Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Lommel

Eenvoudig energie vergelijken in Lommel? Aan de hand van www.energiehunter.be tref je gemakkelijk alle interessante bedrijven. Je kunt denken aan OCTA+ & Aspiravi. Geef de grootte van het huishouden door, begroot het stroom- en gasverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Lommel prijstechnisch het meest interessant is. Ook vind je via de Energiehunter uitgebreide informatie over zaken zoals verbruik in de regio en duurzame verwarmingsbronnen. Verder geven wij tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Lommel
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,420
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,280
Gemiddeld verbruik: 1440 m3 en 3485 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvenonder elkaar
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 240,00.

Probleemloos overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Lommel?

Wij zien een groot aantal energieleveranciers beschikbaar in Lommel. Van Engie tot en met Comfort Energy, er zijn meer leveranciers dan ooit. Tegenwoordig is het aanbod ongeveer 25 energie aanbieders. Zij nuttigen stuk voor stuk het netwerk van Inter-Energa. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dit scenario is de energiesimulator toe te passen. Ontdekken welke bedrijven actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Lommel is die past bij jouw verbruik? Geef hierna jouw eigen gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en regel het overstappen direct. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Daartegenover, gas & stroom leveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. Bij een gasstoring, dan is het wenselijk dat er meteen transparantie is. Wat dus belangrijk is: kijk ook naar service. Alles bij elkaar genomen verlangt iedereen een goedkoop energiecontract. En dat is meer dan logisch. Met behulp van de vergelijkingstool bekijk je snel de goedkoopste energieleverancier van Lommel, specifiek voor jouw situatie. Unieke behoeften? Ook dit kun je hier vinden. Geholpen door selecties maken in onze vergelijker bekijk je probleemloos een energieovereenkomst dat naadloos aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Lommel

 • Engie: ENGIE Electrabel Carplug Home
 • OCTA+: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Lampiris: Exclusieve aanbiedingen
 • MEGA: Verstand van (duurzame) energie
 • Essent: Altijd scherpe acties
 • Eneco: Verstand van zaken!
 • Luminus: Leverancier van klimaatneutrale aardgas
 • Elegant: Vaste energieprijzen
 • Watz: Volledig Belgische onderneming
 • Wase Wind: Met handige energiesimulator
 • Comfort Energy: Online inzicht in verbruik
 • Poweo: Exclusieve kortingen

Wat betaal ik voor energie in mijn woonwijk? (Prijzen maart 2024)

De pakketten van gas en stroom aanbieders en de tarieven zijn anders per regio. Dit komt doordat er veel beheerders werkzaam zijn. Iedere afzonderlijke beheerder wordt gekenmerkt door eigen prijsstrategieën voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Lommel betreft Inter-Energa. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder verschillen per regio. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Lommel is de netbeheerder van het gas Inter-Energa. Bij een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Feiten over Lommel

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Lommel
 • Populair merk: De Dietrich
 • Aandeel duurzaam: 0,393%
 • Hoofdpostcode: 3920
 • Gem. mazout: 2120 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,420
 • Stroomtarief kwh: €0,280
 • Gem. gasverbruik: 1440 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3485 kWh
energie-vergelijken-lommel

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie direct regelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Als eerste de basisinfo. Daarmee wordt bedoeld; aantal gezinsleden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. Rondom Lommel ligt dat gemiddeld op circa 1440 m3 en nog eens 3485 kWh. Woon jij volledig gasloos? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Sprake van zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze aspecten werken door in jouw energierekening.

 3. Kies herkomst energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Ben jij neutraal? Laat deze optie achterwege. Aangaande prijszekerheid zijn er mogelijkheden voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist specifieke model (variabele) prijzen. In algemene zin kan het uit om eens per jaar een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Contracten vergelijken

  Er volgt nu de resultaatpagina met alle verkrijgbare leveranciers en contracten. Bij elk contract tref jij details als herkomst energie, looptijd contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Lommel, en nieuwe contracten bonus. Kies de aanbieder die matcht met jouw budget.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geschikte kortingsactie gevonden? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de aanvraag-pagina van de energiemaatschappij. Bijvoorbeeld www.engie.be of www.eni.com. De door jou gekozen leverancier neemt het papierwerk uit handen. Altijd zekerheid van gas en stroom in Lommel


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €310 winst geven. Echter, wil jij nog meer adviezen voor een lagere energierekening? Via de energiehunter check je vijf energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigadvies 1: ventileer kort en bewust
 • Praktische tip 2: doe je wasmachine zo vol mogelijk.
 • Praktische tip 3: was met waterbesparing
 • Bespaartip 4: laat opladers niet onnodig in het stopcontact zitten
 • Praktisch advies 5: zorg dat de koelkast minimaal tien centimeter van de wand staat

Info over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze experts vinden: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Lommel. In dat geval bespaar je het meeste geld. Belangrijk, doe dit wel op het juiste moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt dan meteen wisselen van leverancier, en je betaalt geen boete. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Mogelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een modelovereenkomst?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dat creëert financiële transparantie, en je wordt niet extra belast bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen de looptijd van het contract. In de regel worden deze prijs-updates gedaan in het begin en in midden van het jaar. Bij een variabel contract wordt je dus ook ‘beloond’ als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En mogelijk is er sprake van een hoge overstapkorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor energiecontracten geldt in beginsel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Lommel. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Evenwel, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je jaarlijks een concurrerende welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, standaard verzorgt je nieuwe gas en stroom organisatie dat alles netjes wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle aanbieders en selecteer een nieuwe energieleverancier. Bijvoorbeeld Luminus, ENGIE en ook Belpower. Daarnaast kies je wanneer het contract in moet gaan. De nieuwe energie-organisatie zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan wanneer ik het direct afsluit?

Aan de hand van onze vergelijker achterhaal je altijd de meest interessante aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.ebem.be, dan ontdek je dat je daar veel duurder uit bent. Hoe komt dat? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Geholpen door lage kosten en goede welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Lommel vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Lommel en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw verbruik

Duurzame energie in Lommel

Veel aanbieders leveren momenteel groene stroom in Lommel. Echter is hier veel variatie in mogelijk. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is zeer divers. Niet ieder “groene stroom” contract draagt terecht die naam. Het gros van duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist aangemerkt als duurzaam. 100% zeker weten dat aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer dan uiteraard voor “Groene Energie uit België”. Vervolgens kan jij erkende groene energieleveranciers in Lommel vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de buurt van de gemeente Lommel kennen we verscheidene projectenrondom duurzame energie. Zaken zoals windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 3920. In deze regio kan je soms financieel aantrekkelijk meewerken met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook wil de gemeente dat wij ons eigen huis te verduurzamen. Binnen afzienbare tijd moet Limburg helemaal energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Zonnepanelen integreren
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En zeker onmisbaar: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Zie ook de 5 handige bespaartips of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Check ook Elegant afsluiten.