Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Tilff

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Tilff? Met behulp van de Energiehunter achterhaal je supersnel alle interessante leveranciers. Voorbeelden zijn Watz & Lampirus. Vul postcode + gezinssamenstelling in, begroot het stroom- en gasverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Tilff de beste deal heeft! Ook bekijk je op deze website nuttige info info over zaken als maatschappijen en variabele of vaste tarieven. Voorts verschaffen wij jou nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Esneux
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,384
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,287
Gemiddeld verbruik: 1515 m3 en 3445 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote maatschappijeneenvoudig vergelijken
 • Je ziet direct wat het kost
 • Bespaar tot wel € 220,00.

Moeiteloos overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Tilff?

Wij zien meer en meer energieleveranciers in Tilff. Dat loopt van Poweo tot OCTA+, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Tegenwoordig heb je de keuze uit zo’n 30 leveranciers. Deze nuttigen stuk voor stuk het netwerk van Tecteo. Het is vrijwel uitgesloten om handmatig alle prijzen te vergelijken. Daarvoor bieden wij de energiesimulator. Ontdekken welke aanbieders tot de mogelijkheden behoren? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Tilff voor jou is? Geef gemakkelijk de eigen gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en regel jouw overstap eenvoudig online. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je ook klant bent, je je hebt altijd licht, en in de winter is het lekker warm in huis. Echter, gas & stroom aanbieders hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij voorvallen als een stroomstoring, dan is het prioriteit dat er snel een monteur komt. Anders gezegd: kijk niet alléén naar prijs. Uiteindelijk zoekt iedereen een goede én goedkope maatschappij. En dat is meer dan logisch. Middels onze tarievencheck check je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Tilff, die aansluit bij jouw verbruik. Specifieke wensen? Dat kun je zelf bepalen. Via keuzes in de vergelijkingstool vindt men simpel en snel een energieovereenkomst dat naadloos aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Tilff

 • Engie: Denkt met jou mee over besparen
 • OCTA+: 100% belgische stroom
 • Lampiris: Alles beheren via de klantzone
 • MEGA: Goed bereikbare klantendienst
 • Essent: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Eneco: Altijd bereikbaar
 • Luminus: Denkt met jou mee over besparen
 • Elegant: Geen administratieve rompslomp
 • Watz: Meerdere contracten
 • Wase Wind: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Comfort Energy: Blog met handige bespaartips
 • Poweo: Exclusieve kortingen

Wat kost energie in onze straat? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van gas en stroom organisaties en de vergoedingen zijn anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verschillende beheerders van het net werkzaam zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas gebruikt weer zijn eigen prijzen voor de transport van elektra en gas. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Tilff is Tecteo. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn per regio weer anders. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Esneux is de huidige netbeheerder van het aardgas Tecteo. Als er sprake is van een storing dienen zij dit op te lossen.

Stats & Facts Tilff

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Esneux
 • Populair merk: Chappee
 • Aandeel groen: 29,40%
 • Hoofdpostcode: 4130
 • Gem. mazout: 2530 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,384
 • Stroomtarief kwh: €0,287
 • Gem. gasverbruik: 1515 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3445 kWh
energie-vergelijken-tilff

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Start met je woning en gezinssituatie. Bijvoorbeeld het aantal bewoners, en adres (postcode).

 2. Vul energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de omgeving Tilff ligt dat gemiddeld op circa 1515 m3 en 3445 kWh. Bezit je een gasloze woning. Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Sprake van zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh de zonnecellen renderen. Deze factoren werken door in jouw energierekening.

 3. Selecteer type energie en contractduur.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Geen voorkeur? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Omtrent contracttermijn kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar tot 5 jaar en flexibele model-abonnementen. Veelal is het een goed idee om elke 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Wat daarna komt is de totaallijst met alle verkrijgbare aanbieders van energie. Bij alle abonnementen zoek jij specificaties met betrekking tot oorsprong energie (groen of grijs), type contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Tilff, en de eventuele korting. Selecteer de partij die aansluit op jouw persoonlijke wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een populaire korting in het lijstje? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de afsluitpagina van het bedrijf. Onder andere www.luminus.be + www.elegant.be. De betreffende energie-aanbieder zegt jouw huidige contract op. Zo ben je zeker van gas en stroom in Tilff


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €320 besparen. Maar, kan ik nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Onderstaand lees jij 5 handige bespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bezuinigadvies 1: een afwasteil gebruiken
 • Praktisch advies 2: was op een lagere temperatuur.
 • Bezuinigadvies 3: geen tweede koelkast gebruiken.
 • Praktische tip 4: haal de opladers uit het stopcontact als je ze niet nodig hebt.
 • Advies 5: zet de verwarming een graadje lager

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energie-experts zijn erover eens: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Tilff. In dat geval ben je het voordeligst uit. Belangrijk, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt eerder overstappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract voor onbepaalde duur? Je mag op ieder moment, wisselen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder overgestapt? Zeer waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een meerjarige contract of een modelovereenkomst?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen de looptijd van het contract. Veelal kom je deze tariefupdate tegen op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst is dus met name interessant als de energieprijs trend neerwaarts is.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En mogelijk wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In energieland is het principe: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Tilff. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Maar, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang jij ieder jaar deze aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, vaak verwerkt de toekomstige maatschappij het volledige overstaptraject door de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer de goedkoopste of meest populaire aanbieder. Populaire bedrijven zijn Eneco, ENGIE en ook Comfort Energy. Daarna selecteer je de ingangsdatum (start levering). De nieuwe maatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Via de Energiehunter check je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.ecopower.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is de achterliggende reden? Dat gebeurd overal: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Middels goedkope prijzen en hoge welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door het resultaat daarvan zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Tilff vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Tilff en achterhaal de voordeligste leverancier voor je huishouden

Duurzame energie in Tilff

Een aanzienlijk deel van de energie aanbieders bieden ondertussen groene stroom in Tilff. Als het gaat om groene energie kunnen grote verschillen optreden. Hoe ze de groene stroom inkopen wisselt behoorlijk. Niet ieder “groene stroom” contract komt 100% groen tot stand. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt ongeoorloofd geprofileerd als groen of duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat leveranciers een groen beleid hanteren? Ga dan voor een filter voor “100% groene stroom uit BE”. Vervolgens kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Tilff vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de gemeente Esneux bestaan er tegenwoordig verscheidene projectenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Neem bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 4130. In de regio kan je soms tegen een aantrekkelijke prijs meedoen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Het is natuurlijk ook goed om het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen 30 jaar moet Luik volledig energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zonnepanelen installeren
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Huis met zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Maar misschien wel het belangrijkste: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Check ook Luminus energie.