Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Comblain-La-Tour

Direct energie vergelijken in Comblain-La-Tour? Via www.energiehunter.be vind je overzichtelijk alle erkende leveranciers als o.a. Engie & Belpower. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Comblain-La-Tour het goedkoopste contract aanbiedt. Voorts vergaar je op deze pagina bruikbare info over thema’s als bijvoorbeeld stroomtarieven en alternatieven voor de CV-ketel. Bovendien verschaffen wij jou praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Hamoir
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,394
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,257
Gemiddeld verbruik: 1565 m3 en 3495 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle providers gemakkelijk vergelijken
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Eenvoudig besparen tot wel € 250,00.

Snel & simpel overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Comblain-La-Tour?

Wij zien nogal wat energieleveranciers actief in Comblain-La-Tour. Van Engie tot Luminus, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Momenteel kan je kiezen uit om en nabij 20 providers. Deze maatschappijen werken uitsluitend met het elektra- en gasnetwerk van Tecteo. Het is onmogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. Hiervoor kan jij onze energiesimulator gebruiken. Nieuwsgierig welke aanbieders er beschikbaar zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Comblain-La-Tour is die past bij jouw verbruik? Voer direct de eigen gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en regel het overstappen direct. Check daarnaast de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij wie je de energie ook koopt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Desondanks, leveranciers kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij voorvallen als een stroom- of gasstoring, dan is het gewenst dat dit snel opgelost wordt. Het punt is: kijk niet alléén naar prijs. Onderaan de streep zoekt iedereen niet teveel betalen voor energie. En dat snappen wij best! Via onze prijzencheck vind je vlug de goedkoopste energieleverancier van Comblain-La-Tour, die aansluit bij jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dat kun je zelf bepalen. Door middel van selecties maken in de energievergelijker checkt men simpel en snel een contract dat klopt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Comblain-La-Tour

 • Engie: Vaste energieprijzen
 • OCTA+: Energiepunten sparen
 • Lampiris: Gemakkelijk prijs berekenen
 • MEGA: Meerdere contracten
 • Essent: Fan van duurzame oplossingen
 • Eneco: Een passend contract voor elk huishouden
 • Luminus: Eerste producent van groene energie in België
 • Elegant: Met praktische energie-bespaartips
 • Watz: Alles beheren via de klantzone
 • Wase Wind: Verstand van zaken!
 • Comfort Energy: Goede klantenservice
 • Poweo: Uitgebreide contactmogelijkheden

Wat zijn de actuele energieprijzen in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van energie-aanbieders en de energiekosten variëren per postcodegebied. Dat heeft te maken met het feit dat er veel beheerders dienstverleningen bieden. Elke beheerder rekent eigen prijsstellingen voor logistiek. De netbeheerder van het stroom in Comblain-La-Tour heet Tecteo. De prijzen van het netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Hamoir valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Tecteo. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten en cijfers Comblain-La-Tour

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Hamoir
 • CV Merk: Rendamax
 • Groene stroom: 30,40%
 • Hoofdpostcode: 4180
 • Aantal mazout liters: 2630 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,394
 • Stroomtarief kwh: €0,257
 • Gem. gasverbruik: 1565 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3495 kWh
energie-vergelijken-comblain-la-tour

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Je begint altijd met je huis en woningdetails. Dit gaat over grootte van het gezin, en adres (postcode).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de omgeving Comblain-La-Tour is dit gemiddeld zo’n 1565 m3 en 3495 kWh. Bezit je een gasloze woning. Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Bereken het maximale kWh’s dat je opwekt. De data die je invult werken door in de energiekosten.

 3. Specificeer type energie en de looptijd.

  Je hebt de keuze uit groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Maakt dit niet uit? Laat dit dan open. Ten aanzien van abonnementen kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een variabel contract. Dikwijls is het verstandig om elke 12 of 24 maanden een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  In de volgende stap vind je een handig overzicht met alle interessante aanbieders + contracten. Van ieder contract lees jij info als type stroom/gas, looptijd abonnement, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Comblain-La-Tour, en de welkomstbonus. Selecteer de partij die in lijn is met jouw zoekopdracht.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een relevante leverancier gecheckt? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Wij sturen je meteen door naar de aanvraag-pagina van de energiemaatschappij. Dit kan zijn www.essent.be en ook www.wasewind.be. Jouw aanstaande energieleverancier zet alles netjes voor jou om. Geen dag zonder gas of stroom in Comblain-La-Tour


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan soms wel €310 voordeel geven. Evenwel, zijn er andere tips voor lagere maandlasten? Hieronder bekijk je 5 handige adviezen die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Tip 1: meer truien en dekens gebruiken
 • Praktisch advies 2: probeer je was zoveel mogelijk buiten op te hangen.
 • Tip 3: kamerdeuren zoveel mogelijk gesloten houden.
 • Bezuinigtip 4: de waakvlam uitzette van je ketel in de zomer.
 • Tip 5: gooi de wastrommel altijd helemaal vol

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze specialisten raden aan: wacht niet langer en ga overstappen in Comblain-La-Tour. Op die manier bespaar je het meeste geld. Desalniettemin, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Loopt jouw contract bijna af? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Zit je nog vast aan een contract? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag op ieder moment, wisselen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Nog nooit overgestapt? Dan heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energietarieven nemen of wil jij een model contract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens de contracttermijn. Veelal kom je deze tariefupdate tegen in de eerste en zevende maand. Bij dit type contract wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijs trend neerwaarts is.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En wellicht is er sprake van een nieuwe klanten bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In energieland geldt in beginsel: een contract voor meerdere jaren zijn prijziger dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Comblain-La-Tour. Ga je voor een meerjarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Evenwel, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je elk jaar een zeer interessante welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, doorgaans verzorgt de nieuwe leverancier dat alles netjes wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle tarieven en ga voor een nieuwe maatschappij. Populaire bedrijven zijn OCTA+, ENGIE en ook Ebem. Vervolgens bepaal je de startdatum van het abonnement. De betreffende gas en stroom organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan op de website van de leverancier?

Aan de hand van de Energiehunter bekijk je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.luminus.be, dan zul je zien dat je daar veel duurder uit bent. Hoe is dit mogelijk? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Door gebruik te maken van lagere tarieven en scherpe welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Comblain-La-Tour vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Comblain-La-Tour en sluit een goed abonnement af voor jouw gezin

Duurzame energie in Comblain-La-Tour

Bijna alle maatschappijen ondersteunen momenteel groene stroom in Comblain-La-Tour. Als het gaat om groene energie zijn er diverse keuzes te maken. De afkomst van groene stroom is zeer divers. Niet ieder “groene energie” contract draagt terecht die naam. Het gros van duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief “groen” genoemd. De zekerheid hebben dat energieleveranciers een groene strategie voeren? Ga dan voor een filter voor “Groen gas/elektra uit België”. Vervolgens kan jij alle groene energieleveranciers in Comblain-La-Tour vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In en rondom de gemeente Hamoir kennen we diverse acties die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 4180. In deze buurt kan je in toenemende mate relatief goedkoop deelnemen met duurzaamheidsprojecten in de regio. Uiteraard is het aan te raden om minder energie in huis te gebruiken. In 2050 moet Luik eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Dak met zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minder energie verbruiken! Zie ook de Belangrijke energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Lees verder alles over Eneco diensten.