Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Esneux

Eenvoudig energie vergelijken in Esneux? Door gebruik te maken van www.energiehunter.be check je moeiteloos alle bekende energiebedrijven. Je kunt denken aan Essent & Antargaz. Schets jouw situatie, voer het verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Esneux de scherpste prijs kan bieden. Verder bekijk je via de Energiehunter nuttige informatie informatie over onderwerpen als o.a. tarieven van energie * gas en vaste en variabele tarieven. Daarnaast verschaffen wij jou bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Esneux
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,434
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,254
Gemiddeld verbruik: 1510 m3 en 3340 kwh
Populaire aanbiederEssent

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle energiebedrijvenvergelijken
 • Geen addertjes onder het gras
 • Besparing loopt op tot € 305,00.

Eenvoudig overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Esneux?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers actief in de regio Esneux. Van Engie tot en met Comfort Energy, er zijn opties bij de vleet. Vandaag de dag moet je een keuze maken uit ruim 30 organisaties. Zij maken allemaal gebruik van de infrastructuur van Tecteo. Het is vrijwel uitgesloten om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dit scenario kun jij terecht bij de energiesimulator. Achterhalen welke gas en stroom leveranciers er allemaal zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Esneux is op dit moment? Voer moeiteloos de privé gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en stap binnen 5 minuten over. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Echter, aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. In een situatie als een storing, dan wil je dat dit adequaat wordt opgelost. Anders gezegd: kijk niet alléén naar prijs. Alles bij elkaar genomen wil iedereen een goedkope energieleverancier. En dat is meer dan logisch. Middels onze tarievencheck vergelijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Esneux, specifiek voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Dat kun je zelf bepalen. Door gebruik te maken van de keuzevakjes in onze vergelijker check jij simpel en snel een energieproduct dat past bij jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Esneux

 • Engie: Eigen termijnbedrag kiezen
 • OCTA+: Multi-energie: elektra, aardgas, brandstof en mazout
 • Lampiris: Je steunt de Belgische economie
 • MEGA: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Essent: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Eneco: De strafste service
 • Luminus: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Elegant: Meer dan 112.000 klanten
 • Watz: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Wase Wind: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Comfort Energy: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Poweo: Eenvoudig, vast aanbod tegen vaste prijs

Wat kost energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen maart 2024)

De condities van energiemaatschappijen en de energietarieven zijn anders per regio. De reden hiervan is dat er diverse beheerders van het net werkzaam zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas wordt gekenmerkt door eigen prijsstrategieën voor transport van gas en stroom. De huidige elektriciteit netbeheerder in Esneux betreft Tecteo. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Esneux is de huidige netbeheerder van het aardgas Tecteo. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Cijfers en feiten Esneux

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Esneux
 • CV ketel: Faber
 • Aandeel duurzaam: 0,186%
 • Centrale postcode: 4130
 • Mazout verbruik: 2260 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,434
 • Stroomtarief kwh: €0,254
 • Gem. gasverbruik: 1510 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3340 kWh
energie-vergelijken-esneux

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Natuurlijk je huis en woningdetails. Onder andere samenstelling huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer het geschatte verbruik in. In de buurt van Esneux ligt dat gemiddeld op circa 1510 m3 en 3340 kWh. Bezit je een gasloze woning. Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Sprake van zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je genereert. Alle ingevoerde gegevens beïnvloeden het energietarief.

 3. Kies soort energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Heb jij niets met groen? Kies dan ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van prijs zekerheden kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of flexibele model-abonnementen. Vaak kan het uit om eens per jaar een nieuw contract te nemen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Je ziet nu een opsomming met alle grote aanbieders van energie. Van alle contracten achterhaal jij informatie aangaande soort stroom/gas, looptijd abonnement, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Esneux, en nieuwe klanten korting. Kies de aanbieder die aansluit op jouw persoonlijke wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een goede aanbieder tussen de resultaten? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van het bedrijf. O.a. www.octaplus.be en www.antargaz.be. Jouw nieuwe energiemaatschappij zet alles netjes voor jou om. Altijd zekerheid van gas en stroom in Esneux


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan wel €380 voordeel geven. Maar, wil jij nog meer adviezen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via de energiehunter check je 5 handige adviezen waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Tip 1: sluit de klep van de open haard
 • Praktisch advies 2: laat je eten eerst koud worden voordat je het in de koelkast zet.
 • Bespaaradvies 3: laat je warme eten eerst afkoelen voordat je het invriest.
 • Advies 4: de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten.
 • Bezuinigtip 5: bij de sportvereniging of op je werk een douche nemen.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om het overstappen in gang te zetten?

We ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten raden aan: regel jaarlijks het overstappen in Esneux. Dan bespaar je het meeste geld. Let op, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met vaste looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt altijd, wisselen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Nog nooit overgestapt? Zeer waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Energietarieven vastzetten of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bij te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast gedurende de contractperiode. Dikwijls kom je deze tariefupdate tegen in de eerste en zevende maand. Bij de variabele variant wordt je dus ook ‘beloond’ als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En daarnaast beloont de maatschappij jou met een nieuwe klanten bonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In het energielandschap is het principe: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met velerlei kortlopende energiecontracten voor Esneux. Bij een contract met een langere looptijd profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desalniettemin, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je ieder jaar deze scherpe welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, vaak regelt jouw geselecteerde gas en stroom organisatie het volledige overstaptraject middels de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle aanbieders en selecteer de beste of voordeligste partij. Bijvoorbeeld Luminus, Lampiris en ook Energy People. Bij de volgende stap bespreek je de startdatum van het abonnement. Jullie geselecteerde gas en stroom maatschappij zal precies op die dag starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan de energie-onderneming zelf?

Geholpen door onze vergelijker achterhaal je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je een website opent zoals www.essent.be, dan ontdek je dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is daarvan de reden? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Door gebruik te maken van lage prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En op die manier zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Esneux vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Esneux en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw verbruik

Duurzame energie in Esneux

Veel leveranciers leveren inmiddels groene stroom in Esneux. Als het gaat om groene energie is onderling veel verschil te vinden. De oorsprong van deze groene stroom is zeer wisselend. Niet alle groene energie is ook echt groen. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ongeoorloofd “groen” genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat energieleveranciers daadwerkelijk groen zijn? Ga dan voor zeker weten “Groene stroom uit België”. Dan kan je geschikte groene energieleveranciers in Esneux vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de gemeente Esneux bestaan er tegenwoordig diverse activiteiten met doelstellingen voor duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 4130. In deze omgeving kan je steeds vaker tegen een gunstig tarief meedraaien in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om thuis minder energie te verbruiken. Binnen afzienbare tijd moet Luik net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zonnepanelen installeren
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En ook belangrijk: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check ook onze tips om minder gas en stroom te gebruiken of check sites van mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Lees verder alles over Antargaz overstappen.


Alle plaatsen in deze gemeente