Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Kortessem

Eenvoudig energie vergelijken in Kortessem? Middels energiehunter.be achterhaal je overzichtelijk alle verkrijgbare energiebedrijven. Je kunt denken aan Eneco & Aspiravi. Specificeer jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Kortessem de scherpste prijs kan bieden. Bovendien lees je op energiehunter.be waardevolle informatie over thema’s als o.a. verschillende gasregio’s en variabele of vaste tarieven. Ook komen we met tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Kortessem
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,408
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,268
Gemiddeld verbruik: 1585 m3 en 3425 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle landelijke bedrijven gemakkelijk vergelijken
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Eenvoudig besparen tot wel € 310,00.

Eenvoudig overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Kortessem?

Er zijn nogal wat energieleveranciers actief in de regio Kortessem. Dit loopt van Essent tot een speler als Ecopower, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Vandaag is het aanbod ongeveer 25 maatschappijen. Zij zijn allemaal aangesloten op het net van Inter-Energa. Het is onuitvoerbaar om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dit scenario bieden wij de energiesimulator. Benieuwd welke maatschappijen in deze regio actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Kortessem is op dit moment? Voer vlug jouw gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Lees verder over 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Echter, maatschappijen kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij een storing, dan is het prioriteit dat er gauw een oplossing volgt. Met andere woorden: kijk verder dan de tarieven. Uiteindelijk zoekt elke Belg een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is nooit anders geweest. D.m.v onze handige vergelijker tref je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Kortessem, altijd op basis van jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is mogelijk. Dankzij keuzes in de energievergelijker vind jij zonder problemen een overeenkomst dat naadloos aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Kortessem

 • Engie: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • OCTA+: Ook modelcontracten
 • Lampiris: 100% gegarandeerd groene stroom
 • MEGA: Online account
 • Essent: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Eneco: Meerdere contracten
 • Luminus: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Elegant: Prima klantendienst
 • Watz: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Wase Wind: Online meterstanden doorgeven
 • Comfort Energy: Gespreid betalen
 • Poweo: Transparant en eerlijk

Wat zijn de energiekosten in mijn regio? (Prijzen maart 2024)

De aansluitingen van energie-organisaties en de tarieven zijn in elke plaats weer anders. Dat heeft te maken met het feit dat er veel beheerders verbonden zijn. Elke netbeheerder rekent eigen prijsstellingen voor de transport van elektra en gas. De huidige netbeheerder van elektra in Kortessem betreft Inter-Energa. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Kortessem wordt transport van het aardgas beheerd door Inter-Energa. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Stats & Facts Kortessem

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Kortessem
 • Populaire CV: Itho Daalderop
 • Groene energie: 0,381%
 • Postcode: 3720
 • Mazout verbruik: 2000 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,408
 • Stroomtarief kwh: €0,268
 • Gem. gasverbruik: 1585 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3425 kWh
energie-vergelijken-kortessem

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Je begint altijd met de basisinformatie. Hiermee bedoelen we het aantal bewoners, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Kortessem gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1585 m3 en 3425 kWh. Bezit je een gasloze woning. Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze aspecten hebben effect op jouw energierekening.

 3. Kies soort energie een duur van het abonnement.

  Denk dan onder andere aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Kies dan ‘geen voorkeur’. Betreffende contracten kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jarig tot 5 jarig of een modelcontract. Dikwijls is het een goed idee om eens in de 12 maanden een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  In de volgende stap vind je een opsomming met alle grote leveranciers en contracten. Van alle contracten tref jij gegevens zoals oorsprong energie (groen of grijs), abonnementstermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Kortessem, en nieuwe contracten bonus. Kies de aanbieder die in lijn is met jouw voorwaarden.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een geldige aanbieder beschikbaar? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de bestelpagina van de aanbieder. Zoals www.energie2030.be en www.energypeople.be. Jouw aanstaande energieleverancier neemt het papierwerk uit handen. Zo ben je zeker van gas en stroom in Kortessem


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan meer dan €335 winst geven. Toch, kan ik nog meer doen voor lagere maandlasten? Onderstaand vind je 5 energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bezuinigadvies 1: brengt tochtweringen aan bij deuren en ramen
 • Tip 2: zorg voor een goed sluitende koelkastdeur
 • Bespaaradvies 3: Was op 30 – of 40 graden
 • Bespaartip 4: gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden.
 • Bespaartip 5: geen gloeilampen gebruiken, maar spaarlampen of ledlampen.

FAQ gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer mag je overstappen van energie? De energiehunters geven als tip: wacht niet langer en ga overstappen in Kortessem. Zodanig kun je profiteren van lage prijzen. Desondanks, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk te switchen. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht tot het contract afloopt. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract met onbepaalde looptijd? In dat scenario kan iedereen overstappen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In dat geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Kiezen voor lange termijn of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Je weet precies waar je aan toe bent, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren binnen de looptijd van het contract. Vaak worden deze prijs-updates gedaan in de eerste en zevende maand. Bij de variabele variant wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En wellicht is er sprake van een mooie korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiewereld geldt in beginsel: langlopende contracten zijn op lange termijn duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Kortessem. Bij een contract met een langere looptijd is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daarentegen, bij 12 maandelijkse contracten ontvang jij elke 12 maanden deze zeer interessante welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, meestal verwerkt jouw aanstaande gas en stroom organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst met de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer de beste maatschappij. Bedrijven als Eneco, Lampiris of natuurlijk Poweo. Tevens kies je de startdatum van het abonnement. Jullie gekozen maatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan wanneer ik het direct afsluit?

Via de Energiehunter tref je altijd de beste deals. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.lampiris.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is daarvan de reden? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Dankzij lage prijzen en intense welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Met dat prijsbeleid zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Kortessem vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Kortessem en ontdek de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Kortessem

De meeste energieleveranciers faciliteren inmiddels groene stroom in Kortessem. Als het gaat om groene energie kunnen grote verschillen optreden. De manier waarop groene stroom tot stand komt is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle groene energie kent ook echt een groene bron. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte “groen” genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat energieleveranciers echt helemaal groen zijn? Selecteer dan zeker voor “Groene energie uit NL”. Jij kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Kortessem vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de streek van de gemeente Kortessem bestaan er tegenwoordig verscheidene projectendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 3720. In deze woonplaats kan je soms met financiële bonussen bijdragen aan duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om ons eigen huis te verduurzamen. In een korte tijd moet Limburg hun woningen gasloos kunnen verwarmen. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En ook belangrijk: realiseer een besparing op energiegebruik. Ga verder naar de 5 handige bespaartips of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Doorzoek informatie over Elegant abonnement.


Alle plaatsen in deze gemeente