Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Bree

Gemakkelijk energie vergelijken in Bree? Met behulp van onze website ontdek je eenvoudig alle verkrijgbare maatschappijen. Je kunt denken aan OCTA+ & Aspiravi. Specificeer jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Bree het goedkoopste contract aanbiedt. Daarnaast vind je op deze website waardevolle info over topics als bijvoorbeeld onderwerpenen verschillende contracttypes. Daarnaast geven wij handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Bree
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,425
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,285
Gemiddeld verbruik: 1465 m3 en 3510 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Makkelijk vergelijken

 • Alle bedrijven in een overzicht
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 415,00.

Zonder problemen overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Bree?

Er zijn erg veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Bree. Dit loopt van Lampirus tot een speler als Luminus, de keuze is enorm. Op dit moment moet je een keuze maken uit ruim 20 providers. Deze leveranciers maken allemaal gebruik van het net van Inter-Energa. Het is niet mogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. Daarvoor moet je zeker de energiesimulator proberen. Achterhalen welke gas en stroom bedrijven in deze regio actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bree is die past bij jouw verbruik? Geef direct je persoonlijke gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je kunt altijd koken, en in de winter is het lekker warm in huis. Desondanks, gas & stroom maatschappijen kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij voorvallen als een gasstoring, dan ga je er vanuit dat dit adequaat wordt opgelost. Conclusie: kijk verder dan de tarieven. Alles bij elkaar genomen wenst elke consument een goede én goedkope maatschappij. En dat is meer dan logisch. Dankzij de vergelijkingstool tref je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Bree, die past bij jouw plaatje. Wil je kunnen filteren? Dat is geen probleem! Middels filteren in de vergelijkingstool bekijk jij probleemloos een energie-abonnement dat matcht met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Bree

 • Engie: Alles beheren via de klantzone
 • OCTA+: Goed bereikbare klantendienst
 • Lampiris: Met praktische energie-bespaartips
 • MEGA: Ook flexibele prijzen
 • Essent: Interessante korting bij langlopende contracten
 • Eneco: Altijd inzicht in het verbruik
 • Luminus: Online grip op je kosten
 • Elegant: Goede klantenservice
 • Watz: Handige website
 • Wase Wind: Met handige energiesimulator
 • Comfort Energy: Vaste energieprijzen
 • Poweo: Prettige klantendienst

Wat betaal ik voor energie in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

De producten van gas & stroom bedrijven en de onkosten verschillen per regio. De reden hiervan is dat er nogal wat netbeheerders werkzaam zijn. Iedere beheerder van het net heeft weer aparte prijzen voor transport. De netbeheerder van het stroom in Bree heet Inter-Energa. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Bree valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Inter-Energa. Bij problemen met het gas lossen zij dit normaal gesproken op.

Facts and figures Bree

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Bree
 • Populaire CV: Wolf
 • Aandeel groen: 0,398%
 • Hoofdpostcode: 3960
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2170 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,425
 • Stroomtarief kwh: €0,285
 • Gem. gasverbruik: 1465 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3510 kWh
energie-vergelijken-bree

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Situatieschets

  Als eerste de basisinformatie. Dit zijn gezinssamenstelling, en postcode + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Bree is dat gemiddeld 1465 m3 + 3510 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Vul het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Dit alles bepalen het energietarief.

 3. Selecteer soort energie een duur van het abonnement.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Geen voorkeur? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot contracttermijn kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar tot 5 jaar en een modelcontract. Dikwijls is het gunstiger om eens in de 12 maanden weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Wat volgt is een handig overzicht met alle verkrijgbare leveranciers en contracten. Van alle pakketten zoek jij gegevens met betrekking tot herkomst energie, contracttermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Bree, en nieuwe klanten korting. Selecteer de leverancier die klopt met jouw voorwaarden.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een populaire leverancier in het lijstje? Klik op ‘Bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de bestelpagina van de aanbieder. Dit kan zijn www.energie2030.be of natuurlijk www.energypeople.be. Jouw aanstaande energieonderneming zegt jouw huidige contract op. Nooit zonder stroom en gas in Bree


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €325 rendement bieden. Desondanks, wil jij nog meer adviezen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via onze hunters profiteer je van 5 bruikbare tips & tricks waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaartip 1: doe de kraan dicht als je ‘m niet gebruikt
 • Bezuinigadvies 2: zet de koelkast op een koele plaats
 • Tip 3: stel je vriezer niet te koud af.
 • Advies 4: geen open haard gebruiken.
 • Bezuinigadvies 5: neem een buitenlamp met bewegingssensor

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om een nieuw energiecontract te nemen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze specialisten zeggen altijd: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Bree. Zodoende maak je gebruik van lagere tarieven. Echter, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor afloop contracttermijn kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met vaste looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat scenario kan iedereen veranderingen aanbrengen, en je betaalt geen boete. Niet eerder overgestapt? Waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Kiezen voor lange termijn of overeenkomst met flex-tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je 2 opties: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft nooit extra te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij de modelovereenkomst. Door de bank genomen worden de prijzen aangepast op 1 januari en op 1 juli. Bij het variabele alternatief profiteer je dus ook als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En eventueel is er sprake van een nieuwe klanten korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energie industrie is de stelregel: contracten met een lange looptijd zijn vrijwel altijd duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Bree. Bij een langdurig contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Echter, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg jij ieder jaar deze hoge welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, standaard faciliteert jouw aankomende gas en stroom maatschappij dat alles netjes wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle aanbieders en selecteer de goedkoopste of meest populaire energiemaatschappij. Denk aan Luminus, ENGIE of natuurlijk Belpower. Vervolgens beslis je over het moment waarop het contract ingaat. De toekomstige energie-organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan het bedrijf zelf?

Met behulp van de energievergelijker check je altijd de laagste prijzen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.poweo.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar veel duurder uit bent. Hoe kan zoiets? Kinderspel: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Middels goedkope tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Met dat prijsbeleid trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Bree vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Bree en zoek het juiste contract voor jouw situatie

Duurzame energie in Bree

Het merendeel van de organisaties leveren vandaag de dag groene stroom in Bree. Binnen dit domein is hier veel variatie in mogelijk. Hoe ze de groene stroom inkopen is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder “groene stroom” contract heeft ook echt een groene oorsprong. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt illegitiem als “duurzaam” gekenmerkt. Wil je er op gerust zijn dat organisaties echt helemaal groen zijn? Kies dan zeker voor “Groen gas/elektra uit België”. Daarna kan je erkende groene energieleveranciers in Bree vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de buurt van de gemeente Bree kennen we nogal wat opdrachten volledige gericht op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 3960. In deze woonplaats kan je in toenemende mate met financiële bonussen meedoen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook ziet de gemeente graag dat we zelf maatregelen te treffen. In zo’n 25 jaar moet Limburg net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Het huis isoleren
 • Installeren van zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk details over Eneco overstappen.


Alle plaatsen in deze gemeente