Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Tessenderlo

Direct energie vergelijken in Tessenderlo? Geholpen door onze website doorzoek je overzichtelijk alle bekende energie aanbieders als bijvoorbeeld Essent en Belpower. Specificeer jouw situatie, voer het verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Tessenderlo prijstechnisch het meest interessant is. Ook tref je op deze website handige informatie over zaken als wat een geschikt overstapmoment is en vaste en variabele tarieven. Tevens komen we met handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Tessenderlo
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,427
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,287
Gemiddeld verbruik: 1475 m3 en 3305 kwh
Populaire aanbiederEssent

Makkelijk vergelijken

 • Alle landelijke bedrijven vergelijken
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 325,00.

Snel & simpel overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Tessenderlo?

Er zijn nogal wat energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Tessenderlo. Dat loopt van Eneco tot een speler als Mega, er zijn meer leveranciers dan ooit. Momenteel moet je een keuze maken uit ruim 25 maatschappijen. Deze maatschappijen zijn allemaal aangesloten op het gas- en stroom netwerk van Inter-Energa. Het is onmogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dit scenario kan jij onze energiesimulator gebruiken. Uitzoeken welke gas en stroom aanbieders tot de mogelijkheden behoren? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Tessenderlo voor jou is? Geef eenvoudig jouw gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je ook klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en in de winter is het lekker warm in huis. Daartegenover, gas & stroom leveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. Bij gasstoringen of stroomproblemen, dan is het prioriteit dat er meteen transparantie is. Wat dus belangrijk is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Onderaan de streep wenst elke consument een goede én goedkope maatschappij. En wij begrijpen dat! Aan de hand van de energietarievenvergelijker ontdek je direct de goedkoopste energieleverancier van Tessenderlo, die aansluit op jouw wensen. Wil je kunnen filteren? Dat is mogelijk. D.m.v keuzes in onze vergelijker check jij verrassend eenvoudig een energiecontract dat rijmt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Tessenderlo

 • Engie: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • OCTA+: Alles beheren via de klantzone
 • Lampiris: Exclusieve aanbiedingen
 • MEGA: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Essent: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Eneco: 260.000 eigen zonnepanelen
 • Luminus: Blog met handige bespaartips
 • Elegant: Waar loyale klanten worden beloond
 • Watz: Ook modelcontracten
 • Wase Wind: Eigen account
 • Comfort Energy: Je staat nooit in de kou!
 • Poweo: Zelf termijnbedrag wijzigen

Wat kost energie in de regio? (Prijzen maart 2024)

De pakketten van organisaties en de tarieven kunnen verschillen per locatie. De reden hiervan is dat er diverse beheerders op deze markt werken. Iedere afzonderlijke beheerder rekent eigen prijsstellingen voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder (elektra) in Tessenderlo betreft Inter-Energa. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Tessenderlo valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Inter-Energa. Bij problemen met het gas dienen zij dit op te lossen.

Stats & Facts Tessenderlo

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Tessenderlo
 • Populaire CV: Agpo
 • Aandeel groen: 0,4%
 • Centrale postcode: 3980
 • Verbruik Mazout: 2190 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,427
 • Stroomtarief kwh: €0,287
 • Gem. gasverbruik: 1475 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3305 kWh
energie-vergelijken-tessenderlo

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Stap 1 is het invoeren van jouw basisgegevens. Hiermee bedoelen we aantal gezinsleden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Tessenderlo is dat gemiddeld 1475 m3 en 3305 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb je zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je genereert. Deze aspecten werken door in het energietarief.

 3. Selecteer herkomst energie en abonnementsduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van contractduur kan je kiezen voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. Veelal is het een goed idee om jaarlijks weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de totaallijst met alle verkrijgbare energie aanbieders. Bij ieder pakket lees jij informatie aangaande type energie, type contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Tessenderlo, en de eventuele korting. Kies de leverancier die past bij jouw wensenpakket.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een goede korting gevonden? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je browser gaat dan direct naar de afsluitpagina van de maatschappij. Denk aan www.essent.be + www.eneco.be. De gekozen leverancier zet alles netjes voor jou om. Zo ben je zeker van gas en stroom in Tessenderlo


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €360 winst geven. Desalniettemin, kan ik nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Onderstaand lees jij 5 handige bespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigtip 1: draai geen halve wasjes
 • Praktische tip 2: eerst de vaatwasser goed vullen, voordat je hem aanzet.
 • Bespaaradvies 3: bij elektrisch koken een pan gebruiken die plat is.
 • Bezuinigadvies 4: spouwmuren isoleren.
 • Tip 5: nooit het licht onnodig aan laten staan.

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten vinden: probeer elke 12 maanden; overstappen in Tessenderlo. Zo kun je profiteren van lage prijzen. Toch, kies een geschikt moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met vaste looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Overstappen zou eerder kunnen, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract voor onbepaalde duur? Je mag te allen tijde switchen van leverancier, en je zult ook geen boete ontvangen. Ben je nog nooit geswitcht? Zeer waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bij te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij de modelovereenkomst. Normaliter worden deze prijs-updates gedaan aan het begin- en halverwege het jaar. Bij het variabele alternatief kan dus uit op het moment dat de energieprijs trend neerwaarts is.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En eventueel is er sprake van een scherpe welkomstbonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energiewereld hanteren we: meerjarige contracten zijn op lange termijn duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Tessenderlo. Ga je voor een meerjarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Daartegenover, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je jaarlijks een dergelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, normaal gesproken verwerkt je geselecteerde organisatie de opzegging van het contract door middel van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en neem de beste of voordeligste maatschappij. Denk aan Luminus, Lampiris en Wase Wind. Tevens bespreek je het moment waarop het contract ingaat. De toekomstige leverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan wanneer ik het direct afsluit?

Middels onze website achterhaal je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.lampiris.be, dan kom je tot de ontdekking dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe kan zoiets? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Aan de hand van lage prijzen en flinke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door deze strategie komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Tessenderlo vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Tessenderlo en zoek het juiste contract die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Tessenderlo

Het gros van de bedrijven verschaffen ondertussen groene stroom in Tessenderlo. Echter kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De manier van produceren van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet elk “groene energie” label is daadwerkelijk groen. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig als “duurzaam” gekenmerkt. Er helemaal zeker van zijn dat energiemaatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Neem dan een filter voor “Groen uit NL”. Daarna kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Tessenderlo vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Tessenderlo bestaan er meerdere initiatievenvolledige gericht op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 3980. In deze plaats kan je soms vrij voordelig meedoen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook moedigt de gemeente ons aan om het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen 30 jaar moet Limburg de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Lees de tips om minder gas en stroom te gebruiken en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Lees verder alles over Luminus overstappen.