Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Hannêche

Direct energie vergelijken in Hannêche? Via www.energiehunter.be vind je eenvoudig alle relevante energie aanbieders als o.a. Engie & Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, begroot het stroom- en gasverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Hannêche prijstechnisch het meest interessant is. Daarbij check je via de energievergelijker praktische info over zaken als bijvoorbeeld tarieven van energie * gas en info over duurzame energie. Ook geven we 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Burdinne
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,4
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,263
Gemiddeld verbruik: 1595 m3 en 3310 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende maatschappijenvergelijken
 • De beste energie aanbiedingen
 • Eenvoudig besparen tot wel € 440,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Hannêche?

We zien een groot aantal energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Hannêche. Dit loopt van Essent tot aan OCTA+, er zijn opties bij de vleet. Tegenwoordig heb je de keuze uit zo’n 30 energieleveranciers. Deze maatschappijen werken allemaal op basis van het elektra- en gasnetwerk van Tecteo. Het is onmogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dit scenario kun jij terecht bij de energiesimulator. Bekijken welke gas & stroom maatschappijen actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hannêche voor jou is? Vul gemakkelijk je persoonlijke gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en regel jouw overstap eenvoudig online. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je kunt lekker warm douchen. Maar, energie-aanbieders handelen allemaal op hun eigen manier. Is er sprake van stroom en gas storingen, dan wil je dat dit snel opgelost wordt. Oftewel: vergelijk op meer dan alleen prijs. Onderaan de streep wil iedereen niet teveel betalen voor energie. En dat snappen wij best! Middels de energietarievenvergelijker vind je rap de goedkoopste energieleverancier van Hannêche, voor jouw situatie. Specifieke wensen? Dit is natuurlijk een optie. Door gebruik te maken van selecties in de vergelijkingstool detecteer jij verrassend eenvoudig een contract dat aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Hannêche

 • Engie: Gemakkelijke verhuisservice
 • OCTA+: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Lampiris: Vaste energieprijzen
 • MEGA: Duidelijke website
 • Essent: Diverse looptijden
 • Eneco: Met praktische energie-bespaartips
 • Luminus: Exclusieve kortingen
 • Elegant: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Watz: Online inzicht in verbruik
 • Wase Wind: Uitstekende klantenservice
 • Comfort Energy: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Poweo: Transparantie en zekerheid met Poweo Fix

Wat kost energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van gas en stroom organisaties en de onkosten wijken vaak af per plaats. Dat heeft te maken met het feit dat er veel netbeheerders dienstverleningen bieden. Iedere netbeheerder rekent weer zijn eigen prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Hannêche heet Tecteo. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Burdinne is de huidige netbeheerder van het aardgas Tecteo. Als er sprake is van een storing wordt dit door hen geregeld.

Feiten en cijfers Hannêche

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Burdinne
 • CV ketel: Bulex
 • Groene stroom: 31,00%
 • Hoofdpostcode: 4210
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2690 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,4
 • Stroomtarief kwh: €0,263
 • Gem. gasverbruik: 1595 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3310 kWh
energie-vergelijken-hanneche

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Allereerste je huis en woningdetails. Dit zijn omvang van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Energieverbruik schatten

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de regio Hannêche ligt dit gemiddeld op 1595 m3 plus 3310 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Beschik jij over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze factoren werken door in het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer herkomst energie en de contractlooptijd.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Maakt dit niet uit? Laat deze optie achterwege. Ten opzichte van prijs zekerheden heb je de keuze uit o.a. 1 jarig tot 5 jarig of een variabel contract. Veelal loont het om eens per jaar een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  In de volgende stap vind je een overzicht met alle populaire maatschappijen en contracten. Van elk pakket zoek jij data met betrekking tot oorsprong energie (groen of grijs), soort contract, de kostprijs van gas en elektra in Hannêche, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de partij die rijmt met jouw voorwaarden.

 5. Stap online over

  Een relevante korting gevonden? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de afsluitpagina van het energiebedrijf. Bijv. www.octaplus.be en ook www.aspiravi.be. De betreffende aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo ben je zeker van gas en stroom in Hannêche


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €270 besparen. Desondanks, wat zijn de andere opties om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hieronder tref je 5 handige adviezen die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Advies 1: de oven efficiënt gebruiken
 • Praktische tip 2: zet de wasmachine na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Praktische tip 3: breng een doorstroombegrenzer aan op de kranen
 • Bespaaradvies 4: laat opladers niet onnodig in het stopcontact zitten
 • Bespaartip 5: geen gloeilampen gebruiken, maar spaarlampen of ledlampen.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze specialisten geven als tip: ga elke jaar opnieuw overstappen in Hannêche. Zodoende ben je het voordeligst uit. Desalniettemin, let wel even op wanneer je dit doet. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan moet je wellicht nog even wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat scenario kan iedereen overstappen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder van leverancier gewisseld? Zeer waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een contract voor meerdere jaren of kiezen voor variabele tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je wordt niet extra belast mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren binnen de looptijd van het contract. Dikwijls wijzigen leveranciers hun variabele tarieven aan het begin- en halverwege het jaar. Bij een variabel contract is dus ook erg interessant wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En tevens beloont de maatschappij jou met een mooie korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In het energielandschap is het principe: contracten met een lange looptijd zijn uiteindelijk fors duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Hannêche. Bij een langdurig contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desalniettemin, bij een jaarcontract krijg je ieder jaar een scherpe welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, in de regel faciliteert de nieuwe energieleverancier dat alles netjes wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle aanbieders en ga voor de beste energieaanbieder. Bijv. OCTA+, Essent of Comfort Energy. Bij de volgende stap kies je de datum waarop het contract van start gaat. Jouw aanstaande energieleverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Middels de energievergelijker ontdek je altijd de laagste prijzen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.energie2030.be, dan valt als eerste op dat je daar veel duurder uit bent. Hoe is dit mogelijk? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Door gebruik te maken van lagere onkosten en flinke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door deze strategie trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Hannêche vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Hannêche en sluit een goed abonnement af voor jouw situatie

Duurzame energie in Hannêche

De meeste aanbieders verschaffen ondertussen groene stroom in Hannêche. Echter zijn er veel verschillen. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wisselt nogal. Niet elk groene energie label komt 100% groen tot stand. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onrechtmatig geprofileerd als groen of duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat leveranciers echt helemaal groen zijn? Ga dan voor uiteraard voor “Groen uit NL”. Daarna kan je geschikte groene energieleveranciers in Hannêche vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de buurt van de gemeente Burdinne zien we vele projectenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 4210. In deze buurt kan je soms financieel aantrekkelijk meedelen in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook stimuleert de gemeente ons om zelf maatregelen te treffen. Rond 2050 moet Luik de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Integreren van zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En niet te vergeten: beperkt je verbruik van gas en stroom. Lees de Belangrijke energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bekijk info van Comfort Energy diensten.