Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Herstal

Snel online energie vergelijken in Herstal? Dankzij energiehunter.be achterhaal je moeiteloos alle relevante maatschappijen als bijv. OCTA+ & Poweo. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en bekijk welke energieleverancier in Herstal de beste deal heeft! Tevens check je via de Energiehunter handige informatie over onderwerpen zoals tarieven van energie * gas en handige bespaartips. Tevens vind je hier nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Herstal
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,430
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,250
Gemiddeld verbruik: 1490 m3 en 3320 kwh
Populaire aanbiederEngie

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote maatschappijenin een overzicht
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Besparingen mogelijk tot wel € 480,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Herstal?

Er zijn erg veel energieleveranciers voorhanden in Herstal. Dat gaat van Antargaz tot bijvoorbeeld Ecopower, er zijn meer leveranciers dan ooit. Vandaag is het aanbod ongeveer 25 energieleveranciers. Deze maatschappijen nuttigen stuk voor stuk het netwerk van Inter-Energa. Het is niet te doen om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dat geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Uitzoeken welke energiebedrijven tot de mogelijkheden behoren? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Herstal voor jou is? Vul hierna de benodigde gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en stap binnen 5 minuten over. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je je hebt altijd licht, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desondanks, gas & stroom leveranciers handelen allemaal op hun eigen manier. Is er sprake van een stroom- of gasstoring, dan is het wenselijk dat dit snel opgelost wordt. Kortom: staar je niet blind op tarieven. Uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een energieleverancier die niet te duur is! Dat is logisch natuurlijk. Aan de hand van onze prijzencheck ontdek je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Herstal, die aansluit op jouw wensen. Zoeken op unieke aspecten? Dit is zelfstandig in te regelen. Door gebruik te maken van selecties maken in de Energiehunter detecteert men gemakkelijk een energie-abonnement dat rijmt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Herstal

 • Engie: Uitstekende klantenservice
 • OCTA+: Een passend contract voor elk huishouden
 • Lampiris: Altijd inzicht in het verbruik
 • MEGA: Alles beheren in de klantenzone
 • Essent: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Eneco: Contact via telefoon, mail en social media
 • Luminus: Leverancier van klimaatneutrale aardgas
 • Elegant: Eerlijk en transparant
 • Watz: Diverse looptijden
 • Wase Wind: Exclusieve aanbiedingen
 • Comfort Energy: Eenvoudig verbruik inzien
 • Poweo: Goed bereikbare klantendienst

Wat kost energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen maart 2024)

De beschikbare producten bedrijven en de prijzen kunnen verschillen per locatie. Dat heeft te maken met het feit dat er verscheidene beheerders van het net werkzaam zijn. Iedere netbeheerder heeft weer andere tarieven voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder van het stroom in Herstal heet Inter-Energa. De prijzen van het netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Herstal is de netbeheerder van het gas Inter-Energa. Bij een storing zullen zij dat oplossen.

Informatie over Herstal

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Herstal
 • Populair merk: Benraad
 • Aandeel groen: 0,182%
 • Centrale postcode: 4040
 • Mazout consumptie: 2220 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,430
 • Stroomtarief kwh: €0,250
 • Gem. gasverbruik: 1490 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3320 kWh
energie-vergelijken-herstal

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Geef woningdetails in

  Start met je contactgegevens. Hiermee bedoelen we de grootte van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Herstal bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1490 m3 + 3320 kWh. Verbruik je geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Al deze zaken beïnvloeden de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies soort energie een duur van het abonnement.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Geen voorkeur? Sla dit dan over. Aangaande prijszekerheid kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist flexibele model-abonnementen. Gewoonlijk kan het uit om jaarlijks een nieuw contract te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Wat daarna komt is een opsomming met alle mogelijke aanbieders + contracten. Bij elk pakket tref je informatie zoals oorsprong energie (groen of grijs), type contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Herstal, en de eventuele korting. Selecteer de maatschappij die rijmt met jouw wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een interessante aanbieding gevonden? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de website van het bedrijf. Dit kan zijn www.essent.be en www.ecopower.be. Jouw aanstaande energieonderneming neemt het administratieve deel voor zich. Zo ben je zeker van gas en stroom in Herstal


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan tot wel €320 besparen. Daartegenover, kan ik nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via de energiehunter bieden wij 5 concrete tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaartip 1: de verwarming omlaag doen
 • Bezuinigadvies 2: af en toe de condensor aan de achterkant van de koelkast schoonmaken.
 • Tip 3: laat je warme eten eerst afkoelen voordat je het invriest.
 • Praktisch advies 4: je cv-pomp een stuk lager zetten.
 • Tip 5: Houd de brievenbus dicht

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze specialisten vinden: wacht niet langer en ga overstappen in Herstal. Dan betaal je het minst voor je energie. Desondanks, dit is niet op elk moment mogelijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht tot het contract afloopt. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract voor onbepaalde duur? In zo’n situatie mag men wisselen, en hoef je nooit een boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Vermoedelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Energietarieven vastzetten of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je komt niet voor verrassingen te staan zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij de modelovereenkomst. Normaliter vinden deze wijzigingen plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit soort contracten kan positief uitvallen wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En soms ontvang je ook wel een nieuwe klanten bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiewereld geldt in beginsel: contracten voor 3 of 5 jaar zijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Herstal. Bij een langdurig contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desondanks, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang jij elk jaar een scherpe welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, vaak verwerkt je nieuwe gas en stroom maatschappij het volledige overstaptraject via de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies een nieuwe partij. Bedrijven als Eneco, Essent en ook Wase Wind. Daarna bespreek je de ingangsdatum van het contract. Jouw aanstaande gas en stroom aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Aan de hand van de energievergelijker ontdek je altijd de beste deals. Als je zelf gaat naar bijv. www.ebem.be, dan valt al gauw op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is daarvan de reden? Super simpel: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Dankzij voordelige prijzen en hoge welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Herstal vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Herstal en ontdek de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Herstal

Veel organisaties leveren onderhand groene stroom in Herstal. Toch is onderling veel verschil te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder groene stroom contract is daadwerkelijk groen. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief neergezet als “groen”. De zekerheid hebben dat maatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Kies dan zeker weten “Groene stroom uit België”. In de volgende stap kan jij alle groene energieleveranciers in Herstal vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de streek van de gemeente Herstal zijn er vele plannen volledige gericht op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 4040. In deze regio kan je soms vrij voordelig meewerken met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In 2050 moet Luik net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Woning met zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: minder energie verbruiken! Check ook onze Bespaartips die je meteen kunt toepassen of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Doorzoek informatie over Lampirus overstappen.


Alle plaatsen in deze gemeente