Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Wellen

Meteen energie vergelijken in Wellen? Middels de Energiehunter vind je overzichtelijk alle grote maatschappijen als o.a. Mega & Comfort Energy. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Wellen de scherpste prijs kan bieden. Tevens tref je op onze website nuttige informatie informatie over thema’s als bijv. de overstapservice en vaste en variabele tarieven. Verder bieden wij een aantal tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Wellen
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,414
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,274
Gemiddeld verbruik: 1410 m3 en 3455 kwh
Populaire aanbiederEneco

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle landelijke energiebedrijvenvergelijken
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Gemiddelde besparing van € 425,00.

Snel & simpel overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Wellen?

We zien flink wat energieleveranciers beschikbaar in Wellen. Dat loopt van Eneco tot aan Watz, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Vandaag moet je een keuze maken uit ruim 35 leveranciers. Deze aanbieders werken uitsluitend met de infrastructuur van Inter-Energa. Het is vrijwel uitgesloten om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dat geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Weten welke energie-aanbieders tot de mogelijkheden behoren? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Wellen is voor jouw verbruik? Vul hieronderde eigen gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en stap binnen 5 minuten over. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je kunt lekker warm douchen. Evenwel, leveranciers focussen toch allemaal op andere dingen. In een situatie als een stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat er gauw een oplossing volgt. Oftewel: staar je niet blind op tarieven. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen met een eigen huis een betaalbaar energiecontract. En dat snappen wij best! Door gebruik te maken van de energievergelijker check je vlug de goedkoopste energieleverancier van Wellen, altijd op basis van jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dat kun je zelf bepalen. Geholpen door jouw input in onze vergelijker ontdek je probleemloos een energiecontract dat aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Wellen

 • Engie: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • OCTA+: Meerdere contracten
 • Lampiris: Gemakkelijk prijs berekenen
 • MEGA: Verstand van zaken!
 • Essent: Eerlijk en transparant
 • Eneco: Online meterstanden doorgeven
 • Luminus: Competitieve tarieven
 • Elegant: Alles beheren via de klantzone
 • Watz: Waar loyale klanten worden beloond
 • Wase Wind: Verstand van zaken!
 • Comfort Energy: Gespreid betalen
 • Poweo: Exclusieve kortingen

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen februari 2024)

De condities van gas en stroom organisaties en de kosten zijn anders per regio. De reden hiervan is dat er meerdere beheerders van het net diensten leveren. Iedere gas en stroom beheerder heeft weer andere tarieven voor transport van gas en stroom. De huidige elektriciteit netbeheerder in Wellen is Inter-Energa. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Wellen valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Niet Beschikbaar. Als er sprake is van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Facts and figures Wellen

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Wellen
 • Populaire CV: Sime
 • Groene stroom: 0,387%
 • Centrale postcode: 3830
 • Mazout: 2060 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,414
 • Stroomtarief kwh: €0,274
 • Gem. gasverbruik: 1410 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3455 kWh
energie-vergelijken-wellen

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie direct regelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Stap 1 is het invoeren van je contactgegevens. Hiermee bedoelen we grootte van het gezin, en adres (postcode).

 2. Kies verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de regio Wellen ligt dit gemiddeld op 1410 m3 en 3455 kWh. Gebruik jij geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Sprake van zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je realiseert. Al deze zaken zie je weer terug in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies herkomst energie en de looptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Maakt dit niet uit? Sla dit dan over. Rondom prijs zekerheden kan je kiezen voor 1 t/m 5 jaar of een modelcontract. Meestal is het gunstiger om elk jaar opnieuw een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een opsomming met alle grote energie aanbieders. Bij alle abonnementen vind je data aangaande type stroom/gas, contractsduur, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Wellen, en de eventuele korting. Selecteer de maatschappij die past bij jouw eisen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een mooie actie gevonden? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de website van het energiebedrijf. Dit kan zijn www.energie2030.be en www.antargaz.be. De gekozen aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Wellen


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan in sommige gevallen wel €385 besparen. Daarentegen, zijn er andere tips om besparingen te realiseren op de energierekening? Onderstaand vind jij 5 handige tips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Praktisch advies 1: deksel op de pan houden wanneer je kookt
 • Tip 2: zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt.
 • Praktische tip 3: let op het verbruik van energie als je een (nieuwe) vriezer koopt.
 • Praktische tip 4: laat opladers niet onnodig in het stopcontact zitten
 • Praktische tip 5: de warme kraan niet onnodig laten lopen.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om het overstappen in gang te zetten?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer moet ik overstappen? Onze specialisten vinden: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Wellen. Dan kun je profiteren van lage prijzen. Desalniettemin, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is de looptijd van je contract voorbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al een andere aanbieder kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan moet je wellicht nog even wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Ben je contractvrij? Je kunt altijd, switchen van leverancier, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder overgestapt? Waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energietarieven nemen of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je wordt niet extra belast als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen het modelcontract. In algemene zin worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd aan het begin- en halverwege het jaar. Bij het variabele alternatief profiteer je dus ook als de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En als je geluk hebt wordt je ook tegemoet gekomen met een mooie korting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energie industrie hanteren we: een contract voor meerdere jaren zijn prijziger dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Wellen. Kies je voor een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Toch, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij elke 12 maanden zo’n zeer interessante welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, in de regel verzorgt jouw toekomstige energieleverancier het opzeggen van het huidige contract door middel van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en neem een nieuwe energieaanbieder. Onder andere Eneco, Lampiris + Belpower. Ook kies je de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw aankomende leverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan bij de aanbieder zelf?

Middels energiehunter.be check je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.luminus.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar veel duurder uit bent. Hoe is dit mogelijk? Kinderspel: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Geholpen door voordelige prijzen en goede welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Wellen vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Wellen en ontdek de beste deal die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Wellen

Een aanzienlijk deel van de energieleveranciers leveren onderwijl groene stroom in Wellen. Als het gaat om groene energie is er veel variatie te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen varieert per leverancier. Niet alle “groene energie” is ook echt groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ten onrechte 100% duurzaam genoemd. Er zeker van zijn dat leveranciers 100% transparant zijn? Selecteer dan zeker voor “Groen gas/elektra uit België”. Daarna kan je onvervalste groene energieleveranciers in Wellen vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In het leefgebied van de gemeente Wellen zien we steeds meer stappen binnen het domein duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 3830. In deze woonplaats kan je wellicht tegen een gunstig tarief meedraaien in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om thuis minder energie te verbruiken. Rond 2050 moet Limburg energieneutraal zijn (los van gas). Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Installeren van zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk ook de Praktische energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk info van OCTA+ afsluiten.


Alle plaatsen in deze gemeente