Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Hody

Direct energie vergelijken in Hody? Geholpen door onze website vind je gemakkelijk alle relevante bedrijven. Je kunt denken aan Mega en Antargaz. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en kom erachter welke energieleverancier in Hody de scherpste prijs kan bieden. Daarnaast tref je via de energievergelijker bruikbare informatie over zaken zoals verschillende aanbieders en concrete energiebespaartips. Bovendien vind je hier een lijstje met 5 bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Anthisnes
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,39
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,253
Gemiddeld verbruik: 1545 m3 en 3475 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote organisaties bij elkaar
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Enorme besparingen tot wel € 345,00.

Probleemloos overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Hody?

Wij zien opvallend veel energieleveranciers beschikbaar in Hody. Dat loopt van Engie tot aanbieders zoals Ecopower, je ziet door de bomen het bos niet meer. Op dit moment is het aanbod ongeveer 25 organisaties. Deze leveranciers nuttigen stuk voor stuk het netwerk van Tecteo. Het is onuitvoerbaar om zelf alle tarieven te vergelijken. In dit geval bieden wij de energiesimulator. Uitzoeken welke gas en stroom maatschappijen je kunt kiezen? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hody is? Geef eenvoudig de eigen gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en stap meteen over. Bekijk ook de 5 nuttige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je je hebt altijd licht, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Maar, aanbieders verschillen wel degelijk van elkaar. In een situatie als gas- en stroomstoring, dan is het wenselijk dat er meteen transparantie is. Anders gezegd: kijk ook naar service. Onderaan de streep geeft iedereen prioriteit aan een goedkoop energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Middels de vergelijkingstool vind je snel de goedkoopste energieleverancier van Hody, die aansluit bij jouw verbruik. Specifieke wensen? Ook dit kun je hier vinden. Aan de hand van filteren in de tarievenvergelijker check jij moeiteloos een contract dat aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Hody

 • Engie: Eigen termijnbedrag kiezen
 • OCTA+: Diverse looptijden
 • Lampiris: Denkt met jou mee over besparen
 • MEGA: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Essent: Altijd scherpe acties
 • Eneco: Comfrot Bonus, gratis bijstandpakket voor trouwe klantn
 • Luminus: Een passend contract voor elk huishouden
 • Elegant: Altijd scherpe acties
 • Watz: Met handige energiesimulator
 • Wase Wind: Samen Wase Wind Oogsten
 • Comfort Energy: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Poweo: Online inzicht in verbruik

Wat zijn de gemiddelde energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten energie-organisaties en de onkosten variëren per postcodegebied. Dit komt doordat er verscheidene beheerders van het net verbonden zijn. Iedere afzonderlijke beheerder hanteert weer andere tarieven voor transport. De netbeheerder van het stroom in Hody betreft Tecteo. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Anthisnes valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Tecteo. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Cijfers en feiten Hody

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Anthisnes
 • Populaire CV: Nibe
 • Aandeel groen: 30,00%
 • Centrale postcode: 4162
 • Mazout verbruik: 2590 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,39
 • Stroomtarief kwh: €0,253
 • Gem. gasverbruik: 1545 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3475 kWh
energie-vergelijken-hody

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Geef woningdetails in

  Stap 1 is het invoeren van de basisinformatie. Dit gaat over gezinssamenstelling, en straatnaam + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de buurt van Hody bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1545 m3 en 3475 kWh. Verbruik je geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Geef aan hoeveel kWh je realiseert. Deze factoren bepalen het energietarief.

 3. Kies herkomst energie een duur van het abonnement.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Laat dit dan open. Ten opzichte van prijs zekerheden kan men gaan voor producten van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of specifieke model (variabele) prijzen. Normaliter is het gunstiger om ieder jaar over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Er volgt nu een handig overzicht met alle erkende leveranciers en contracten. Van ieder abonnement bekijk jij gegevens m.b.t. oorsprong energie (groen of grijs), looptijd abonnement, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Hody, en de welkomstbonus. Kies de aanbieder die in lijn is met jouw voorwaarden.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een interessante leverancier gespot? Druk op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de relevante pagina op de website van de energie-onderneming. Bijvoorbeeld www.engie.be of www.poweo.be. De betreffende energie-aanbieder neemt het papierwerk uit handen. Altijd zekerheid van gas en stroom in Hody


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €330 bonus betekenen. Daartegenover, kan ik nog meer doen voor een lagere energierekening? Via de energiehunter check je 5 handige tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bezuinigtip 1: bewust met de waterkoker omgaan
 • Bespaaradvies 2: laat de wasmachine de was eerst goed centrifugeren.
 • Bespaartip 3: de oven open zetten nadat je hem hebt gebruikt.
 • Advies 4: zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat.
 • Praktisch advies 5: een teil gebruiken voor de afwas.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om de overstap te regelen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze specialisten geven als tip: regel jaarlijks het overstappen in Hody. In dat geval betaal je het minst voor je energie. Desalniettemin, let wel even op wanneer je dit doet. Loopt jouw contract bijna af? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al een andere aanbieder kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt eerder overstappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Ben je contractvrij? Je mag te allen tijde overstappen, en hoef je nooit een boete te betalen. Nog nooit overgestapt? Zeer waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of kiezen voor variabele tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen het modelcontract. Vaak vinden deze wijzigingen plaats begin januari en rond juli. Bij een variabel contract profiteer je dus ook als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En misschien wordt je wel beloond met een nieuwe klanten korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In het energielandschap is de stelregel: contracten voor een langere periode zijn op lange termijn duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Hody. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Daarentegen, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je elk jaar deze hoge welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, vaak verzorgt de nieuwe gas en stroom aanbieder de opzegging van het contract door middel van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor de voordeligste energieaanbieder. Bijvoorbeeld Luminus, ENGIE en ook Comfort Energy. Daarna kies je de ingangsdatum (start levering). De gekozen aanbieder zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan bij de aanbieder zelf?

Middels onze vergelijker check je altijd de laagste prijzen. Indien je zelf een website bezoekt als www.watz.be, dan valt als eerste op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Middels lagere onkosten en flinke welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door deze strategie stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Hody vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Hody en sluit een goed abonnement af die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Hody

Veel leveranciers leveren momenteel groene stroom in Hody. Rondom dit thema zijn er diverse keuzes te maken. Hoe ze de groene stroom inkopen loopt zeer uiteen. Niet ieder groene energie contract is ook echt duurzaam. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem neergezet als “groen”. Er zeker van zijn dat energiemaatschappijen 100% transparant zijn? Kies in dat geval zeker weten “Groene Energie uit België”. Je kan dan echte groene energieleveranciers in Hody vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de buurt van de gemeente Anthisnes zijn er nogal wat plannen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Je kunt denken aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 4162. Als inwoner van deze plaats kan je soms zeer betaalbaar deelnemen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Het is natuurlijk ook goed om het eigen energieverbruik gaan beperken. In een korte tijd moet Luik energieneutraal zijn (los van gas). Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Huis met zonneboiler
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En ook belangrijk: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk info over 5 nuttige energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Lees verder alles over Poweo energie.