een langere periode zijn prijziger dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Marneffe. Bij een contract met een langere looptijd betaal je per kWh en M3 iets minder. Daarentegen, bij 1 jarige contracten krijg je elke 12 maanden zo’n dergelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, standaard faciliteert jouw gekozen organisatie het volledige overstaptraject aan de hand van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de prijzen en kies de goedkoopste energiemaatschappij. Zoals Eneco, ENGIE of natuurlijk Poweo. Tevens kies je de ingangsdatum van het contract. Jullie aankomende gas en stroom leverancier zal precies op die dag starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan het bedrijf zelf?

Middels deze website bekijk je altijd de allerlaagste tarieven. Als je zelf gaat naar bijv. www.engie.be, dan valt als eerste op dat de energie hier fors duurder is. Hoe bestaat dat? Kinderspel: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Aan de hand van lage prijzen en fikse welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En op die manier zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Marneffe vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Marneffe en sluit een goed abonnement af voor jouw gezin

Duurzame energie in Marneffe

Het gros van de energiemaatschappijen bieden onderwijl groene stroom in Marneffe. Op dit gebied is er veel variatie te vinden. De afkomst van groene stroom is zeer divers. Niet elk “groene stroom” label is daadwerkelijk groen. Veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt foutief geprofileerd als groen of duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat maatschappijen echt helemaal groen zijn? Selecteer in dit geval de optie “Groen uit NL”. Daarna kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Marneffe vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de omgeving van de gemeente Burdinne kennen we verscheidene initiatievenmet een focus op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 4210. Als inwoner van deze plaats kan je vaak heel gunstig meedelen in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we zelf maatregelen te treffen. In 2050 moet Luik volledig energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Huis met zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En ook belangrijk: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk info over 5 handige bespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bezoek ook Poweo diensten.